penting ke dara ? | Blog BudakFadhilah

29.3.10

penting ke dara ?

start//5:07pm


salam semua,


HEHE, since saya telah menghadiri ceramah tentang seks, dan bende bende tu semua, saya asyik terfikir fikir satu soalan ni je.

PENTING KE DARA SESEORANG PEREMPUAN ?

saya rasa macam dah cukup umur untuk cakap pasal mende ni semua. mungkin sebab itu budak budak kelas saya dan budak form six dipanggil menghadiri ceramah tu. cis, rugi dah 40minit waktu addmath.

dekat ceramah tu, dia cakap lah pasal seks selamat, cara untuk elakkan mengandung, HIV, penyakit kelamin (siapa ada sakit kelamin ? !), mandul, penis, vagina, breast (payudara weyh ), semuanya dia cakap lah.

gahhh, itu semua orang sudah tahu kot. HEHE, cuma budak budak kelas saya yang paling banyak bagi respon dan pertanyaan. budak form six, senyap membatu. HAHA, biasalah, budak budak kelas saya ni ada yang gila seks. mintak lah video jenis apa apa pun, semua stok dia ada. jepun, negro, mat salleh, korea, semua dia ada.

[gambar dah di remove // 1.4.10 5:28pm]

betul lah tu, dia memang gila. gila seks ! bila kita silap cakap sikit je, pergh jauh beribu batu fikiran dia pergi tempat lain. sebut huruf S pun bleh buat dia berfantasi. HAHA

eh, ini sudah lari topik. berbalik kepada soalan saya tadi. ecececehhh, :P

haaa, penting ke dara perempuan ?

jawapan saya penting. itu jawapan budak budak macam saya kot. penting le kan, nak tau yang dia dah ternoda atau belum. ish, susah lah nak cakap.

tapi bila fikir fikir balik, lama tau saya fikir, semua orang saya pergi tanya, termasuk mama,

saya rasa macam tak penting pulak. ye lah, sesorang perempuan itu boleh kehilangan dara dia apabila dia melakukan aktivit lasak dalam kehidupan seharian dia. kemalangan pun boleh menyebabkan seseorang itu hilang dara. dan, kadang kadang, seseorang itu boleh dilahirkan tanpa selaput dara. so, macam tak adil je bila perkara perkara ni berlaku pada sesetengah wanita dan dia dianggap dah tak suci. pergh, apa aku cakap ni woii.

lagi satu, sudah pasti ke lelaki yang kita kahwin itu masih teruna ? wakakakakakakka, macam tak adil je perempuan masih dara, tetapi lelaki tidak teruna. WTFrogg,

[gambar dah di remove. :P ]

tapi saya tak cakap pun yang perempuan atau lelaki boleh berzina ok. tidak sama sekali. minta dijauhkan.

dan kita kene ingat sendirilah yang, seorang perempuan yang baik jodohnya pasti dengan lelaki yang baik dan begitu sebaliknya.

heh, yang penting, hati kene baik, suci.

heeeeeee, so, pendapat korang ? penting ke dara tu ? sebab ?


bye.

p/s:masalah semua boleh blah sekarang tak ? !

update : maaf lambat remove gambar itu. lain kali akan fikir
masak masak sampai hangus sebelum letak sesuatu gambar. HAHA


40 comments:

Sesumpah said... Reply to this comment

penting bg setiap gadis, hadiah utk suami.

paling sedih gila nak mati kalau hilang dara waktu aktivit lasak ke hape then suami tuduh curang etc. isdk mintak2 lah kita dijauhkan


:0

naz said... Reply to this comment

penting tanpa alasan :) melainkan ia semulajadi

s.c.h.u.l.t said... Reply to this comment

penting!

tapi..kalau dah ada masa silam yang lampau, nak buat macam mana.

setiap manusia takkan terlepas dari melakukan kesilapan..

bee said... Reply to this comment

seelok2nya jage la dara tok suami sendiri.. jgn bagi kt owg lain sebelum suami.. an? an?

Billet-DOux said... Reply to this comment

wewit cuci mata gua..
tapi memang dara tuh penting.

natural and fitrah manusia menyukai benda yang belum berpunya.. :)

Anonymous said... Reply to this comment

bagus entri ni dik..tapi rasanya lagi elok kalau tak letak gambar2 ni semua.

N. Fadhilah said... Reply to this comment

naz//
erk, baik. :)


Sesumpah//
tau tak pe. sadis betul kalau jadi macam tu. err, amin, amin. :)

N. Fadhilah said... Reply to this comment

s.c.h.u.l.t//
betul tu betul. :)


bee//
a'ah. :)

N. Fadhilah said... Reply to this comment

Billet-DOux//
cuci mata ? apakah ? :P
betul tu betul. tapi lelaki pun sama, harus menjaga teruna mereka sampai tiba masa yang sepatutnya. :P


Anonymous//
heh, dah remove. lain kali akan lebih teliti. terima kasih cik anonymous. :P

F I T said... Reply to this comment

tak pyh nak pening kepala..janji leh dapat zuriat, sudah.. tapi sedih a kan kalau buah tu dah kena tebuk tupai :|

N. Fadhilah said... Reply to this comment

F I T//
geheeee, erk, itu kan terpulang pada masing2. :)

ASaDa RyutaRo said... Reply to this comment

penting seyh.. x kan nak bg org rasa free2 je kan?

lain la utk suami.. dia dh byr mas kawen ape semua.. heee~

g pun utk org Islam, kan dosa besar klu wat zina.. kan? kan?

bg yg natural xde dara.. terima la dengan redha.. pasti ada hikmah d sebalik sesuatu.. :)

zida said... Reply to this comment

wahahah best betul la posting ni.
good good

errr.penting kot.
haha
;)

*dak bio ke?

