6.12.15

Al-Fatihah, Tunku Jalil, Anak Sultan Johor

Tunku Jalil was a cancer fighter.
Deepest condolence to all Johoreans and Johor Royal family. May Allah bless you Tunku Jalil.
Al-Fatihah.







Source; twitter

5.12.15

Kadar tambang KTM, LRT, ERL 2015 yang baru

Assalamualaikum.

Just for sharing and maybe can be my reference in future whenever I'm goin to KL. Luckily I'm working at Melaka. So I guess I'm not affected by this new price. Hehe


In conclusion, kadar tambang baru ni sebenarnya too much bagi aku. 40% to 80% increment of KTM and LRT fares are actually ridiculous and unacceptable. Pity to the students :(

22.11.15

Random update

Assalamualaikum.

Bila kali terakhir aku menaip? 6 bulan lepas. Wow. haha lama gila tu. Hampir setengah tahun. Itu la yang jadi bila malas, sibuk, suka bertangguh bergabung.

Of course, in 6 freaking months macam macam benda jadi!

And, for sure there will be some moments yang aku pun dah tak ingat sangat. lels.
But, guess what??? I've graduated wei! Alhamdullilah. At last, after 4.5 years :)


Tak ada lagi keluh kesah pasal life as a student. haha. No more tests, assignments, projects, presentation, group discussion, quizzes, and classes!! But the truth is, I miss my student life. So much. And aku tak ready pun to step in working life.

Bila ingat balik life final year final sem, aku macam tak percaya dengan segala achievement beberapa bulan lepas. Bersyukur. Alhamdulillah. All my hardwork paid off. Walaupun ada certain benda yang aku tak dapat, tak pe lah. Itu bukan rezeki aku. Rezeki orang lain. Banyak lagi benda yang menanti in the future. Tapi ketahuilah, bukan senang nak terima kenyataan. Nak redha. After all, He knows everything. So, aku pun move on lah. haha


Next, again, guess what???? I'm working now! haha

Part ni lagi aku tak percaya. At the age of 22, I'm working now. A month after my graduation day, aku dah kena pergi kerja! Ok. Bukan tak bersyukur dah ada kerja. Tapi, ini bukan yang aku plan after grad. Aku plan nak sambung belajar tahu tak. Nak ada masters. Lepastu PhD. Lepastu.... k tak fikir lagi. Betul lah. Kita as manusia hanya mampu merancang. Allah yang tentukan semuanya.

Entah lah. Sekarang ni, aku just ikut je flow hidup ni.
Semoga semuanya dipermudahkan. Till next entry gais. I'm planning to write about my short trip to Pulau Perhentian and also about my convocation day. hehe
Babai.

19.5.15

Final Year Final Semester.

Tough start for final semester of the final year. I must survive no matter what.

Lama gila tak update blog ni. And now, rasa awkward... Too many things yang jadi sepanjang blog ni tak di update. Of course lah. Berapa bulan dah tak update. As usual, alasannya ialah busy. Skill nak update cerita best pun dah tak ada. Now, aku yakin tak ada orang yang baca blog ni lagi. So, boleh lah kot kalau aku nak membebel apa apa pun. Sebab tinggal diri aku sendiri je yang baca. Lulz

Semakin dewasa semakin banyak benda yang kita akan mula nampak. Everything. Sampai kadang kadang aku rasa hilang jiwa dalam keadaan menjadi semakin dewasa ni. Boleh hanyut teruk kalau salah langkah, salah buat keputusan. Aku masih bersyukur ada hamba hamba Allah disekeliling yang mampu tarik aku kembali, yang tak pernah berkira untuk tabur nasihat, pandangan, tak kira bila bila masa pun yang aku perlukan. Ya Allah aku bersyukur sangat.

I know that everything will takes time. Time will heal everything too. I have to find that thing. Aku nak hidup tenang. MasyaAllah rasa terseksa jiwa bila asyik rasa tak tenang je. Silap haribulan boleh jadi gila. Semoga di jauhkan lah.

Currently, aku masih busy struggle to go through semester akhir ni. Saat ni memang rasa macam macam dugaan datang bertimpa. Sampaikan aku boleh terluahkan rasa penat dengan cara yang tak sepatutnya. And I feel bad about it. Terlalu cintakan duniawi, sebab tu lah jadi macamni. I should aware yang aku mesti lah boleh lalui semua ujian ni. Sebab, Allah takkan uji hambaNya di luar kemampuan mereka. Allahu. Aku terlupa yang satu itu. Sampai kerap merungut penat dan susah.

Too many things happened. And maybe not all are meant to be shared with everyone. I don't know. Maybe it is just between me and Allah. Aku cuma hanya mampu doa semoga Allah permudahkan segala urusan dunia akhirat ku.
#TechiesIntern (2) #WW (27) About Me (9) Contest (2) Dapur (10) Dear Diary (35) Dua (5) Family (11) Final Year (2) Foundation year (25) Love (3) Melaka (5) Nuffnang (2) Pentingkah (5) Resipi (4) Seks (3) Songs (16) Tagged (8) Tanya (4) TechiesConvo (1) Terkini (19) Tiga (5) Tips dan Informasi (19) UTP (22) UTPclassof2015 (1) UTPGraduation (1)
© 2011; Blog Budak Fadhilah | Edited by: Fadhilah Mn | Powered by Blogger

My Ping in TotalPing.com Blogged.my Creative Commons License