Kenapa Outbrain, bukan LinkWithin ? | Blog BudakFadhilah

12.4.11

Kenapa Outbrain, bukan LinkWithin ?

salam semua.

kalau korang semua perasan, blog ni dah tak guna widget Linkwithin tapi guna widget Outbrain. saya dah lupa laa macam mana saya boleh teringin nak cuba widget Outbrain ni. rasa macam dah lama dah guna.

ni pendapat saya lah kenapa saya rasa widget Outbrain ni sesuai untuk korang cuba ;

1. Outbrain mesra pengguna.

kalau mereka online, bolehlah mengadu masalah korang tentang widget Outbrain ni.

hihi, serius weyhh. bagus jugak. tak ada lah blog ni nampak macam tak siap sebab ada lompong sana lompong sini kan. peduli kan kalau grammar tunggang terbalik pun. janji dia faham. biasa aa, saya banyak cekadak. berapa kali saya suruh betulkan size thumbnails widget tu. dah berapa kali bagi tahu, baru rasa puas hati.

2. Outbrain ada fungsi rating untuk blog. LinkWithin tak ada fungsi rating.

 

haaa, fungsi ni memang obvious lah kan tak ada dekat LinkWithin. tapi saya tak peduli sangat pasal fungsi rating ni. macam semak je nak letak dekat blog. heh,  =.='

3. Bila kita check referrals dekat Nuffnang, ada link Outbrain yang jadi referral. Masa guna LinkWithin tak dak puun.


ni saya tak tau nak terangkan macam mana. korang try lah sendiri.

4. Kalau entri tu tak ada gambar, thumbnails dekat LinkWithin akan kosong. erk, tak tau nak bagi contoh. tapi kalau Outbrain pula, akan muncul thumbnail macam ni.


saya memang cerewet sikit. kadang kadang benda kecil pun saya rasa macam tak puas hati. kalau boleh nak sempurna lah. biasalah, manusia  =.='

kalau widget LinkWithin, thumbnail dia tak akan keluar image kan kalau dalam entri kita tu tak ada image. kan ? kan ? tak ingat dan tak pasti le.

er, tak reti nak cerita banyak tentang LinkWithin ni. cuba usha blog ariffshah.com ni untuk tahu dengan lebih lanjut tentang LinkWithin. klik sini ; ariffshah.com dekat entri bro tu, dia ada la bagi tahu tentang keburukan dan kebaikan widget LinkWithin tu.

so, selamat menelaah dan mencuba.

bye.

12 comments:

nas said... Reply to this comment

thx atas info.. aku mule2 dah buat akaun outbrain n then copy paste masuk dlm blog..tp xmenjadi.. kenape eh? dia kuar macam perkataan je..padahal aku nk ade gambar n rating spt yg dah setting sblm ni...

ce cite.. ce citer :P

latest entri:

logo-logo yang terburuk dicipta!

joegrimjow said... Reply to this comment

ada je linkwithin sebagai referal kat nuffnang
hehe

FaKArePa!n said... Reply to this comment

hebat jugak outbrain ni ea..

Fadhilah Mn said... Reply to this comment

nas//
aaaa, jadi macam tu ? ye ke ? paste dekat mana code tu ? mesti ada salah letak code tu. ce cuba lagiii. hueuhuehuehue :P

Fadhilah Mn said... Reply to this comment

joegrimjow//
ok. memula sekali, rasa macam woaaaahh, blogger famous datang blog saya dan komen. ekekeke :P

ye ke ada ? errrr, dulu masa pasang LinkWithin tak perasan agaknyaaa. hihi, thanks bgtau. =.='

Fadhilah Mn said... Reply to this comment

FaKArePa!n//
cuba try duluuu. :D

Kak Fenny said... Reply to this comment

lulz. sebabnye nuffnang punye stats xtepat. cuba tgk google analytics, webmaster, google stats. ada kot beribu-ribu.

akak punyelaaaaa

tolong undi akak kt sini header pilihan

Fadhilah Mn said... Reply to this comment

huahahaha, ye ke ? ye ke ? ok laaa. my badd. tak cek betul betul masa guna LinkWithin dulu. ok, thanks bgtahu.

no problemo. jap lagi pi tolong undi. hihi

melle amir said... Reply to this comment

agak menarik

Fadhilah Mn said... Reply to this comment
This comment has been removed by the author.
Dátiles.Dulces.HafRizah said... Reply to this comment

wahhh..sudah lame ek entri ni...sy baru nak gune outbrain sbb linkwithin macam taknak berfungsi je kat blog saya... tapi mase mule2 kite masukkan outbrain, memang dia take times jugak ke utk berfungsi dgn lancar?...

Fadhilah Mn said... Reply to this comment

entri ni setahun yg lepas. haha

dah tak ingat lah macam mana masa mula mula pasang dulu. mungkin sekarang dia lambat berfungsi kot. tapi bila dah lama lama nanti dia stabil lah kat blog kita.

#TechiesIntern (2) #WW (27) About Me (9) Contest (2) Dapur (10) Dear Diary (35) Dua (5) Family (11) Final Year (2) Foundation year (25) Love (3) Melaka (5) Nuffnang (2) Pentingkah (5) Resipi (4) Seks (3) Songs (16) Tagged (8) Tanya (4) TechiesConvo (1) Terkini (20) Tiga (5) Tips dan Informasi (20) UTP (22) UTPclassof2015 (1) UTPGraduation (1)
© 2011; Blog Budak Fadhilah | Edited by: Fadhilah Mn | Powered by Blogger

My Ping in TotalPing.com Blogged.my Creative Commons License