Family Day yang TER ! | Blog BudakFadhilah

3.4.11

Family Day yang TER !

assalamualaikum.

cerita ni macam dah basi sikit. sebab malas nak buat entri. heh, (pemalas betul engkau ni !)

dekat entri Blog awak huru hara la ! saya ada bagi tahu kan saya pergi Port Dick Son sebab ada Family Day. so, ini lah cerita nya. hehe, dah seminggu lebih lebih dah pun berlalu. tetiba rindu nak rasa udara laut. saya pun tengok laaa folder gambar gambar Family Day.

banner simple gila. dua hari sebelum pergi PD baru tempah. asalkan ada banner je pun dah kira ok lah kaaan. hehe
oh, ni kali pertama family belah mama buat Family Day. kiranya, semua masih baru cuba cuba. sebab tak pernah lagi organize Family Day yang macam ni.

mama ada sembilan adik beradik. tapi yang dapat hadir masa Family Day ni cuma lapan keluarga je. ok lah tu kann. ada juga yang tak dapat datang sebab kerja, blablablabla.

18.3.2011 hingga 20.3.2011

jadual semua memang padat. tak sempat duduk diam diam, ada je acara. keh keh keh. bila tiba satu masa, memang saya dah tak larat nak join. lepak dalam bilik je aa membuta. lepas tu baru join balik.

hari jumaat tu kira hari semua orang berkumpul dekat PD. orang Kedah, Pahang, Johor, Melaka semua mai PD. memang berkobar kobar ni. haha, tak pernah weyh buat Family Day. mana tak excited kannn. ada yang sampai petang, malam, pepagi buta hari sabtu pun ada. heh,

hari sabtu pula, penuh dengan game. sukaneka laaa, karok laaa, BBQ laaa, blablablabla. penat gile. tapi memang fun habis. keh keh keh

aaaa, kalau saya cerita banyak pun, korang bukan kenal pun kan. ehehehe, meh la tengok gambar gambar yang tak seberapa ni.

 
mama kemain bersungguh lagi. huihuihui
ni game ape tah. boling kelapa ea ? family saya dapat no berapa tah. ekekekeke, memang semua macam sengal sengal aa main game ni.

makin jauh makin sayang.
ngeh ngeh ngeh. gambar yang atas ni untuk game makin jauh makin sayang. awwww, ada yang tergolek sebab nak sambut belon air tu.   =.='

 

haaaa, game ni laa saya boleh tengok mak cik mak cik saya tergolek golek sakan atas pasir. haha, rebut kelapa. dah macam hape dah badan kena salut dengan pasir pantai tu. kui kui kui

 

aaa, ni acara biasa lah kan. gula dalam tepung. khas untuk budak budak. kesian kanak kanak tak ada game. eh, sebenarnya banyak game untuk kanak kanak. ada acara cari selipar, blablablabla, serius tak ingat nama nama game tu. hehe

haha
satu satu nya game yang saya join. hehe, Let's Coke. serius hidung macam kena bakar masa teguk Coke banyak banyak. phewww, tapi best. time ni, nasib baik tak ada yang termuntah. ada lagi game makan ni sebenarnya, tapi tak dapat buat sebab tak cukup masa. kalau tak, mesti saya join. haha(makan je keje kau !)

 

nama pun Family Day dekat pantai kaaan. seharusnya ada waktu untuk mandi manda. ngeh ngeh ngeh, cuba cari mana saya dekat dalam gambar tu. tak kan jumpeeee.

nasib saya selalu tak baik kalau pergi bercuti tauuu. ada je halangan kalau nak mandi laut semua ni. luka kaki laa. tangan sakit laaa. sakit perempuan laa. macam macam hal weyh. dekat pulau tioman, pulau pangkor, pulau langkawi, mana mana pantai lagi aaa. memang tak dapat nak rasa mandi laut ni. kalau nasib baik je saya boleh. kalau tak, cium bau laut je lah jawabnya.   =.='

semua tekun weyh.
ini game yang paling kritikal. semua kena tekun. game ni khas untuk anak anak dara. untuk mak dara nan adooo. ngeh ngeh ngeh. konon konon nak uji kepakaran hal hal dapur laaa. saya tak boleh join. sebab saya yang kena adili game ni. hehe

eh, ada banyak game lagi sebenarnya. gambar pun banyak lagi sebenarnya. kalau saya tempek dekat sini, sure sure panjang giloss entri ni. ni pun rasa dah cukup panjang. ehehehe,

malam sabtu pula macam biasa laaa kan. acara BBQ. alaaa, kecil kecilan je. kalau buat dekat rumah, haruslah besar besaran. ni dekat banglo tu, peti ais dia punye lah comel kan. tak boleh sumbat banyak banyak. barang makanan pun memang tak bawa banyak. heeeeeee,

so, sampai di sini je laa kan episod Family Day ni. tahun depan dengar kata macam nak buat dekat Cameron Highland. wehuuuuu, tak sabauu ni.

ni baru separuh. ramai lagi sebenarnya. tapi dorang dah lari balik sebab nak mandi. takut kena beratur nak guna toilet. hehe
ouh, pengasas Family Day ni ialah kakak sedara saya. keh keh keh

ok. bye.
         

12 comments:

puteri ain said... Reply to this comment

banyak aktiviti..seronokk..

NabiLLa NaSir said... Reply to this comment

Best2. pernah buat family day. tp xde banner la. HAHA

ada mokhtar said... Reply to this comment

bestnye... meriah betul...

syairahmohdanuar said... Reply to this comment

bestnya kat tepi laut!!

sy dh lama x buat fmly day O.O

Fadhilah Mn said... Reply to this comment

puteri ain//
rasa macam sikit je aktiviti tu. ye laaa. 2 hari satu malam jee. hehe :)

Fadhilah Mn said... Reply to this comment

NabiLLa NaSir//
ekekekekek, nanti lain kali bila buat family day, buat laa banner. :P

Fadhilah Mn said... Reply to this comment

ada mokhtar//
huehuehue, boleh laaa. first time buatt. :)

Fadhilah Mn said... Reply to this comment

syairahmohdanuar//
aaaa, tepi laut best. tapi kena hati hati laa. hehe :)

nelly said... Reply to this comment

meriahnya !!

Fadhilah Mn said... Reply to this comment

boleh laaa. hehe :)

si Buntat said... Reply to this comment

Kat mana family day ni?

Fadhilah Mn said... Reply to this comment

PD.

#TechiesIntern (2) #WW (27) About Me (9) Contest (2) Dapur (10) Dear Diary (35) Dua (5) Family (11) Final Year (2) Foundation year (25) Love (3) Melaka (5) Nuffnang (2) Pentingkah (5) Resipi (4) Seks (3) Songs (16) Tagged (8) Tanya (4) TechiesConvo (1) Terkini (19) Tiga (5) Tips dan Informasi (19) UTP (22) UTPclassof2015 (1) UTPGraduation (1)
© 2011; Blog Budak Fadhilah | Edited by: Fadhilah Mn | Powered by Blogger

My Ping in TotalPing.com Blogged.my Creative Commons License