kali ni~~ | Blog BudakFadhilah

29.1.09

kali ni~~

start//9:50pm


yihaaa....
entry kali ni saya nak gunakan kata
ganti diri 'aku'...
sbb apa???
bkn sbb nak itot org okeyh....

entry kali ni saya rasa lbh menjurus kepada monolog
dalaman..
yeah...
terserlah diriku sbg anak seorang guru BM..
ahakss~~

mari mulakan monolog dalaman diriku ini...
ini adalah apa yang aku rasa straight je dari hati aku
kepada papan kekunci yg aku tekan tekan ni...

tak ada belok belok okeyh...
haha



aku rasa aku ni sudah bengong...
kenapa???

tiba tiba aku rasa addmath lebih senang daripada
matematik moden..
betul kah apa yang aku rasa ini????

tp inilah yang aku rasa ketika aku siapkan homework
aku tadi...
sapa setuju dgn apa yang aku rasa ni???

mesti ada di antara kamu yg baca entry ni akan kata..
'ek eleh budak ni,,baru chapter one da kata senang..'
haha
mesti punyalah...

tp itulah pandangan pertama aku bila blaja chapter one bagi
addmath dan matematik moden..


masa aku taip entry ni,,
aku masih rasa otak aku berpinar pinar disebabkan,,
membuat nota sejarah yang tak nak siap siap tue...

aku benci sejarah!!

daripada aku form one aku tak suka sejarah..
mungkin sbb tue lah,,
PMR sejarah aku 'b'...

tak da perasaan ttg subjek ini...

bila tanya tanya orang,,,
semua cakap sejarah itu menyeronokkan..
seronok sangat ke???
bosan tau..

kalau aku bicarakan hal ini kat mama,,
mesti mama membebel panjang lebau...
sbb,,,
mama cikgu sejarah..
hehe


sebenarnya aku pun tak taw apa yang aku ngarot
kat entry ni...

aku tgh blurr lagi ni...
otak da tepu...
dan aku tak tahu apa tujuan aku taip entry ni...
aku cuma mahu ekspresikan sahaja apa yang terlintas
di minda dan hati aku ni ajerk...

kalau senyap je,,,
sure sure aku blh jadi gila...

haha
tak nak jadi gila...

---------------------------------------------------------------------

aku rindu kawan kawan gurls aku...
'weyh,,bila nak macam dulu dulu lagi???'

aku mmg betul betul rasa ........... duk kat klas
sekarang nie...

cuba korang bayangkan....
betapa susahnya aku nak mintak tlg dorang,,
inform aku apa homework yg cikgu bagi
masa aku tak ada kat kelas...

ni yg aku geram ni...
apa kejadah nya buat taklimat pengawas time
waktu kelas..
kalau tak pegi kene marah...
bila pergi,,aku tak tahu apa pun homework yg cikgu bagi.

da empat hari cuti,,
baru aku tau homework...
tak ke bangang???

aku mmg tak ada no nak contact budak budak
kelas tue...
cuma ada dua tiga org je...

aku call,,
hp tutp..
baik tak payah ada hp...
baling dalam lobang taik lagi bagus...

mesej,,
lagi la tak dibalasnya...

sampai aku give up...
aku biakan je buku buku yang aku bawa balik...

nasib baik aku ter'jumpa budak lelaki yang satu
kelas dgn aku time nak hantar adik aku g rumah
kawan dia..
baru la aku tahu apa homework yang cikgu bagi...

tak ke melampau namanya..
aku da la mmg tak reti nak kawan kawan dgn org ni..
kalau org tu mulakan,,
mungkin aku akan kawan dgn dia..

tapi,,
sumpah aku tak reti berkawan..
setakat cakap hai hai je blh la...

dgn kawan kawan blog pun sama...
dalam blog je korang nampak aku cam peramah..
tapi,,,
kemungkinan besar
bila aku jumpa korang,,,
aku akan jadi seorang yang pendiam dan akan diam saja..
malu seperti bunga yang digambarkan dalam gambar di atas.
hak3~

tp itulah aku...

aku rasa macam aku ni da membebel terlebih panjang lak..

apa apa pun,,,
apa yang ada di hati aku,,
sudah 80% terluah..
puas...


[tersenyum]


3 comments:

Irine Nadia MaRceLLo said... Reply to this comment

ooiiiitt~!! sng ke addmath..Caya lahh lu bebehhh!hehehe

sabo2...tgu exam dulu..~!!
soklan exam ngn latihan2 biasa yg kta slalu wat nih...mmg lain sgt2...hhee:) Gud luck my dear~! anda pasti boleyh~!!

Purplelito said... Reply to this comment

huhu,kmi xsuka mths dn yg swaktu dgnnya.tapi kmi suka gla2 sej.
tapi tu la.nota mcm keta api.benci

nur fadhilah said... Reply to this comment

kak irine-tu lah..tak sabar nak tunggu exam 14 arybulan nie..jgn lupa doakan adiQmu ini yerkk..hehe..

syazana-haha..ttp tak suka sejarah....bosan.. :P

#TechiesIntern (2) #WW (27) About Me (9) Contest (2) Dapur (10) Dear Diary (35) Dua (5) Family (11) Final Year (2) Foundation year (25) Love (3) Melaka (5) Nuffnang (2) Pentingkah (5) Resipi (4) Seks (3) Songs (16) Tagged (8) Tanya (4) TechiesConvo (1) Terkini (20) Tiga (5) Tips dan Informasi (20) UTP (22) UTPclassof2015 (1) UTPGraduation (1)
© 2011; Blog Budak Fadhilah | Edited by: Fadhilah Mn | Powered by Blogger

My Ping in TotalPing.com Blogged.my Creative Commons License