14.10.14

Lirik Lagu - Yuna - Lautan : OST Lagenda Budak Setan 3


Cinta ini tanda hati
Aku kau yang punya
Siapa sangka kita berdua
Bersama akhirnya

(korus)
Oh biarkan ribut dan hujan
Datang menduga aku engkau ada
Oh biarkan seluas lautan
Ku renangi jika aku kau perlukan
Oh biarkan kerna aku kau ada

Tiada cela engkau sempurna
Yang teristimewa
Seandainya tiada istana
Ku mencintaimu seadanya
Yeah...

(ulang korus)

Oh siapa sangka 
Cinta yang kita bina
Akhirnya bersemi jua
Oh biarkan 
Kerna kini kau ku ada

(ulang korus)


20.9.14

New Year

Hell yeah.

I'm a final year student now. Rasa macam tak percaya sangat. Kejap betul tempoh 3 tahun tu berlalu. Bila ingat balik tahun pertama masa foundation dulu, sumpah tak sangka boleh bertahan sampai ke final year ni. Kelakar bila ingat balik. Call mama merayu rayu nak tukar ke MMU Melaka sebab nak dekat dengan rumah. Lulz sangat.

Satu per satu phase yang dah lepas. Masa foundation, phase takut tak lepas untuk nak sambung degree. Masa year degree, phase cuak kalau pointer teruk sangat. Lepas tu, phase gelabah nak intern. Gelabah takut tak dapat placement. Gelabah kalau tak ada company yang nak ambil. Bila dah habis phase internship ni, sekarang gelabah jadi final year student. Haha

Mesti struggle sikit untuk capai target. Tak mahu rasa kecewa dengan diri sendiri nanti. The environment too, must be different daripada yang sebelum ni. 

Semoga aku lebih fokus. Semoga aku lebih cekal. Semoga aku sentiasa dalam keadaan sedar.

Masih, rasa tak percaya tu ada.
Lepas ni, ke mana pulak arah tuju aku?


4.9.14

Gelabah tayar pancit.

Eh dah lama tak up cerita cerita macamni. Lulz. Oleh itu malam ni, nak update jugak blog ni dengan cerita yang macamni.

First time aku rasa tayar Tompok pancit ni. Terkejut tau tak. Lepas tu gelabah tak tahu nak buat apa. Sakan pergi ukur tanah seharian semalam dekat MP DP tu, sampai tak perasan tayar Tompok kena skru.


Perasan pun sebab nak guna Tompok sebab nak keluar pagi tadi. Haihhh. Dah gelabah, call abah je lah. Lepas tu, pergi kedai tayar, panggil orang suruh datang betulkan. Setel. Ohh rupanya macam tu je eh kalau tayar pancit. Kena bayar RM5. Ok. Baru tahu -.-

Lepas ni, kalau tayar Tompok pancit lagi, takde lah aku nak gelabah ayam. Boleh watlek je sebab dah pernah rasa macam mana nak handle.

Kenapa aku namakan Tompok? Jawapannya, aku pemalas nak mampus cuci kereta tu. Kdahbai.

Rasa loser pulak update dengan cerita macamni. Hahaha


30.8.14

Acah acah dah dewasa agaknya.

Lama jugak aku duduk diam hadap screen laptop ni.
Adalah jugak dalam setengah jam ke empat puluh lima minit. Lama kan?

Sebab aku macam bingung.

Banyak yang nak dicerita tapi tak tercerita. Sejak semakin mendewasa, banyak benda yang terbatas untuk aku kongsi. Asal dah start menaip, nanti macam banyak gila soalan (soalan kalau) muncul. Dan dan tu aku akan delete apa yang aku dah taip sebelum tu. Frust.

And pelik. Macam mana orang orang lain boleh kongsi macam macam dengan mudah.
Dan dengan sebab ini lah agaknya aku jarang update blog ni di samping dengan sebab tak ada masa.
Mungkin lah.

26.8.14

Silau banyak ni.

Silau banyak.

