terdesak kerana didesak. | Blog BudakFadhilah

12.4.10

terdesak kerana didesak.

start//5:31pm

salam semua.

[ 264/365 ] Fake smile by Ana Luiza Santana

sekarang ni, rasa macam nak pergi jumpa kaunselor tiap tiap hari. makin hari, makin bertambah masalah. masa ni lah kawan buat hal, cikgu meradang macam naik hantu, otak jadi bebal, sikap malas menggila. hish, macam nak menangis gila gila. biar jadi gila !

malu nak luahkan segala galanya dekat cikgu. cakap sikit skit sudahlah. sebab cikgu tu pun manusia. nak cakap dengan mama, macam buang masa, sebab masalah tetap tak dapat diselesaikan. pening lah !

cikgu pesan, nak belajar biology dengan sejarah hati kena jugak cekal. tapi susah siot nak cekalkan hati. pelik tengok macam mana senior senior dulu boleh cemerlang gila gila. ni nak menangis lagi !

sekarang dah bulan empat. dah hampir tengah bulan dah. tapi kemajuan macam tak nampak nampak. saya tak nak jadi loser ! tak nak gila gila. T________________T

sila bagi kaunseling kepada saya. sebab saya macam kurang sokongan daripada kawan kawan sebab kawan kawan saya pun hadapi masalah yang sama. macam mana diorang nak bagi sokongan kalau diorang pun ada masalah kan ?

macam shit gila bila rasa diri sendiri ni loser. cikgu pulak nak marah marah macam apa apa entah. ingat saya nak sangat duduk dalam kategori murid cemerlang ? WTF, dah cakap tak nak sebab rasa diri ni tak mampu. tapi tak nak percaya. bila result macam suam suam kuku, tau pulak nak mengamuk. hish, T_________________T

dah, bukan nak tagih simpati. cuma menagih nasihat.
rasa macam hilang harapan.
*senyap.


p/s:kawan ni macam sial tau ! erk, tak layak dipanggil kawan.


10 comments:

joegrimjow said... Reply to this comment

kecik ati cg baca ni

N. Fadhilah said... Reply to this comment

joegrimjow//
tak de punye. ni luahan hati yang tengah suffer gila gila. T________T

penaberkala said... Reply to this comment

jgn cepat putus asa
besela, tekanan perasaan seorang pelajar
klu subjek kira-mengira, buat latihan dengan enjoy
klu subjek baca-mambaca plak, baca yg mana patut faham, jgn hafal sgt
then, buat short note utk mudah nk revise balik
klu sejarah, amek keypoint je, then huraian igt fakta sikit (utk esei)

the most important thing is, bnyakkan buat past year question
buat revision awal2, klu boleh revise semua subjek sebelum bulan 6
lps bln 6 dh blh start focus more on exercise je

apepun, never lose hope
keep trying
i believe u can do it
all the best and good luck

panjang plak dah kan?
sekadar berkongsi pengalaman
moga bermanfaat

zida said... Reply to this comment

duduk klass first ke? huhu macam akak jugak last year. siap study last2 minit lagi. hahah ala, pedulik je cakap cikgu tu. dah tu kemampuan diri kita, mana boleh nak paksa. macam akak, rilek je. *walaupun tensen SPM dapat 6A. hahaa

chaiyokk girl! :D

Solehah said... Reply to this comment

fikir org lain boleh buat, kenapa tak saya..cabar diri sendiri..chayo2..

dAhLia aka Salasiah Lyn said... Reply to this comment

rilex dik..akak pn xsuke bio dl..tp buat je apa yg mampu..skrg nk jd cgu fzk dah...erk...ade kaitan ke...heehe..nwy..buat je dl...
blog adik comey..jgn quit la..syg..

N. Fadhilah said... Reply to this comment

penaberkala//
terima kasih sebab sudi kongsi pengalaman. terima kasih juda dengan kata2 tu. :)


zida//
HEHE, a'ah. kelas pertama. :P
woot, congrats. :)

N. Fadhilah said... Reply to this comment

solehah//
sedang cuba yang terbaik. doakan, terima kasih. :)


dAhLia aka Salasiah Lyn//
HEHE, terima kasih. pasal blog, tengok keadaan dulu. :)

hajar said... Reply to this comment

selalu jugak folo ur blogg,comel;D
NWAY,buat yang terbaik,pape pon first mesti dtg dari diri sendiri which is kt sorg je bole kawal.frame the word positive in our mind,try buat yang terbaik okay?hehe.mesti rase puas hati klw dpt result bagus nnti.xde yang rugii klw berkorban utk kejayaan sendiri:)

N. Fadhilah said... Reply to this comment

hajar//
terima kasih bg nasihat. :D

#TechiesIntern (2) #WW (27) About Me (9) Contest (2) Dapur (10) Dear Diary (35) Dua (5) Family (11) Final Year (2) Foundation year (25) Love (3) Melaka (5) Nuffnang (2) Pentingkah (5) Resipi (4) Seks (3) Songs (16) Tagged (8) Tanya (4) TechiesConvo (1) Terkini (19) Tiga (5) Tips dan Informasi (19) UTP (22) UTPclassof2015 (1) UTPGraduation (1)
© 2011; Blog Budak Fadhilah | Edited by: Fadhilah Mn | Powered by Blogger

My Ping in TotalPing.com Blogged.my Creative Commons License