jangan puji melambung sangat. | Blog BudakFadhilah

16.11.09

jangan puji melambung sangat.

start//4:31pm


salam. hye. bye.
eh, belum bye lagi. :)

penat sebab kene angkut buku teks tingkatan lima.


keputusan peperiksaan saya super duper menyedihkan.
saya terima apa sahaja akibatnya. erk,

tapi, yang bagusnya,
paper yang saya susah nak lulus,
dah pun saya lulus dengan berjayanya. HAHA

sedih gila tiba tiba subjek kesayangan saya gagal.
fine, saya kan 'bodoh'. tak boleh harap lebih lebih.

selepas exam ketiga beberapa bulan lalu,
saya target untuk dapatkan 1A untuk paper addmath.
sebab exam ketiga tue saya dah hampir dengan A.

tapi, exam akhir tahun ni,
'hambik kau !! GAGAL !!'
segan gila nak mammmm.
mana nak letak muka ni pun tak tahu.

Kill The Light by Calvin Sun

turun dengan mendadak sampai terjunam masuk gaung.
putus harapan saya pada kertas addmath ni.

masa exam yang ketiga itu,
saya dipuji dengan melambung lambung sampai
terlambung sebab markah saya yang 'ok' tu.

homework semua saya siapkan.
buku latihan semua tak pernah saya tak hantar.
semuanya lengkap. bila time kelas addmath,
saya ni macam budak 'contoh' je dalam kelas.
'contoh atok kau !!'

sekali, exam final ni saya gagal.
malu. malu. malu. malu. malu.

jap.
*nangis.





<shameful by sam noak

sikit je lagi nak lulus.
tapi agaknya bukan rezeki saya nak lulus exam kali ni.
tak apalah. saya kene jugak terima.

lepas ni, saya tak nak gagal addmath lagi.
pertama kali gagal lepas mencapai 'kejayaan' yang memuncak.

asyik lulus je, gagal lah pulak kan.
'ni ayat paling bangang !'

kertas kimia boleh lulus, kertas addmath pulak gagal.
pfffffttttt..


konklusinya, saya ni tak boleh dipuji.
nanti jadi lagi hancur.

saya ni jenis orang yang kene marah baru jalan.
kalu puji 24/7 je, memang kelam lah kehidupan saya.
tapi, jangan lah pulak hina lebih lebih pulak kan.
'tampau kang !'

HAHA.

bye.


p/s:cepatnya dah dewasa. :P


2 comments:

fatin sulaiman said... Reply to this comment

salam...hai fadhilah..kiut nyer blog...nice sgt..ahaks...

btw, bout the exam result. its no big deal. mana nak tau ntah2 cikgu tu nyer marking da problem @ maybe dia saja puji2 adik so dat the others akan rasa tercabar n truskan usaha. hikhik (gelak nakal)

biasa la...cikgu2 ni pandai psycho org. trust me, they had dis subject time blaja kat uni. so, wats the big deal. cheer up!

kali ni bwat lek lok until cikgu tu tatau nk puji mcm ne dah.. adik psycho balik.

papai!

*dah bwat karangan la plak.. lalala

Fadhilah said... Reply to this comment

sys fatin//

hai sys. terima kasih. blog budak2 je. :)

HEHE. ye kot. entah, mungkin saya sendiri tak cukup study. :P
yang lepas, lepas je lah. pengajaran bg saya. :)

nanti saya akan buat yang terbaik.

terima kasih atas karangan yang sys buat ni. HEHE

#TechiesIntern (2) #WW (27) About Me (9) Contest (2) Dapur (10) Dear Diary (35) Dua (5) Family (11) Final Year (2) Foundation year (25) Love (3) Melaka (5) Nuffnang (2) Pentingkah (5) Resipi (4) Seks (3) Songs (16) Tagged (8) Tanya (4) TechiesConvo (1) Terkini (19) Tiga (5) Tips dan Informasi (19) UTP (22) UTPclassof2015 (1) UTPGraduation (1)
© 2011; Blog Budak Fadhilah | Edited by: Fadhilah Mn | Powered by Blogger

My Ping in TotalPing.com Blogged.my Creative Commons License