Itu ayat terawal yang muncul lepas aku preview blog ni. Dah lama gila nak kekonon ubah itu ini. Header, navbar, footer, bakground, semua semua nya lah. Tapi tak ter buat buat. Ingatkan masa intern lah macam banyak free. Tapi takde maknanya. Masa intern lagi takde masa, lagi macam takde life. lulz

So yeah!! NOW I'M FREE FROM MY INTERNSHIP!! Of course, aku manusia paling gembira.

Tapi sebenarnya rasa macam sedih sikit lah. Sikit je. 10 percent. Sebab, aku suka task aku dekat company tu. As a system developer. Memang dah suka hadap code hari hari. Stress tu memang lah stress sebab nak kejar dateline user kan. Tapi nama pun bekerja. Mana ada kerja senang, unless kerja goyang kaki. heh

Oh, goodbye AUO SunPower Sdn Bhd. Tak kan aku lupa tarikh 22/8/2014. 7 bulan (20/1/2014 - 22/8/2014) telah banyak ajar aku untuk kenal dengan dunia pekerjaan. Pengalaman paling berharga, paling bernilai. Thank you lah semua staff department aku :)

Eh, back to silau banyak. Serasa aku, sepanjang aku blogging mmg background blog ni warna hitam je. Serasa aku lah. So bila dah berumur 21 tahun ni, ehem, *ye, aku dah berumur 21 tahun* terasa macam nak beralih angin gitu. So. edit itu ini, maka terjadilah dillasm.com yang baru ni. Will stick to this domain, mungkin until forever. Walaupun tak update blog ni, masih renew domain.

Mungkin sikit sikit lah aku remove entri blog masa zaman zaman aku sekolah dulu. Tu pun kalau rajin. Kalau tak, biar je lah. Bukan ada siapa pun yang nak menggeledah isi blog ni pun. Aku je yang kadang kadang macam buang tebiat tiba tiba rasa nak baca entri yang dulu dulu. Lepas tu gelak sendiri kenangkan zaman pemberontakan dulu. Zaman kurang matang :)

So, Hey! Welcome to this new dillasm.com.

15.3.14

To Adapt.

Dear blog,

Dah lama sangat ni bertangguh nak menaip. Hari ni, malam ni aku hadap kan jugak lah. Kalau tak sampai bila bila pun aku tak mulakan. Bukan untuk bacaan spesifik siapa siapa pun. Bacaan aku sendiri jugak nanti. lulz

Mula mula, #PrayForMH370

Embedded image permalink

Dah 8 hari. 8/3/2014 Flight MH370 KUL-Beijing. Hilang. Hilang yang aku sendiri, rakyat Malaysia pun bingung tak tahu ke mana, apa yang dah jadi, dan apa perkara sebenarnya yang dah berlaku. Dah 8 hari dan rakyat Malaysia masih menanti. Aku, setia lagi ikuti segala berita MH370. Macam macam spekulasi, macam macam konklusi yang aku baca dan dengar. Tapi still, tak tahu akan kebenarannya pun. Nak percaya pun tak boleh, tak percaya pun tapi macam masuk akal. Jadi, dengar news yang official je lah. Apa apa pun, kita semua satu dunia masih terus berdoa supaya penumpang MH370 kembali dengan selamat. #PrayForMH370

Well hampir 2 bulan rupanya aku start intern. Kejap nya masa tu berlalu. Maknanya dah hampir dua bulan rutin fav pagi pagi aku tinggalkan. Rindu nya feeling tu. Actually aku rindu semua. Rindu budak budak rumah. Rindu nak pergi kelas, ok ni poyo kemain. Rindu lah life as a student. Enjoy je kerja bila jadi student. Tak payah fikir apa apa. Cuma fikir kelas, test, quiz, project, yang lain, enjoy. lol. Sem Sept13 punya result aku frust sikit. Tapi tu semua memang aku dah agak dah pun. Redha je lah. Banyak sangat main, tak fokus. Haaa padan lah muka. hahahaha k


So, wish aku nak intern dan duduk rumah dan buat kerja yang aku suka dimakbulkan! I got everything. Duduk dengan family tu paling utama. 8 bulan! 8 bulan weh. Yeee ada je orang orang yang kata setakat duduk rumah nak buat apa. Tak mencabar blablabla bosan blablabla manja blabla dan seterusnya. Tapi peduli apa aku. Selagi aku boleh ada pilihan untuk tinggal dengan family, aku pergi dengan pilihan tu. Bila aku dah takde pilihan lain nanti, haa hadaplah keterpaksaan tu. Sekarang tak payah.

