satu Malaysia 1 | Blog BudakFadhilah

29.12.09

satu Malaysia 1

start//5:36pm

assalamualaikum. salam sejahtera.

sekarang otak dah center balik. heh, penat sangat. tidur semua tak menentu. masa makan pun dah tak betul. saja saya nak coret perjalanan saya kat sini. HEHE. KELANTAN not bad. cuma rasa macam pilihan kedai makan kurang. erk, ye ke ni ? ke saya je yang tak perasan. :P


destinasi pertama ialah MUAR. balik kampung jer. :P

lepas tu pergi KUANTAN.

sampai tengah malam. keliling kuantan cari hotel. semua penuh. last last jumpa hotel ni. shahzan inn hotel. belasah je lah. masuk masuk je hotel tu, ambil kunci semua, naik bilik. tingkat 12. bilik 1203 bilik saya. mama dengan abah bilik sebelah.





lepas tu nak bukak pintu le masuk bilik. mak aihh, susah gila nak masuk. dekat setengah jam godeh kunci tu. sampai kene panggil pekerja hotel tu tolong bukak kan. alasan, 'cuti sekolah hotel full. mungkin ada orang yang bukak pintu ni kasar kasar kot. sebab tu macam rosak sikit.' gahhhhhhhh. apa apa je lah. hotel tu hotel kerabat diraja. service, hampeh. blerghhh..

esoknya, pergi rumah orang kahwin. menghantar pengantin. shopping. dekat east coast mall. rembat je apa yang berkenan. HAHA. dah selesai semua, pergi ke destinasi seterusnya. KELANTAN.


dekat kelantan, kawan abah dah siap sewakan rumah semua. so, senang je. sampai sampai, terus tidur.


pergi rantau panjang. heh, tempat tu, panas gila. macam kampung jawa. tapi lagi besar. dekat situ, crocs pun boleh jumpa. LV pun ada. HAHA. dekat sini hanya mama dengan abah yang beli. saya dengan adik adik langsung tak beli apa apa. HAHAHAHA. macam tak boleh tipu diri sendiri. :P

lepas tu pergi pasar le, dengan apa entah nama tempat tu. bosan dekat kelantan ni. dekat kelantan tak sempat singgah shopping mall. petang tu, blah balik. macam tak banyak tempat best je nak pergi. T___________T

perjalanan balik lalu jeli. eh, betul ke ? lantak lah. saya tak ingat. tapi best gila tau. lalu tengah tengah malam dekat tengah tengah hutan yang penuh dengan kabus semua. ada banjaran, tasik dengan bunyi bunyi binatang. seram weyh, HEHE.

lepas tu sampai perak. singgah makan tengah malam. grrrrr, singgah makan je. tu pun nak masuk senarai. HAHA. alasan abah tak nak bermalam dekat perak sebab dah pernah pergi. =.='

sampai KL dalam pukul tujuh pagi. ingat nak singgah bermalam ke atau shopping ke apa. tapi time tu betul betul semua tak larat. dengan abah bawak kereta dah ke kiri ke kanan. nasib baik tak masuk gaung atau parit. dengan jumpa kereta terbalik masuk longkang. nak tolong, tapi dah terlepas. kesian gila.

semua perhentian yang ada, semua nya singgah. singgah buat apa ? untuk tidur ! dapat sejam pun jadi lah. perjalanan balik ambil masa dekat 15jam ! lama kan ? :P


sampai MELAKA pukul sepuluh pagi semalam.

pergh, lepas ni, saya tak nak pergi kelantan lagi. HAHA, azab gila perjalanan tu.

erk, lepas ni nak pujuk abah pergi KL. nak memboros dekat sana pulak. doakan saya dapat pujuk abah. HEHE

dah habis coretan saya. ish, bosan kan ? saya dah tak tahu nak taip apa lagi sekarang ni. mood, menjadi seorang calon SPM macam dah mula menghantui. T____________T


bye.

sebenarnya, dekat KELANTAN ada apa ?

p/s:berat badan meningkat kerana stress. WTF
p/s/s:gambar bercuti, private. heh,


5 comments:

dai-chan of luck said... Reply to this comment

ape ade kat kelantan??
ntah la kenapa
bila kami nak blk kg (kl)
org pesan itu
pesan ini.
sana kan dah bandar, banyak benda
shopping mall berlambak
nak beli ape2 pun boleh
nape mintak kat kelantan ni??
xtahu la ape ade kat sini

N. Fadhilah said... Reply to this comment

dai-chan of luck//
pelik kan ? HAHA

maiyah said... Reply to this comment

dah lama x gi klntn

faqiha said... Reply to this comment

kat kelate ade pantai chya bulan,, eeheh :DD

N. Fadhilah said... Reply to this comment

sys maiyah//
nanti pergi lah. :P


faqiha//
lagi ? ada apa ? :D

#TechiesIntern (2) #WW (27) About Me (9) Contest (2) Dapur (10) Dear Diary (35) Dua (5) Family (11) Final Year (2) Foundation year (25) Love (3) Melaka (5) Nuffnang (2) Pentingkah (5) Resipi (4) Seks (3) Songs (16) Tagged (8) Tanya (4) TechiesConvo (1) Terkini (19) Tiga (5) Tips dan Informasi (19) UTP (22) UTPclassof2015 (1) UTPGraduation (1)
© 2011; Blog Budak Fadhilah | Edited by: Fadhilah Mn | Powered by Blogger

My Ping in TotalPing.com Blogged.my Creative Commons License