kena tolong ! | Blog BudakFadhilah

16.3.10

kena tolong !

start//9:45pm

assalamualaikum.

malas nak membebel panjang lebau, mari ambil tahu apa yang perlu ada tolong saya. sebelum tu, lihat equation di bawah ok.

Angry Girl! by reshat_fanana™
mula mula marah marah.

Self by Chrissie White
lepas tu tertekan macam nak mati.

Big girls don't cry..... by Christine_Elizabeth
lepas tu nangis sorang sorang.

On to the next table now... by lokisky_walker
lepas tu makan tak ingat dunia.

dan lepas tu,

semestinya berat badan saya meningkat dan meningkat.
T______________T

nak nangis lagi.



dah teliti habis habis ? jadi, sila bantu saya untuk mengatasi masalah ni. hish, lama lama camni, boleh mati dalam tidur.

tak nak, tak nak. tak nak mati. tolong lah saya. please,

mesti korang cakap saya yang bodoh sebab binasakan diri sendiri. tapi, tu semua saya tak dapat kawal. memang terus terus jadi macam tu.

dah baik saya tak buat cam ni tau ;

365 Stress by Miss Minie
dulu pernah nak buat, tapi tak sanggup.
ingat abah dengan mama.


memang betul cakap orang. bila nak hadapi ujian yang besar besar dalam hidup kita, makin banyak pula ujian yang kecil kecil datang. tu yang buat tak tahan tu.

makan dan nangis tu macam satu kelegaan buat saya. nangis dulu sepuluh atau lima belas minit, lepas tu pergi cari makanan.

walaupun lega nanti, tapi bila dah ok. rasa macam menyesal gila. menyesal pergi makan macam tak ingat dunia. baik baik berat badan dah turun, lepas tu naik balik. T_________T

tak nak, tak nak. tak nak gemok ! malu ! bosan kene ejek !

so, korang ada cara lain untuk hilangkan tekanan selain daripada nangis dan makan ? jika ada, sila kongsi ok. tsk, tsk.

dah tak reti nak minta tolong pada siapa.

esok sekolah. bye.


p/s:jadi budak SPM ni memang susah !


17 comments:

Viera said... Reply to this comment

relaks la dik..

jgn tension-tension..
:)

fikir positif..
talk wif ur friends or write on ur diary,,heh.

sembahyang ke..cari ketenangan..berekreasi boleh reduce stress :))

Yasmeen Fazeera said... Reply to this comment

dengar lagu yang ada strumming guitar macam rockin'.

eg: that's what u get-paramore

hah, sure puas gila lah i tell you. hahaha.

NURJIA HIDAYAH said... Reply to this comment

pape pun
good luck spm
sy pn spm jgk thn nw

chaiyok2!

dee sygg said... Reply to this comment

tertekan adelah perkara biase yg dialami oleh semue pelajar (:
so , ta heran kalau semue org tertekan , neh meh akk mao ckp , walau stress mcm ne sekali pown , ta gune tao menangis , masalah ta ley selesai and jgn la sampaikan makan ta engad dunie , heshh , lagi meng-stress kan diri kan ?

*care care untok menghilangkan stres dgn mudah dan cepat , larikk tanpe henti , lompat lompat , menari , pasang lagu kuat2 , gelak sorg sorg , tentu tentu rase cm org gila time tuh dan automatic nye kite punye stress akan hilang , haha :DD

serious talking nehh , no joke , HOHO ^^
try la buad ;)

s.c.h.u.l.t said... Reply to this comment

tido. i lerf sleeping :D

budak kecil comot :)) said... Reply to this comment

try brdoa dkt Allah. mohon ditunjukkan jln utk slesaikn mslh :)

N. Fadhilah said... Reply to this comment

viera//
terima kasih. :)


yasmeen//
erk, sys tak boleh kut. macam lagi kusut je kepala nanti. ^_^

N. Fadhilah said... Reply to this comment

NURJIA HIDAYAH//
yeah, mari kita berjuang bersama sama.
btw, terima kasih. :D


dee sygg//
nanti dhilah cuba. macam tak terfikir pulak cara tu. :)

N. Fadhilah said... Reply to this comment

s.c.h.u.l.t//
pernah jugak lepas stress tido, tapi bila bangun nanti, terfikir balik masalah. HAHA =.='


budak kecil comot :))//
itu jalan terbaik. sentiasa berdoa mohon petunjuk. :)

That's Ron said... Reply to this comment

nice blog! sila lawat balik...kalau sudi sila follow! tq

fatin said... Reply to this comment

cube baca artikel kat blog saya yg 10 tips redakan stress tu..okay tak? hahahhah ;DD

Billet-DOux said... Reply to this comment

mmg susah jd bdak spm. takper dugaan.
owes hadapi ngan snyuman. :)

Din said... Reply to this comment

spm ni nak pilih masuk u mane je..yg lebih penting adlh mase kat u..so jgn tension sngt..rezki ni Allah akn bg pada setiap hambaNya..ingt kat Dia nnt legala..ok?

N. Fadhilah said... Reply to this comment

fatin//
dah baca dah. erk, ok je. berkesan sikit pada saya. terima kasih. :)


Billet-DOux//
yurp. senyum. :)

N. Fadhilah said... Reply to this comment

din//
yer, terima kasih. :)

farzana said... Reply to this comment

sokong!! jdk bdk SPM nih mmg tension..

N. Fadhilah said... Reply to this comment

farzana//
susah kan ? kan ? heeeee, :P

#TechiesIntern (2) #WW (27) About Me (9) Contest (2) Dapur (10) Dear Diary (35) Dua (5) Family (11) Final Year (2) Foundation year (25) Love (3) Melaka (5) Nuffnang (2) Pentingkah (5) Resipi (4) Seks (3) Songs (16) Tagged (8) Tanya (4) TechiesConvo (1) Terkini (20) Tiga (5) Tips dan Informasi (20) UTP (22) UTPclassof2015 (1) UTPGraduation (1)
© 2011; Blog Budak Fadhilah | Edited by: Fadhilah Mn | Powered by Blogger

My Ping in TotalPing.com Blogged.my Creative Commons License