Intern lah aku dengan satu company ni dekat Melaka. Company biasa biasa je pun. Tak popular macam PETRONAS Schlumberger Baker Hughes SHELL HESS ke atau tah mana mana company besar popular lagi. Company aku ni kalau aku sebut pun orang tak tau. hahahahaha. Tapi aku usha usha ramai je senior UTP jadi engineer dekat situ. So takde lah capok sangat kan. hahahaha


So far kerja semua ok. Banyak benda baru aku belajar. Banyak sangat sampai baru 2 minggu aku masuk intern aku dah kena OT tak berbayar sampai 9 malam. lol. Mimpi ngeri lah siot. Aku dah la tak tau apa apa tiba tiba aku kena hadap kerja tu. Baru lah aku hadap irl punya working environment. Untuk penuhi user requirement tu sumpah bukan senang. Macam macam kepala hotak. Lagi lagi lah user kau tu boss kau yang ikut kepala logic dia je. Logic memang lah logic tapi boleh dilaksankan ke tak tu lah masalah utama. Semua benda ada limit kot. Nak nak system yang manusia sendiri yang develop. Kalau kau nak ikut kepala kau, buat lah sendiri! Ini je lah part yang aku stress gila nak mati sepanjang intern ni.

Kadang kadang aku rasa macam orang orang yang bagi aku kerja tu sebenarnya tak tahu pun cemana nak buat. Dia tahu mengarah je. Lepastu kalau aku tak boleh buat, nak marah bagai. Kepala dia. Internship period ni adalah waktu student nak belajar. Bukan kena jadi buruh paksa membuta tuli. Ishhh emo pulak aku bila nak elobrate panjang penjang ni. Susah betul nak explain.

Aku tak suka betul life sekarang. Sebabnya macam takde life. lol. Pukul 7 pagi dah keluar rumah. 530pm keluar office. Sampai rumah nak dekat pukul 630pm. Lepas tu urus diri. Malam dah melepek. Pukul 11 dah lemau. Kalau tak tahankan mata ni, kekadang pukul 10 aku dah pengsan. Weekend je lah baru macam ada life sikit. Aku tak tahu lah life kawan kawan yang lain macam mana. Tapi ni je lah life aku sepanjang nak hampir dua bulan intern. Lamanya lahai rasa nak hadap sampai bulan 8. Rasa lama sangat. Lepastu sekarang, takde maknanya aku nak pergi jog, nak berpeluh peluh setiap petang macam dulu. Dah takde masa. Balik rumah je dah penat. hmmm

Kerja dengan company yang majoritinya orang cina dekat sekeliling kita ni memang aku rasa mencabar sikit. Aku kekadang rasa macam alien bila duduk dalam meeting. Kalau yang ada kepala otak, consider aku yang ada dalam meeting room tu, ok lah. Kalau yang aku rasa sengal, sesama dorang tu cakap cina je. Dah aku macam bodoh dalam meeting room tu tak paham apa. So, pergi belajar bahasa ketiga. Penting sangat tahu tak!

Lagi apa eh?

