azam ni apa sebenarnya ? | Blog BudakFadhilah

31.12.09

azam ni apa sebenarnya ?

start//8:14pm

assalamualaikum,

waktu entry ni dimulakan, saya tengah sakit perut. eh, bukan. sebenarnya tengah excited tengok perancangan sekolah tahun depan. HAHA

blerghhh, sekarang tengah tak ada perasaan. sedih tak, suka pun tak. cuma sedang teringat ingat balik perkara perkara yang telah dilakukan sepanjang tahun 2009. banyak weyh, benda buruk, benda jahat. semua saya buat. HEEEEEEEE,

eh kejap, ni nak cerita pasal azam ke, cerita pasal diri sendiri ? ok, mulakan dengan AZAM. ni bukan AZAM kawan saya yang saya panggil ayam dan piring astro. ni AZAM yang harapan tu. HAHA

ask you by Victor Bezrukov

untuk pengetahuan, saya tak suka tempek azam kat mana mana. cuma lekat dalam hati dan kepala otak je. masih ada azam tiga empat tahun lepas yang belum tercapai. sebab tu saya tak suka sangat berazam azam bagai ni.

yang tercapai, alhamdulillah. yang belum tercapai, ni yang payah. liat betul nak laksanakan azam ni. kalau tercapai pun, mesti tak lebih daripada seminggu. kalau berani, sila teka azam saya yang tak tercapai tu apa ? :P *jangan kutuk, sudahlah.

setakat ni, azam yang saya buat, tercapai separuh jalan je. dah sampai tengah tahun, terbengkalai. PEMALAS !

oleh itu, tahun ni saya ada dua je azam. dua je ! kalau tak tercapai, tak tahulah nak kata apa. :P

tamat tentang AYAM AZAM.



sekarang nak membebel dengan tak ada perasaan pulak. 2009 ! balance lah pahit, manis, kelat, masin semua. semuanya saya rasa tahun 2009. cuma tahun 2009,
  • saya dapat balik kawan baik saya. gahhhh, sayang dia. kalaulah dia baca blog saya, dia mesti akan gelak. sebab dekat blog, saya macam jadi angel gila. wakakakakkakakaka, saya pun macam perasan saya lain dalam blog. eh, entah. tak tahu apa pandangan orang. manusia memang selalu tak sempurna.*ayat klise.
  • buat pertama kali saya kenakan cikgu. mati kalau dia tahu saya yang buat. dan ini adalah misi saya utama sejak pertengahan tahun 2009 ok. HAHA. berpura pura menjadi peminat. eeeeeeeeeeeee, sebenarnya bukan ! jahat kan saya ? apa yang saya buat sebagai 'peminat' ? nak tahu, tanya saya. :P
  • saya buat hal dekat sekolah. tak nak masuk kelas 4A sebab tak ada kawan. saya pergi duduk dekat kelas 4B. dengan muka selamba, buat tak tahu, saya duduk diam diam dekat kelas tu. HAHA
  • tahu macam mana perasaan tak ada kawan dalam kelas. kalau luar kelas tu ada balik lah ! HEHE. azab, sebab saya sorang je dari kelas lain masuk kelas tue. tapi tak lama, lepas seminggu, keadaan bertukar menjadi gila. HAHA
  • pertama kali dalam seumur hidup, ada perkataan GAGAL dalam slip peperiksaan saya. HAHA. not bad jugak perasaan itu. :P
  • baru saya tahu macam mana jugak perasaan menganggap seseorang tu kawan baik kita tetapi tidak bagi dia. macam terhegeh hegeh lah senang cerita. dia tak de pun anggap persahabatan tu apa apa. cuma sebagai 'kawan persinggahan' je. jumpa yang lebih baik daripada kita, sepi je lah persahabatan tu. *senyum. sudah. saya lupakan saja. prinsip saya, kawan memang datang dan pergi. tak payah dah nak lebih lebih. :)

Berhenti kejap, keluar makan. (8:55pm)


Mula balik. :P (11:04pm)

eh, blur pulak.

jalan MBMB sesak gila. manusia macam semut. duduk rumah lagi bagus kut, tengok bulan yang lawa gila. heeeeeeeee. mesti wad kecemasan hospital melaka sesak, riuh rendah. :P

erk, mungkin bukan cara family saya sambut Tahun Baru dekat luar. lebih baik, duduk rumah, gelak gelak, borak borak, dengan keluarga. :)


apa apa pun,
SELAMAT TAHUN BARU
2010


semoga tahun baru ni, rezeki kita bertambah murah, hidup sihat dan ceria, dan, dan semua AZAM kita yang tak tercapai tu, tercapai.

tahun depan, mungkin saya tak aktif ber-blogging macam tahun ni. mungkin juga, seminggu sekali saya update. entah, saya tak tahu. yang pasti, saya akan sibuk dengan SPM tahun 2010. jangan lupa doakan saya.

bye.

apa azam korang ek ?


p/s:jangan lupa solat sunat gerhana.


4 comments:

cik EPAL said... Reply to this comment

happy new year :)

Are'Ja_(",) said... Reply to this comment

hehe..azam? leh view kat blgo sy :)
Happy New Year

M O N I C A said... Reply to this comment

all the best babe~

N. Fadhilah said... Reply to this comment

cik epal//
yeah. :)


Are'Ja_(",)
nanti nak terjah lah. :)


MONICA//
thanks. :)

#TechiesIntern (2) #WW (27) About Me (9) Contest (2) Dapur (10) Dear Diary (35) Dua (5) Family (11) Final Year (2) Foundation year (25) Love (3) Melaka (5) Nuffnang (2) Pentingkah (5) Resipi (4) Seks (3) Songs (16) Tagged (8) Tanya (4) TechiesConvo (1) Terkini (19) Tiga (5) Tips dan Informasi (19) UTP (22) UTPclassof2015 (1) UTPGraduation (1)
© 2011; Blog Budak Fadhilah | Edited by: Fadhilah Mn | Powered by Blogger

My Ping in TotalPing.com Blogged.my Creative Commons License