N. Fadhilah said... Reply to this comment

ASaDa RyutaRo//
a'ah. dosaaa. :)
memang berharga.. :)


zida//
best ? erk, HEHE.

*belajar bio, tapi tak suka bio. :P

cik syazni said... Reply to this comment

penting dik.. baru lah melambangkan perempuan tu bagus [kalau accidentally hilang lain cerita], kalau dara yang dalam seluar tu pon xleh jage, cmane nak jage rumahtangga nanti~

uNIqIKA said... Reply to this comment

gambar apakah itu? teringin sgt nk tgk. hahaha

N. Fadhilah said... Reply to this comment

cik syazni//
hik, betul tu betul. :)


uNIqIKA//
hehe, sudah terlambat. gambar tak senonoh. :P

sayyidah said... Reply to this comment

ahah !! btol kte akak tue . sknx ny nk cri pompuan yng btol2 de dre pon ssah . bka nye nk kte ta this is fact . grl2 yng kat lua tue , tlg le jage dri . alah !!! lelaki sume sme . HABIS MADU SEPAH DIBUANG . JADILAH SEPERTI MAWAR YANG BERDURI !!

N. Fadhilah said... Reply to this comment

sayiddah//
betul tu betul. kite, perempuan kene mahal sikit. :P

ShieQyn @ Qieena Jimmy said... Reply to this comment

Cinta kita berharga.. Sgt berharga.. Cintailah seseorang yang telah memberikan kita mas kahwin.. Kerana cinta kita setara tarafnya dengan ikatan janji ijab dan kabul.. Jadikanlah cinta kita tu mahal, 'bukan free2'..
P/s: Kerana cinta, sedalam mana pun iman, jika mendekati zina, tetap rosak binasa.. hehehe =p

N. Fadhilah said... Reply to this comment

ShieQyn @ Qieena Jimmy//
yes. betul tu. komen yang bagus. :)

Tuk Along said... Reply to this comment

penting sgt bg bakal-bakal ...
kalu gitau tak jd plak...
saham pasti turun punya ...
mat mesia masih blum bleh terima mende camni

N. Fadhilah said... Reply to this comment

tuk along//
a'ah. betul tu. :)

Mr. J pengeRindu said... Reply to this comment

xberapa penting sangat.

Fadhilah Mn said... Reply to this comment

heh ? kenapa ? kenapa ? =.='

EzzEddin said... Reply to this comment

bro, sumpah penting!!!!!
tapi kalau dah jodoh ditakdirkan tuhan 'bersama' terimalah seadanya dan bimbinglah seadanya

Fadhilah Mn said... Reply to this comment

ehhh, ni bukan bro lah. i perempuan le. HEHE

erk, betul tu. kalau dah takdir nak buat macam mana. tapi kene jagalah maruah sendiri. :)

Ana admi said... Reply to this comment

penting dik..xleh sengaja jd knnye xpenting :)

Fadhilah Mn said... Reply to this comment

hehe, ye. penting penting :)

Anonymous said... Reply to this comment

urm tapi mcm mne pulak klu bg mangsa rogol? dorg kan x salah .

Fadhilah Mn said... Reply to this comment

itu dah masuk kes lain.

~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~ said... Reply to this comment

well for me, pasangan kita ada kelebihan dan kekurangan, so terima la seadanya jika dijodohkan bersama

Fadhilah Mn said... Reply to this comment

betullll.

Nia Kmj said... Reply to this comment

sgt sgt sgt penting :)
hmm tp klau da terlanjur, cpt2 la bertaubat n doakn smoga psgn pd mse depan menerima seadanya

Fadhilah Mn said... Reply to this comment

tapi elakkan lah jugak ek dari terlanjur terlanjur ni. :)

ape p0n tak b0leh# said... Reply to this comment

penting ma..for the future.

Anonymous said... Reply to this comment

hye..tak taw la kan,,,sebab aku dara lagi....aku kene tinGgaL dulu sebab takde DARAH.....

camane laki akan taw gurl tu dara ataw tak?kalau aku yg ada dara pon kene tggaL sebab xde DARAH..tak adil..

mulai ari tu...aku rasa, dara tak penting sebab aku still kene tinggaL=)

Fadhilah Mn said... Reply to this comment

ape p0n tak b0leh#//
for the future :)

Fadhilah Mn said... Reply to this comment

Anonymous//
k. tak faham sikit. kene tinggal sebab tak ada DARAH ?

muhsin.aminudin said... Reply to this comment

dara hilang waktu bersama lelaki dengan buat aktiviti lasak ni ade bezanya. don't worry, u can always see doctors with your future husband to confirm that

#TechiesIntern (2) #WW (27) About Me (9) Contest (2) Dapur (10) Dear Diary (35) Dua (5) Family (11) Final Year (2) Foundation year (25) Love (3) Melaka (5) Nuffnang (2) Pentingkah (5) Resipi (4) Seks (3) Songs (16) Tagged (8) Tanya (4) TechiesConvo (1) Terkini (19) Tiga (5) Tips dan Informasi (19) UTP (22) UTPclassof2015 (1) UTPGraduation (1)
© 2011; Blog Budak Fadhilah | Edited by: Fadhilah Mn | Powered by Blogger

My Ping in TotalPing.com Blogged.my Creative Commons License