Hmmm. Transportation. Hari hari aku drive sendiri lah. hiks. Ada lah dalam setengah jam kot dari rumah. Jalan takde lah teruk sangat. Biasa biasa je. Takde lah teruk sangat ke apa jammed yang aku kena hadap. Waktu puncak tu biasa lah kalau banyak kereta kan. Yang lain ok je. Tapi yang sakit, duit minyak lah! Dah sebulan sah sah RM200 je aku kena spend untuk minyak. zzzzz. Naib baik aku tak payah nak fikir sewa rumah, bil api air ke duit makan ke. Tu lah yang mcm untung duduk rumah. Kerja aku pergi kerja, balik kerja. Yang lain semua dah memang sedia. Duit elaun intern memang pergi ke duit minyak, bil phone dgn nak shopping sikit. Sikit je, bukan banyak pon. ngeh

Aaa tak sangka Sept 2015 aku dah nak grad. Cepat betul masa berlalu. k

Banyak betul benda benda baru yang aku kena adapt masa intern ni. Environment, people, stress, routine. Macam macam lagi lah yang kena handle. Dan aku betul betul harap semua akan okay je sampai bulan 8 nanti. Tolonglah faham, jadi student tu sebenarnya seronok. Tak perlu runsing apa apa. Runsing bila kau tak dapat jadi yang terbaik je lah. hmm



…….

Masih, rindu. Masih, sama. Masih, seperti dulu. Masih, rasa. Sasau...

14.1.14

2013 really changed my life.

Hello dear blog.

Hello 2014. Hello.

Dah nak tengah bulan Januari 2014 baru aku munculkan diri hadap blog. Busy nak mampus. Busy dengan final exam. Semester yang final exam nya paling disaster dan hectic. Separuh mati nak lalui 5 hari dengan 6 papers straight. Hari last, dua paper dia kasi terus! Gila! Semester ni dah lah semua subjek membaca menghafal. Terbakar otak.


Tapi syukur. Dah habis dah pun. Macam semester semester lepas, aku dah buat sehabis baik yang aku mampu. Lepas tu, Dia lah yang tentukan segalanya. And of course, aku mengharap yang terbaik lah! Tak pun, maintain. Tu pun aku dah cukup bersyukur.

Yes, I've promised myself untuk review tahun 2013 yang aku dah hadap untuk bahan bacaan sendiri bebila nanti. So mari lah kita mulakan seisi perah kepala hotak ingat apa yang dah jadi sepanjang tahun 2013. Aku rasa macam banyak je yang aku tak ingat. Aku rasa lah. Aku rasa akan banyak benda jugak yang aku skip ni. Sebab sekarang hati aku tengah tak tentu. Tapi, takpe lah. Takpe.

Bismillah.


Januari 2013 - May 2013

Seingat aku, malam new year 2013, aku celebrate dengan favourite girls aku. Masa tu aku meroyan ke cemana tah tak dapat balik Melaka sebab macam tak sempat sebab dah study week masa tu. Tak ingat. So we had a short photoshoot session. Beli McD, beli props, setting semua sendiri. Bertiga je. haha. Tapi tu cerita dulu. hmmm


Then hadap lah final exam untuk semester September 2012. Habis kan first year. Alhamdulillah, everything was okay and result sem tu tak sesedih masa result first year first semester. hehe

After that, cuti 4 bulan pun start. Cuti yang paling semua orang tunggu! Excited habis! Gila ke tak excited? UTP mana penah bagi student cuti lama lama kecuali cuti 4 bulan tu. Mid sem break pun 4 hari je termasuk sabtu ahad. LOL gila. Sebab tu bila tiba turn kiteorang cuti 4 bulan, semua excited macam hape je. haha

So, kekonon nak hadap cuti 4 bulan, we've planned a vacation dengan the girls. Tapi kita ni plan je lah mampu. Tak sempat pun nak vacay bagai. Semua busy dengan life masing masing. Komitmen masing masing. What to do. While me, just stay at home jadi bibik. hiks. Macam biasa lah, abah mana bagi anak anak dia kerja. Katanya, masih mampu nak menanggung anak anak dia lagi. Haihhh. Tak faham. Kita ikutkan je lah. Tak nak memberontak.

13/1/13 - Mama bought me a present. Thank you ma!
13/1/13 - They came, and lifestyle aku berubah.

Ye, setahun yang lepas.

4 months, aku struggle. Tak sikit, tak banyak, memang hidup aku berubah. New me. New Fadhilah. Tak tipu, aku jumpa konfiden dalam diri aku. Susah betul nak explain in words. Cuma, aku rasa lah apa yang mula berubah dalam diri aku ni.

