Mungkin ini kisahnya tentang pelajar bunuh diri di Melaka. | Blog BudakFadhilah

9.2.11

Mungkin ini kisahnya tentang pelajar bunuh diri di Melaka.

salam sayang semua. heh,
DI SINI…lokasi di tingkat dua yang menjadi tempat mangsa terjatuh.

ni saya dapat cerita bila adik adik balik sekolah ahh kan. terkejot saya. sampai macam tu sekali rupanya. errr, ada banyak versi yang saya dengar ah. ni salah satu nye. oh, ni sambungan entri Pelajar tingkatan lima bunuh diri di Melaka ya. harap maklum. HEHE

cam ni ah lebih kurang cerita nya,

ada orang kata, pelajar tu bunuh diri sebab dah tak tahan kene ejek dengan kawan kawan.

beberapa hari  sebelum Chinese New Year tu, pelajar neh cakap dekat kawan dia, tahun ni Chinese New Year yang terakhir dia akan sambut. lepas tu dekat facebook dia, dia ingatkan kawan dia untuk belikan keranda sebab dia nak mati. dia taip cam neh, 'aku nak mati, sediakan keranda.'

macam biasa ah kan, kawan dia gelakkan dalam komen komen.  =.='
kawan dia kata, 'nak mati, pegi ah mati !'. kawan dia cabar doeee.

lepas tu dia cakap ahh lagi, dia macam nak mati semua. lepas tu kawan dia gelakkan lagi. ye ahh, ada ke orang nak mati suka suka. heh,

sekali masa time belajar kat lab kimia, dia terus blah dari lab,  dia pergi naik tingkat atas bangunan, duduk atas tembok, belakang badan dia hadap luar bangunan, terus dia terjun. bammm, bye semua !

duhh, tapi kan, tak kan ah dia bunuh diri sebab kene ejek macam tu kan ? sebelum sebelum neh pun, dia selalu gak kene ejek. mungkin sebab fizikal dia atau err saya pun tak tahulah kann.

lepas tu ada cerita lain pulak cakap pasal boipreng. errr, tak tau ahhh. tu nanti, korang pegi ahhh tanya dia sendiri. tak pun mak abah dia ea. saya tak campor tau.

salah cerita kang, malam nanti dia cari saya ! wuuuuuuuuuuuuu, saya dah lah penakut !

heh, seram ahh. semalam tengok Buletin Utama Tv3, tengok tempat kejadian tu, pergh, meremang ahh. kalau saya sekolah situ, mesti saya tak akan ! tak akan ! pijak atau lalu tempat tu.  T____________T

buruk buruk saya, errr, belum terfikir nak bunuh diri.  =.='

bye.

22 comments:

Natalia Sabarudin said... Reply to this comment

paling seram. nasib sekolah nat xde tingkat. kalo x... astaghfirullahalazim. tanak tauu......

dieba rahman said... Reply to this comment

gler la budak2 skang

sI tEDI said... Reply to this comment

r.i.p to her.
apa pun versi, hanya tuhan saja yg tahu. =))

najwa's said... Reply to this comment

huhuhu...seram kot.

Fadhilah Mn said... Reply to this comment

Natalia Sabarudin//
ehehehehe, sekolah tak ada tingkat ? bestnye. tak payah penat penat panjat tangga. :P



dieba rahman//
tu ahh. semua dah maju. =.='

Fadhilah Mn said... Reply to this comment

sI tEDI//
a'ah. hanya tuhan sahaja yang tahu. :)



najwa's//
tau tak pe. mmg seram ah.

Budak Giler Cadbury said... Reply to this comment

adehh meremang bulu roma bace entri ni -.-

Fadhilah Mn said... Reply to this comment

tau tak pe.
T________T

Seksi Bani said... Reply to this comment

abeh ler kawan2 dia yg ejek tu.. tungguuuuuu "kehadiran"nyer malam2.. huhu...

kesian tul.. korang jgn nak buli2 kwn2 kat sekolah tu..

Fadhilah Mn said... Reply to this comment

HAHA, tu ah pasal.

eh, dah tak sekolah lagi nak buli cemana. :P

Haz said... Reply to this comment

Menyeramkan...
mcm mana la dia blh berani terjun..
x tkut ke..

Fadhilah Mn said... Reply to this comment

entah le. tak gayat ke ek. erk,

Khairi said... Reply to this comment

kesian. masalah di mesia skang tak mengnal umur. pagi tadi baca the star udak 10 thn mati kena stroke. peh!

Farhana Jafri said... Reply to this comment

gile ah.. hbis la tempat tu.. xpsal2 brhantu sbb dy.. dh mti pon mnyusahkan org... mnyeramkan!

jemput singgah sini ANASAURUS :)

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said... Reply to this comment

seram ok..huhuhu~

Yang comel,
Khumaera Ismail
Wow!!Inner Awning RM10~!!

yna fazlyna said... Reply to this comment

senang nye die mati kan..juz terjun je..hum ok tak kalo yna try???huhu...

Fadhilah Mn said... Reply to this comment

Khairi//
pehh, baru 10 tahun dah kene stroke? takutnye. T__________T



Farhana Jafri//
errr, itu tak tau pulak. mungkin itu dah takdir dia. tapi, ish, tak payahlah sampai bunuh diri dekat sekolah kan. =.='

Fadhilah Mn said... Reply to this comment

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid//
memang seram. wuuuuu, T________T


yna fazlyna//
ceittt, tak boleh. tak boleh. kita orang islam ada iman kan. iman kena kuat. :)

yayalya said... Reply to this comment

huhuhu kenapalah dia tak fikir panjang...kenapalah pilih jalan tu?

Fadhilah Mn said... Reply to this comment

entahlah. dah takdir dia kut. errr, =.='

Nur Fatin Nabila Zeeyan said... Reply to this comment

-___-

Fadhilah Mn said... Reply to this comment

aaaaa, kenapa ? kenapa ?
errrrr,

#TechiesIntern (2) #WW (27) About Me (9) Contest (2) Dapur (10) Dear Diary (35) Dua (5) Family (11) Final Year (2) Foundation year (25) Love (3) Melaka (5) Nuffnang (2) Pentingkah (5) Resipi (4) Seks (3) Songs (16) Tagged (8) Tanya (4) TechiesConvo (1) Terkini (20) Tiga (5) Tips dan Informasi (20) UTP (22) UTPclassof2015 (1) UTPGraduation (1)
© 2011; Blog Budak Fadhilah | Edited by: Fadhilah Mn | Powered by Blogger

My Ping in TotalPing.com Blogged.my Creative Commons License