saya sedar, | Blog BudakFadhilah

12.9.09

saya sedar,

start//8:58pm

hye hye.
rasa macam lama tak update.
erk, saya sebenarnya tak sihat.
bukan tak sihat apa.
biasalah orang perempuan.

Kids and Stress by Ecks Y Z

masalah mental dan hati tue kadang
kadang memang dah jadi penyakit saya.

kalau tanya pasal baju raya,
semua mesti cakap dah beli.

adik adik saya,
satu melaka dia dah pusing dengan mama shopping.


saya tidak.
satu apa pun saya belum buat.
bilik masih tak berkemas.
baju belum lagi dicari.
apa pun lah belum buat.

entah.
saya tak tahu kenapa.

saya bukan nak cakap pasal raya yer.

errrr, memang betul pun,
saya tak dapat menikmati sepuluh malam
ramadhan yang terakhir.
sedih.
T___T

ok.
stop pasal raya atau ramadhan.
itu bukan topik utama saya.


sejak beberapa minggu yang lepas,
saya mula sedar.
bila habis sahaja waktu kimia,
saya akan rasa stress yang teramat.


sampai satu tahap,
saya kene pergi toilet,
dan menghamburkan apa yang terbuku dihati saya.
malu lah nak meleleh depan kawan.
bila dah pergi toilet lama, diorang pun carilah.


OMG.
saya rasa macam saya antara budak
yang paling bodoh dalam kelas.
walaupun ternyata saya bukan !
*bukan nak cakap besar

tapi entah kenapa, itu yang saya alami.

sampaikan kawan baik saya marah
dengan saya sebab saya asyik kutuk diri sendiri.

tak boleh tahan macamni kalau berterusan.

saya rasa sangat stress dan takut untuk kelas kimia.
saya tahu saya boleh buat.

Scared Face by Vid'

tapi saya TAKUT !!

konpius gile macamni.

kalau lama lama biarkan,
saya memang boleh jadi gila.
saya tak nak !

dalam kelas kelas lain,
macam bio atau fizik,
tak de pun saya rasa macamni.

"Do one thing every day that scares you." by They.Call.Me.Doodlebug. {College Break}

bila tiba kelas kimia,
berpeluh peluh masuk lab.
huh.

tak tahu apa nak buat lagi.

saya hanya mampu berserah.


p/s:raya bila sebenarnya ni ?


2 comments:

♥ Buk@n S!ndAreLa ♥ said... Reply to this comment

ala, chill la dear... dlu msa skolah cmtu la, tak0t n xconfident nk msuk klas kimia tp subjek kimia mang beshhh... pe p0wn, juz nk bg nsihat sket, nikmati id0p d alam persekolahan ni sbaiknye sb nyesal taw xdan nk wat pe y tringin n0r nk wat....hhuhuhuhu

nur fadhilah said... Reply to this comment

♥ Buk@n S!ndAreLa ♥//
betul tu betul. kena menikmati alam persekolahan.
akan ku ingat nasihatmu.
thanx :)

#TechiesIntern (2) #WW (27) About Me (9) Contest (2) Dapur (10) Dear Diary (35) Dua (5) Family (11) Final Year (2) Foundation year (25) Love (3) Melaka (5) Nuffnang (2) Pentingkah (5) Resipi (4) Seks (3) Songs (16) Tagged (8) Tanya (4) TechiesConvo (1) Terkini (20) Tiga (5) Tips dan Informasi (20) UTP (22) UTPclassof2015 (1) UTPGraduation (1)
© 2011; Blog Budak Fadhilah | Edited by: Fadhilah Mn | Powered by Blogger

My Ping in TotalPing.com Blogged.my Creative Commons License