kan da kene~~ | Blog BudakFadhilah

1.1.09

kan da kene~~

start//11:09pm


hehe..
baru jap tadi da kene dengar abah
berleter...
tgh sedap sedap baca blog org tibe tiber abah panggil.

abah:kakak!!

saya:yer..apasal??

abah:duk sini..abah nak cakap..

saya:jap le bah..

abah:cepat le meh sini.duk sini.abah nak cakap.

saya:apasal bah??

abah:kakak ni dah besar..dah nak masuk enambelas tahun..
jangan jadi macam budak kecik lagi..da la akak ni
anak sulung...abah sekarang ni tak nampak akak
belajar cara yg betul..asyik main main jer.....
sepatutnyer 6A tue bukan result akak..abah dgn mama
ni cikgu taw....abis tue anak dia macam ni...
macam mana ni kak......??????

saya:*senyap jap*ala..nanti owang belajau ler...

abah:ni dah form four..thn depan SPM..abah nak kakak
study betul betul...tak ada main main lagi..faham??

saya:ye la..ye la...

abah:esok esok jgn cakap abah ni tak ambik tahu
pasal pelajaran anak dia..abah tak moh
anak anak abah cakap camtu...abah senyap
senyap ni abah tau apa yg berlaku..

saya:*senyap lagi*

abah:abah sekolah kg je..blh berjaya..ni da sedia
kan kemudahan macam macam tak kan
masih tak blh nak berjaya..dengar tak apa
abah cakap ni??

saya:dengar...

lepas tue apa lagi...
saya blah ar..
hadap pc...
hak3~

sebenarnya abah jarang giler cakap dgn
anak anak dia camni...
abah ni jenis yg tak kisah...
dia akan terima jer apa yg anak die mampu buat..
tapi kalau abah taw yg anak dia blh buat
tp saja buat buat tak blh,,,habis la kene leter...

saya juga kadang kadang pernah tak mo
cakap dgn abah sampai dua tiga hari...
sbb saya tak puas hati biler abah marah saya
pasal adik adik...

tp....
saya tahu abah sayang kteorg...
kadang kadang kalau mama merajuk sbb
abah ter'marah ataw apa pun,,
saya dgn abah le tukang gelakkan mama..
haha..
kelakar...

dan...
yg paling saya suka,,,
abah ni suka memberi tapi sukar menerima...
shopping dgn abah mmg best..
sbb apa yg saya minta akan dikabulkan..
tp shopping dgn abah juga leceh...
sbb abah ni leceh le...
haha..


kalau nak pi shopping dgn mama,,
awal awal saya cakap..
'bah,,nak g bli barang..'
pastu hulur tangan...
then dapat lah duit...
tak byk,,skit pun jadilah..
hik3~

apa apa pun...
saya tetap sayang abah saya...
dari kecil sampai skang,,,
kalau saya sakit,,susah ataw pun sedih
semuanya abah taw..

dulu masa kecik2 saya selau sakit..
ingat lagi malam malam abah bawa g klinik
sbb muntah muntah..
tp sekarang tak de lagi dah...
dulu jer..
sekarang sehat ya ampunnnn...
haha

dah penat menaip...
kalau sya nak citer pasal abah saya ni,,
sampai esok pun belum tentu akan berhenti..
hehe

lastly nak cakap,,,
saya SAYANG gile abah saya..


nota lengan:perbualan antara
saya dan abah ada ditapis skit
skit atas sbb sbb tertentu..
harap maklum.



2 comments:

EykaHamasuba said... Reply to this comment

saye pon sayang abah saye jugak!
sangat sangat!
hehehe
abah dan mak la. :)

hmm, fadhilah,
psl icon tu kan kan..
bile ek nak belajar nye..
kejap2..
yg template ni kan,
fadhilah gune template yg mane satu?

nur fadhilah said... Reply to this comment

ngeheeeee...
kita semua sayang abah dgn mama le...

bila bila pun blh..tak kisah...
template yg mana???
maksud akak???
template ni copy paste je kat pyzam..
hehe..
:)

#TechiesIntern (2) #WW (27) About Me (9) Contest (2) Dapur (10) Dear Diary (35) Dua (5) Family (11) Final Year (2) Foundation year (25) Love (3) Melaka (5) Nuffnang (2) Pentingkah (5) Resipi (4) Seks (3) Songs (16) Tagged (8) Tanya (4) TechiesConvo (1) Terkini (19) Tiga (5) Tips dan Informasi (19) UTP (22) UTPclassof2015 (1) UTPGraduation (1)
© 2011; Blog Budak Fadhilah | Edited by: Fadhilah Mn | Powered by Blogger

My Ping in TotalPing.com Blogged.my Creative Commons License