Pertanyaan #1 | Blog BudakFadhilah

15.12.09

Pertanyaan #1

start//8:10pm

assalamualaikum dan salam sejahtera.
ber-duduk nya saya di sini adalah ingin menaip
entry yang tidak seberapa ini.
*WTH. apa kau merepek ni ?

sudah, sudah.
mari kita teruskan perjalanan hidup yang
berliku liku ini. *gahhhhhHAHA


di sini, saya dengan rasa rendah diri ingin
merembeskan meluahkan persoalan²
yang sering kali berjalan jalan di kepala otak saya.

kalau tak ada orang nak tolong rungkaikan
persoalan² ini, tidak mengapa.
biarkan ia terus menjadi persoalan kepada saya.


sebelum saya berucap membebel dengan
lebih panjang lebau, mari baca
apa mende yang saya fikirkan sangat ni. :P


1. apa akan jadi ek pada laman² so-sial kita seperti twitter, myspace, tumblr, photobucket, friendster, facebook dan termasuk blog kita ni bila kita mati ek ? saya mula tertanya soalan begini sejak saya terbaca tweet ada seorang blogger ni. saya lupalah. kalau diri anda yang tweet soalan ni, sila angkat tangan yer. :)
    Muslim Graves, Jerusalem by majortom16

    2. kenapa orang² suka meniru hasil kerja kita walaupun pada pandangan kita hasil kerja kita tu tak adalah yang ter-bagus tetapi cukup memuaskan hati sanubari kita ? kenapa ek ? oh, manusia. :)

    3. kenapa manusia yang punya akal fikiran dan boleh berfikir dengan waras suka buat sesuatu yang dia tahu sesuatu itu akan mudaratkan diri dia dan diri orang lain ? 

    4. apa agaknya rasa atau perasaan yang akan saya rasa bila saya dah habis SPM nanti ek ? HEHE

    5. boleh bagi cara atau cadangan macam mana kita atau saya boleh melupakan sesuatu yang nak saya lupakan sangat tue ? huh,
            Roll the dice ~~ by losy


            cukup sampai di sini sahaja.
            lima soalan sudah memadai.
            sebenarnya banyak lagi soalan yang mahu saya utarakan,
            tetapi, bila saya klik pada ikon 'create new post',
            semua soalan itu hancur berderai musnah dan
            berterbangan entah ke mana. :P

            dah, tu je lah.


            saya sebenarnya tengah feeling² nak bagi ucapan.
            sebab saya baru teringat, tahun depan semua senior
            saya dah tak ada. jadi, siapa yang akan jadi MC
            yang baru ? masih menjadi tanda tanya buat saya. :P

            ok. bye.

            7 comments:

            ♥miszluna™ said... Reply to this comment

            soalan 1 :

            akan terbiar macam tu je la..
            jadi kenangan utk org lain..
            ada sorg kwn ni dh meninggal n frenster die smp skrg still ade..
            tp dh meninggal ms 18/2/05

            soalan 2 :

            manusia..biasa la..suka meniru hasil org lain..dan cuba buat lg bgus dr org tu kunun nk tunjuk die terer

            soalan 3 :

            manusia ada emosi yg ssh nk kawal..emosi boleh wat kite hilang waras =)

            soalan 4 :

            rs lega sbb syok x pyh study spm lg..tp bile dh msuk U atau mtrx akan lebih suka zmn skola..x byk mslh kne fikir..percaya la..lg kite dewasa lg ssh hidup =)

            soalan 5 :

            nk lupa ssh..amik ms berbulan2 atau tahun =(

            ok dh menjawab sume soalan =)

            m[i]era said... Reply to this comment

            sy nak jwb soklan no4 je ley..
            hehe

            coz itew same umur lorh ley jd kwn ni
            :)

            tentula ase lega sgt n epy sgt2
            tp akan ase sedih sebab alam persekolahan la paling best skali.akan rindu time skolah..

            betul..hehe

            N. Fadhilah said... Reply to this comment

            ♥miszluna™//
            terima kasih sebab sudi jawab soalan saya. heeeee,


            miera//
            HEHE.

            tak sabar tunggu saat tu tiba. :P

            MissYana said... Reply to this comment

            nak jwb soalan keempat je.. :)
            anda akan rasa gembira yg teramat kerana dah tak perlu pikir apa2 lg mengenai sekolah..no school uniforms, no homeworks..haha~

            tp kejap je la..nanti da msk U..maybe lagi tensen..maybe lagi gumbira..

            N. Fadhilah said... Reply to this comment

            sys yana//
            gahhhh.. tak sabar. HAHA :P

            syue said... Reply to this comment

            hello.entry yg menarik! xD

            no.1
            -oh, tetap ade jela kot..tk kn jadik ape2 pn.. last login tk terusik pnye :)

            no.2
            -sbb tu la kita pggl die copycat! hahaha. tkde pendirian. dorg ni fake kn!

            no.3
            -bile nafsu menguasai fikiran, bnde ni la yg jadik.hee!!

            no.4
            -saye baru je abes spm 10hb aritu.mmg best la. tk paya bgn pg, iron baju,siapkn homework! hahaha. tp org ckp nnt lme2 bosan, entahla. tk rase lg :D

            no.5
            -oh my! soalan ni related gila dgn saye! hahaha. it almost a year++ smpi skrg mmg tk dpt nk lupekn die. dh try, tp mmg tk bole. don't know why?? lg2 bile die keep in touch slalu dgn saye.. makin syg je kt die. help me la ;pp

            N. Fadhilah said... Reply to this comment

            syue//
            terima kasih sebab sudi menjawab. :)

            soalan no 5 tu mmg dah tak tahu nak buat apa. biar masa yang tentukan. :)

            #TechiesIntern (2) #WW (27) About Me (9) Contest (2) Dapur (10) Dear Diary (35) Dua (5) Family (11) Final Year (2) Foundation year (25) Love (3) Melaka (5) Nuffnang (2) Pentingkah (5) Resipi (4) Seks (3) Songs (16) Tagged (8) Tanya (4) TechiesConvo (1) Terkini (19) Tiga (5) Tips dan Informasi (19) UTP (22) UTPclassof2015 (1) UTPGraduation (1)
            © 2011; Blog Budak Fadhilah | Edited by: Fadhilah Mn | Powered by Blogger

            My Ping in TotalPing.com Blogged.my Creative Commons License