Pizza Liyana Lunia | Blog BudakFadhilah

8.2.11

Pizza Liyana Lunia

hai. HEHE, sekali lagi, ini entri yang diperap jadi draft selama berapa hari entah. tak perasan pulak.

rasa macam dah lama je tak cerita pasal makanan kan. ye ah. last entri pasal makanan pun masa entri 9 jenis telur tu. sekarang ini, saya nak share pasal Pizza Liyana Lunia pulak. alahaiii, comel je nama tu kan.

terjumpa pasal pizza ni masa sibuk usha entri entri kak Ynn. ada jugak beberapa resipi lain yang pernah saya cuba from kak Ynn neh. semuanya simple simple tapi sedapp. tu yang penting ok ! HEHE, oh, kalau korang nak usha resipi resipi from kak Ynn, boleh klik sini. ada beberapa lagi resipi yang kak Ynn letak dalam blog dia.

resipi terbaru yang saya cuba from kak Ynn, ialah Pizza Roti Liyana Lunia. awwww, sedap. macam makan pizza pizza yang betul betul pizza cuma pizza ni comel lagi. heh, ayat apa ni ? 

biasalah kan, tak ada kerja apa nak buat petang petang, buat pizza ni je lah untuk minum petang family. ringkas, dan sedap.

mula mula buat, saya tengok dekat rumah tak ada sosej. belum beli. so, saya guna hirisan ayam sahaja. nasib baik jadi. ayam tu hiris nipis nipis lah ek. bila buat untuk seterusnya, baru guna sosej. korang pergilah cuba buat. tak guna banyak masa pun. (haku suka letak cili padi dengan bawang banyak banyak banyak. makan sampai berpeluh peluh. HAHA  =.=' )

lupa ah guna cheese apa tu.
cheese boleh tarik tarik. HAHA

klik sini untuk resipi Pizza Roti Liyana Lunia. selamat mencuba korang.

ouh, pizza yang saya buat tu sama macam pizza pizza yang lain. dapat je cheese yang boleh tarik tarik tu. HAHA, boleh rujuk blog kak Ynn untuk tahu nak guna cheese apa yang paling best.

bye.

12 comments:

:: Zanna :: said... Reply to this comment

yum!! yum!! sedapnya..


n3 baru : Facebook dah kena block!!? :(

LadyBird said... Reply to this comment

bestnye pizza :)

nabilah_2908 said... Reply to this comment

wah...mcm mudah jer nk baut..nnti nk terjah juga blog tu.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
WHERE RAINBOWS END

Fadhilah Mn said... Reply to this comment

:: Zanna :://
AHAHAHA. try dulu, baru tau sedap ke tak. tapi memang sedap pun. :P


LadyBird//
memang best. :P

Fadhilah Mn said... Reply to this comment

nabilah_2908//
mudah je nak buat. aaaa, nanti terjah blog kak Ynn tu. :)

Liyana Lunia. said... Reply to this comment

haaaa dapat tarik tarik eh? org guna cheddar rasanya baru dia tarik2 ;p hihi YEY tq sgt sbb dh buat tauuuuu, terharuuu <3

lassiegewdix said... Reply to this comment

Wahhh.
Biler agaknye lassie nak buat pizza tu pulak yek. Hahaha
Kalau kamu masakkan utk lassie boleh?
Gile pemalas !

Fitrihadi.com said... Reply to this comment

perghh meleleh dia punya cheese...kempunannya tengok..lapau lapau.. help!! heehee

Fadhilah Mn said... Reply to this comment

Kak Ynn//
alahaiii, terharu. HAHA. saya guna mozarella kut kalau tak silap aa. lupa dah. tapi mmg dapat tarik tarik. banyak dah antara resipi akak saya dah buat. HEHE :P


lassiegewdix//
AHAHAHA. serius pizza ni senang nak buat. kejap je dah siap. yang penting kenyang. Kak Ynn satu keping RM10, saya satu keping RM5. boleh ? HAHA

Fadhilah Mn said... Reply to this comment

Fitrihadi.com//
memang pergh aaa. HAHA
pergi ah masak cepat. sure boleh kenyang. :P

Wuucin Kimora said... Reply to this comment

nape baru jumpa resepi ini? :)

Fadhilah Mn said... Reply to this comment

haha. entah. nanti selalu lah mai blog ni. ekekekekke :P

#TechiesIntern (2) #WW (27) About Me (9) Contest (2) Dapur (10) Dear Diary (35) Dua (5) Family (11) Final Year (2) Foundation year (25) Love (3) Melaka (5) Nuffnang (2) Pentingkah (5) Resipi (4) Seks (3) Songs (16) Tagged (8) Tanya (4) TechiesConvo (1) Terkini (19) Tiga (5) Tips dan Informasi (19) UTP (22) UTPclassof2015 (1) UTPGraduation (1)
© 2011; Blog Budak Fadhilah | Edited by: Fadhilah Mn | Powered by Blogger

My Ping in TotalPing.com Blogged.my Creative Commons License