6.12.15

Al-Fatihah, Tunku Jalil, Anak Sultan Johor

Tunku Jalil was a cancer fighter.
Deepest condolence to all Johoreans and Johor Royal family. May Allah bless you Tunku Jalil.
Al-Fatihah.







Source; twitter

5.12.15

Kadar tambang KTM, LRT, ERL 2015 yang baru

Assalamualaikum.

Just for sharing and maybe can be my reference in future whenever I'm goin to KL. Luckily I'm working at Melaka. So I guess I'm not affected by this new price. Hehe


In conclusion, kadar tambang baru ni sebenarnya too much bagi aku. 40% to 80% increment of KTM and LRT fares are actually ridiculous and unacceptable. Pity to the students :(

22.11.15

Random update

Assalamualaikum.

Bila kali terakhir aku menaip? 6 bulan lepas. Wow. haha lama gila tu. Hampir setengah tahun. Itu la yang jadi bila malas, sibuk, suka bertangguh bergabung.

Of course, in 6 freaking months macam macam benda jadi!

And, for sure there will be some moments yang aku pun dah tak ingat sangat. lels.
But, guess what??? I've graduated wei! Alhamdullilah. At last, after 4.5 years :)


Tak ada lagi keluh kesah pasal life as a student. haha. No more tests, assignments, projects, presentation, group discussion, quizzes, and classes!! But the truth is, I miss my student life. So much. And aku tak ready pun to step in working life.

Bila ingat balik life final year final sem, aku macam tak percaya dengan segala achievement beberapa bulan lepas. Bersyukur. Alhamdulillah. All my hardwork paid off. Walaupun ada certain benda yang aku tak dapat, tak pe lah. Itu bukan rezeki aku. Rezeki orang lain. Banyak lagi benda yang menanti in the future. Tapi ketahuilah, bukan senang nak terima kenyataan. Nak redha. After all, He knows everything. So, aku pun move on lah. haha


Next, again, guess what???? I'm working now! haha

Part ni lagi aku tak percaya. At the age of 22, I'm working now. A month after my graduation day, aku dah kena pergi kerja! Ok. Bukan tak bersyukur dah ada kerja. Tapi, ini bukan yang aku plan after grad. Aku plan nak sambung belajar tahu tak. Nak ada masters. Lepastu PhD. Lepastu.... k tak fikir lagi. Betul lah. Kita as manusia hanya mampu merancang. Allah yang tentukan semuanya.

Entah lah. Sekarang ni, aku just ikut je flow hidup ni.
Semoga semuanya dipermudahkan. Till next entry gais. I'm planning to write about my short trip to Pulau Perhentian and also about my convocation day. hehe
Babai.
#TechiesIntern (2) #WW (27) About Me (9) Contest (2) Dapur (10) Dear Diary (35) Dua (5) Family (11) Final Year (2) Foundation year (25) Love (3) Melaka (5) Nuffnang (2) Pentingkah (5) Resipi (4) Seks (3) Songs (16) Tagged (8) Tanya (4) TechiesConvo (1) Terkini (18) Tiga (5) Tips dan Informasi (18) UTP (22) UTPclassof2015 (1) UTPGraduation (1)
© 2011; Blog Budak Fadhilah | Edited by: Fadhilah Mn | Powered by Blogger

My Ping in TotalPing.com Blogged.my Creative Commons License