tak tahu nak kata apa. | Blog BudakFadhilah

28.12.08

tak tahu nak kata apa.

start//8:45pm


hurm....masih dalam keadaan terkezut and mamai lagi...kenapa????bacalah yer story saya sampai abis ok...smalam petang dalam kul empat camtu,,family saya bertolak nak ke pasir gudang untuk g kenduri yg makngah saya buat..on d way nak pi pasir gudang,,singgah kg saya kat muar untuk hantar ubat atuk..sebelum g uma atok,,pi makan grg pisang lak..hehe..dalam kul enam camtu baru bertolak g pasir gudang...


perjalanan lancar...semuanya ok..tak ada masalah..abah drive ke pasir gudang kali ni tak ada berhenti berhenti kat perhentian mana mana macam biasa sbb takut lambat sampai..majlis tue start lepas isya'..then dalam pukul tujuh empatpuluhlima camtu baru sampai rumah makngah...duduk baca yassin..then makan...lepastue duk lepak lepak dgn sepupu tgk tv jap...hehe..





dalam kul sebelas abah da panggil..nak balik melaka lak...then,,nenek ikut la kteorg balik melaka..perjalanan still macam biasa...berhenti jap dekat perhentian Machap untuk minum minum skit..pastu,,dalam kul satu abah keluar kat tol pagoh....TIBATIBA dalam kul satu setengah camtu abah kata da mengantuk sangat...actually da dua kali tukar tukar driver ni...kalau abah ngantuk mama la yang drive..then abah pun stopkan la kereta kat tepi jalan...mama kuar la from kete nak tuka tempat duduk ngan abah...

saya macam biasa la..tidur..ika ngan aina pun sama..tp saya juz tido tido ayam jer...then tibe tibe lak mama jerit..mama kata 'KERETA !! KERETA !!' saya pun apa lagi..pandang la belakang..tp tak sempat toleh lagi,,,saya dengar satu dentuman yg kuat giler..bergegar kete...ika ngan aina da jerit jerit kat belakang tue..bukannya jerit apa...dia pi maki abang tue.hahahahha..meh baca apa yg dia maki..'BODOH!! KAU BUTA KE ADA KETE??? NAK MAMPOS??? SETAN!! BODOH!! BEBAL!! BANGANG!!' macam macam ayat keluar...

pastu saya cepat cepat la keluar...ruparupanya ada motor yg da langgar belakang kete...abis bersepai cermin belakang..kaca berterabur sana sini...ika ngan aina da kene kaca..sbb tidur kat sit belakang..cepat cepat tarik ika ngan aina keluar..abang abang kat situ cakap le relax relax..relax kepala otak hang !! sengal !! kaki ika da berdarah darah kene kaca...saya dengan nenek tak kene apa apa sbb kteorg tak duk belakang sekali...

budak lelaki tue tak apa apa sebab dia pakai topi keledar..nasib baik !! kalau tak mmg da ter sembelih da kepala dia dgn cermin belakang kete ni...nak tahu kenapa dia blh langgar belakang kete saya??? sbb dia pi tata kawan dia dekat tepi jalan tu...cam bahlul jer...pastu makcik makcik kat situ keluar le..bersihkan luka luka kat badan adik saya dgn abang tue..gigi abang tue patah jer...yg lain tak ambik tahu lak..

then,,,tak sampai sepuluh minit polis datang..kawan kawan abang tue pun datang..ramai siot..dekat dua puluh org..maklumla,,abg tue kan duk kat situ..hehe..

da cakap cakap,,,abah call paklong...dalam kul dua pagi camtu paklong ngan epul datang..dua kereta...kteorg sampi rumah dalam kul dua lebih camtu..mama ngan abah pi buat report...pastu balik drive la kete yg da hancus tapi tak berapa hancus tue..hehe..

abis badan badan ni lemah gemalai..terperanjat le dok...da dua kali accident...tp kali ni paling teruk...abah kata...'bende da nak jadi nak buat cmana'..masa kejadian tue aba cool jer..tak marah marah pun..siap tanya abang tue ok ke tak...pening kepala otak saya...and nasib baik gak lah nenek tak apa apa...nenek tue da la sakit jantung..nasib tak terkojol...

malam tadi saya tido kul empat pagi....bangun kul satu setengah..hehe...sakit wooo badan badan ni...petang tadi kemas kemas kan kereta...buang kaca kaca semua..penat !! da settle semua...abah kata...ingatkan nak pi bercuti tp da jd camni nak buat cmna..haisshhhh...

hurmmm...ni jela yg sempat saya storykan...masa kat tempat kejadian tue rasa nak tergelak pun ada..kelakar..hehe..mengong !! tp kan ppuan ppuan kat situ mmg teruk la...kawan kawan abang tue la yg teruk..ppuan ppuan kat situ hisap rokok...main kad porker..mmg gila arhh.....tp kat situ kawasan kg...biasala..budak kg....tak taw mana asal usul dowang..agak agaknya no ekor pun dowang main...

[ambik kau..berterabur kaca]
[JEL1204]

[tgk la kawankawan budak lelaki tu..mmg tak malu!!]
[ko hengat badan ko tue cantik sangat ker???]
[badan kucing haku lagi hot!! bodoh!!]

[menyemak je jantan jantan tue semua]
[siap blh gelak gelak lagi]
[mmg bodoh betul]

[kene soal siasat..]
[haha]
[tata lagi kawan kau..bongok!!]

[ni tgh ambik gambar kejadian..]

[tgk lah berapai ramai kawan kawan dia..]
[da la macam harem..]
[mcm cilaka jer..!! ]

[ko tgk pun da tak guna]
[da bersepai da cermin kete tue..]
[kau blh ganti ker???]




[penat mengemas]
[esok baru hanta workshop]

cukupla sampai sini je...mau stop..nak tido..da ngantuk..syukur tak ada apa apa yg teruk berlaku...aminn...lepas ni susah skit nak ajak mama kluar...da fobia katanya..haishhhh..apa apa je la...

oh yer....

RESULT NAK KELUAR...TAKUT...
DOAKAN SAYA DAPAT 8A YE !!


[pemandangan yg tak berapa indah 'water city'
dari rumah saya]
[haha]
[tak ada keje]


2 comments:

frahynx rose said... Reply to this comment

HUHU...
dasat jgk yer..
nseb bek x der yg cedera..
alhamdulillah..


result?!..
gud lux sys!!
wish u al da besh!!:D
~tata

nur fadhilah said... Reply to this comment

hehehhe..taw tak pe...
darah2 skit jer...
alhamdulillah...

sama2..jgn lupa doakan sampai esok yer..hik3~
~titi :P

#TechiesIntern (2) #WW (27) About Me (9) Contest (2) Dapur (10) Dear Diary (35) Dua (5) Family (11) Final Year (2) Foundation year (25) Love (3) Melaka (5) Nuffnang (2) Pentingkah (5) Resipi (4) Seks (3) Songs (16) Tagged (8) Tanya (4) TechiesConvo (1) Terkini (19) Tiga (5) Tips dan Informasi (19) UTP (22) UTPclassof2015 (1) UTPGraduation (1)
© 2011; Blog Budak Fadhilah | Edited by: Fadhilah Mn | Powered by Blogger

My Ping in TotalPing.com Blogged.my Creative Commons License