 

So, 4 bulan berlalu macam biasa. Rutin biasa. Bangun pagi, masak lunch untuk abah, kemas rumah, tunggu mama abah balik kerja, dengan benda benda biasa tu lah. Tak ada yang luar biasa. Sebenarnya bosan lah jugak. 4 bulan kot hari hari buat benda yang sama. Kalau beza pun, beza sikit je. Tak ada yang extreme sangat. Kawan kawan yang lain semua sibuk kerja cari duit, pergi bercuti bagai. Tapi takpe lah. Tu bahagian masing masing kata mama.

Cuti 4 bulan tamat. Back to university life.


May 2013 - September 2013

4 bulan yang ni aku boleh kata antara 4 bulan yang tough. Mana taknya. Dah 4 bulan aku duduk rumah cuti lepas tu kena balik duduk hostel balik. Homesick teruk bak hanggg. Baru je mama abah lepas hantar balik, terus melalak. Kisah pulak aku dah umur 20 tahun ke apa. Ada lah jugak dua minggu sekali aku blah balik Melaka. ngeh


Aku tak berapa ingat lah apa yang jadi 4 bulan ni. Tapi yang aku ingat, 4 bulan ni aku banyak makan hati, stress stress stress pastu nangis. Tu je lah keje aku. Masalah dengan manusia ni mana pernah selesai. Aku ingat semua okay je.

Kenangkan sebab kawan, sebab pernah makan budi je. Aku sabar je lah. Manusia mana pernah sempurna. Aku doa hari hari supaya Allah permudahkan semuanya. Supaya aku terus mampu hadap manusia manusia macam tu. Aku pun tak sure lah orang lain fikir aku cemana. Bila fikir pasal tu, aku terus fikir balik yang memang kita semua tak sempurna dan ada tabiat perangai masing masing. Kita kena terima.

Sampai satu point, aku memang betul betul tak tahan gila lah nak duduk dekat UTP tu. Aku rasa nak lari balik Melaka je. Sampai aku duduk diam berjam jam dalam kereta. Lepas fikir elok elok, aku sabar je lah. heh. Tu je lah yang mampu.


4 bulan ni, aku kena adapt dengan environment dengan new lifestyle aku. Totally aku ubah. Sakit jugak lah dengan orang sekeliling kekadang. Tapi aku buat tak layan je. Kau nak kata apa, kau punya pasal lah. Aku bahagia je dengan hidup aku.

Semester ni pun semua macam biasa je. Tak ada yang tak normal. Rutin sebagai normal student. Bangun pagi, pegi kelas, enjoy, weekend blah balik Melaka kalau free, lepas tu lepak sana sini. Ke aku yang tak ingat tah apa yang jadi semester ni. Aku tak sure.

Yang aku ingat, semester paling cibs sekali, semester ni lah. Baru aku kenal manusia tu macam mana. Serik. Aku memang janji pada diri aku sendiri, pegi mampus aku nak peduli lagi. Baik lah aku enjoy hidup aku dengan orang yang tahu appreciate aku.

Lepas tu, study week, exam week, sem break! Sem break yang seminggu tu. Takde apa jugak. Macam biasa. Tak ada holiday bagai dengan family sebab atuk sakit.



September 2013 - Januari 2014

Yes. The most mixed feelings 4 months I would say. Benar, yang penghujung selalunya menggembirakan dan aneh.

Penghujung September sangat menyedihkan. Aku hilang abang sepupu aku sebab accident. 20/9/2013. Memang tak sangka gila. Small accident yang lead to death. Masa tu aku tengah sem break lah. Syukur aku memang tengah ada dekat Melaka. Aku ada dengan arwah masa dia tenat dekat emergency ward, masa dia dekat ICU. Arwah accident pagi khamis, pukul 2 pagi hari jumaat, dia pergi. Memang doktor dah cakap awal awal tak ada harapan. Aku memang akan ingat moment tu sampai bila bila. Tenang lah kau di sana. Kami yang ada ni, sentiasa doakan kau ditempatkan dalam kalangan anak anak yang soleh. Al-Fatihah.

