aku membunuh. | Blog BudakFadhilah

3.9.09

aku membunuh.

start//4:36pm


ehem,
tittle entry ini memang tak ada kene mengena
dengan apa yang nak dibebelkan ok.

kenapa saya macam ni ?
sebab saya bosan dan boring.

sebenarnya, mencurah curah idea dalam kepala
hotak pink yang kecik nie.
cuma tak tahu macam mana nak jadikan
idea tue nyata jer.
agak benak yer.


ok.
kalau macam tu,


,,
,,
,,
,,



tak ada apa apa lah.
saya tak tahu lah. macam sengal gila
entry nie. bodoh bodoh je.
buat habis tenaga betul. :P

ni ada beberapa pertanyaan yang berlegar
legar di stadium hang jebat kepala saya ni.

apa saya nak jawab kalau ada orang
bukan islam tanya macami ?


'kau solat lima kali sehari kan ?
kau tak bosan ke ?
dan, tuhan kau pun tak bosan ke ? '

Muslims in Málaga [06] Andalucía, Spain by Jan Sochor

saya mengambil masa untuk menjawab.
apa yang boleh saya nyatakan pada dia,

'solat lima kali sehari itu wajib bagi orang yang
beragama islam.'

saya bukan lah seorang bijak pandai dalam
bab bab macam ni. masih cetek lagi ilmu agama saya.
cuma, apa yang terlintas dekat kepala, itu
yang saya beritahu.

dan saya juga sedar,
saya belum menjadi seorang muslimah
sempurna.
kadang kadang jadi jahat jugak.


statement biasa ; semua manusia bukan sempurna.


so, di bulan ramadhan ni, jum kita tingkatkan
amalan bersama sama.


sebenarnya banyak lagi soalan yang kawan kawan
bukan beragama islam bertanyakan saya tentang
itu dan ini.

kadang kadang sampai tergagap gagap juga nak
menjawab semua soalan tu.

' kenapa you tak boleh salam dengan dia [lelaki] ?'

shake hands by gerritkomrij.de

' kenapa you all cakap babi tu haram ? '

'kenapa korang semua berpuasa ek ? '


balabalabalabalabala lagi..


walaupun saya dah bagi jawpan yang panjang lebau,
siap dengan contoh semua,
dorang mesti akan tanya kenapa dan kenapa.

penat tau nak menjawab.

kawan beragama lain;
'aku ada tanya sorang budak perempuan islam apa
yang dia rasa bila dia dilahirkan sebagai seorang
yang beragama islam. kau tahu apa dia jawab ? dia kata
dia tak suka dan benci. dia cakap kadang kadang dia
malu.'

perghhhh, malu seyh saya bila ada orang islam cakap
macam tue. terdiam seketika.
memang itu hak individu masing masing.



ok. saya malas nak cakap hal hal macamni lagi.
takut nanti tersalah bicara. :P



e'eh. baru saya perasan dah tigabelas hari
kita berpuasa. [=


apa apa pun, selamat berpuasa lagi.



p/s:virus mengantuk makin membarah.

p/s/s:
selamat hari jadi kak irine.

Happy 17th Birthday  To Me :D by jenni-hunllef


4 comments:

Irine Nadia MaRceLLo said... Reply to this comment

makaseyhhh adikkku dhilah:):):):)

nur fadhilah said... Reply to this comment

kak irine//
sama sama kakakku kak irine. :P

Siti.Khatijah said... Reply to this comment

akak , saya dah buat blog baru . http://tulisanakuburuk.blogspot.com
sila tukar ye :)

nur fadhilah said... Reply to this comment

Siti.Khatijah//
ok. ok. (:

#TechiesIntern (2) #WW (27) About Me (9) Contest (2) Dapur (10) Dear Diary (35) Dua (5) Family (11) Final Year (2) Foundation year (25) Love (3) Melaka (5) Nuffnang (2) Pentingkah (5) Resipi (4) Seks (3) Songs (16) Tagged (8) Tanya (4) TechiesConvo (1) Terkini (19) Tiga (5) Tips dan Informasi (19) UTP (22) UTPclassof2015 (1) UTPGraduation (1)
© 2011; Blog Budak Fadhilah | Edited by: Fadhilah Mn | Powered by Blogger

My Ping in TotalPing.com Blogged.my Creative Commons License