I cried when I read this.
25/9/2013 - Abah bought me a present! Yayy me! Actually I don't remember the exact date. Tapi awal awal semester lah. hmmm

Then, semua macam biasa. Sampai 8/10/2013. 16/11/2013.
Ehem. hmmm

Banyak jugak event aku join semester ni. Ada ah dalam tiga ke empat event. Tu banyak lah jugak kan. heh. So busy lah. Met new people! Yang hmm ubah hmm... Forget about it. Macam awal entri ni aku cakap, semester ni macam payah sikit bagi aku. Semua subjek membaca. No programming at all. Tak ada coding! Aku wonder mampu ke aku survive semester ni. Semester ni macam relaks semacam tahu tak. Kelas manjang cancel. Kelas manjang tak ada. Kat situ aku dah rasa lost. Tak suka betul. Tapi semester ni, asal hujung minggu je memang busy. Busy dengan event lah. Malam, sibuk meeting. hmm

Semester ni semua orang busy nak dapatkan placement untuk intern. Termasuklah aku! LOL. Tak sangka betul kejap je dah nak pergi intern. Aku memang target nak intern dekat Melaka je, and buat kerja yang aku suka. Tak kisah lah pun berapa elaun aku dapat. Alhamdulillah. Dapat dua offer. Pening jugak nak pilih yang mana walaupun dua je. Hek eleh, dah memang ak apply dua tempat tu je pun. lol. Lepas jumpa lecturer, tanya mama abah, okay. Setel. Takde lah gempak mana tempat aku intern tu. haha. Tapi aku tetap bersyukur, sebelum study week, aku dah setelkan semua pasal intern ni.

Ohh semester ni aku rasa lecturer paling best mesti lah Dr Bob and Sir Radzi. Dua lecturer ni sangat sangat sangat inspiring. Sebelum sebelum ni semua lecturer aku rasa biasa je. hahahaha. Takde perasaan. Tapi serius lah, semester ni dua orang lecturer ni kemain best. Apesal tah. Lagi lagi Sir Radzi tu. Every word yang keluar dari mulut dia, aku rasa macam emas. Berguna untuk difikirkan. Walaupun aku tak berapa minat Marketing tu sebab aku malas nak membaca, malas nak fikir. hmmm

Celebrating my girls' birthday. Banyak sangat moment best. Banyak. Nak cerita ups and down pasal moment ni semua memang panjang.


Thennnn, masa berlalu ke bulan November, Disember. Dua bulan yang aku rasa....... Eh aku tak tahu nak kata macam mana. Pelik. Sebab aku tak pernah rasa 'rasa' itu. Macam orang gila pun ye. Kalau orang tanya kenapa, macam mana, aku tak ada jawapan! Sumpah! Sumpah tak tahu. Haihhh

Aku ada rutin baru hari hari. Rutin yang boleh buat sepanjang hari aku gembira tahu tak. Rutin yang buat aku fikir, alah semua benda boleh setel. Alah, test je pun. Alah kuiz biasa je pun. Alah, manusia memang macam tu. Banyak benda berubah jugak. Perubahan yang aku rasa bagus, dengan tak bagus. Aku sedar je semua tu. But, I just can't help it. Aku tak tahu nak buat apa. Aku go with the flow je. Banyak jugak lah aku rasa benda ni affect aku punya fokus. Sighhh. Hanyut lah lebih kurang. Haha. Tapi, tak lemas lagi. So okay lah tu kan. Hahahahaha

Semester ni jugak aku rasa paling kurang kerap aku balik Melaka. Mana pernah aku genap sebulan tak balik melaka. Paling lama aku stay dekat UTP tu biasanya 2minggu lebih lepas tu lantak apa nak jadi aku mesti balik rumah. Tapi this time, aku tak rasa apa apa bila tak balik rumah. Memang rindu mama abah. Tapi mampu call je lah. Takde pulak nangis nangis nak balik. lol sangat kau nak nangis nangis. huh

Dua bulan terakhir, aku appreciate sangat apa yang ada disekeliling aku. Kawan kawan. Setiap moment aku dengan semua orang, aku hargai sangat sangat. Makin nak ke penghujung, makin bondingnya jadi strong. Sounds macam nak mati je, but who cares. 8 months tu lama ok! Lama! Hampir setahun. Dan ada sebab lain jugak aku sangat hargai 1 month terakhir ni. Because this will be the last. Kenapa perlu bermula bila dah ke penghujung. Oh god whyy. Sighhh

The most favourite spot in V3C-F2-4
Everytime I wake up, this view is what I'm getting excited about.
Payah lah nak cerita. Too public. That feeling is weird. Too weird.

Tapi aku perempuan. Aku duduk diam je lah. lol. Siapa lah aku ni. Everyday, that feeling, terus grow and grow. Kesian aku. SS je mampu. heh

Disember 2013 sangat gembira. Berakhir dengan gembira. Blessed. A day to be remembered happened in December. Thank you people :)


Januari 2014

New year 2014, aku celebrate dengan housemate. Makan makan. Bonding session. I love them.

Then, study week. Exam week. As I said earlier, semester ni dugaan dia lain sikit. Pelik. Aneh. Hahaha. Susah gila aku nak fokus sebab asyik jk je kerja. Dengan nak menghafal facts, theory bagai lagi, dengan asyik susah nak fokus. Fuhhhh. Tapi aku buat tak layan je lah jk bagai tu. Gila. Kalau tak, lingkup lah semester aku kali ni.


Aku punya jk sampai aku rasa numb bila dah habis final exam. Aku rasa kosong. Bengap. Takde perasaan betul. Heartless. Aku tak excited nak start intern. Aku boleh sedih semester ni dah habis. Aku keep on counting. Kalau boleh aku nak masa tu stop. Sampai macam tu sekali weh. Tapi aku tak nak lah hold final exam tu. Gila tak nak habiskan exam. Aku nak final exam habis tapi semester tak habis? Boleh? lulz

Tapi mana lah boleh tu semua kan. Hidup memang kena diteruskan. hehs.

But I'm glad, towards the end, I have that chance. Feeling blessed. Sekurang kurangnya, merasa. Sekurang kurangnya. Tak ape lah. Kalau macam tu je. Aku okay. Aku okay.


11/1/2013 3:40PM - New chapter begins. I left my......

- end -


2013 is just so colourful. 2013 teach me a lot. 2013 aku belajar, jangan mudah percaya orang. Dan aku masih belajar tentang itu. 2013 I can say that I lost one of my favourite friend. Aku wonder kenapa jadi macam tu dan di penghujung aku dapat jawapan nya. Frust jugak lah bila dapat tahu hanya sebab itu. Walaupun aku tak dengar sendiri apa yang keluar dari mulut dia, aku boleh nampak apa yang jadi. Mungkin mata hati dia dah buta agaknya. Aku tak boleh nak buat apa. Aku terpaksa let go dia. Move on. Aku cuma harap, dia mampu survive dengan sikap 'touch-n-go' dia. Good luck. Memang. People do come and go. Dan aku terima.

  

Yang penting, 2013 for real buat aku sedar yang nothing is impossible! Nothing! Yang penting work hard and have faith. Aku tak pasang apa apa azam. Aku cuma nak create a better version of myself. Lebih baik daripada yang 2013 semestinya!

2014, aku harap yang baik baik saja. Aku menanti....

13/1/2014
#TechiesIntern (2) #WW (27) About Me (9) Contest (2) Dapur (10) Dear Diary (35) Dua (5) Family (11) Final Year (2) Foundation year (25) Love (3) Melaka (5) Nuffnang (2) Pentingkah (5) Resipi (4) Seks (3) Songs (16) Tagged (8) Tanya (4) TechiesConvo (1) Terkini (19) Tiga (5) Tips dan Informasi (19) UTP (22) UTPclassof2015 (1) UTPGraduation (1)
© 2011; Blog Budak Fadhilah | Edited by: Fadhilah Mn | Powered by Blogger

My Ping in TotalPing.com Blogged.my Creative Commons License