Cara tenangkan hati. | Blog BudakFadhilah

4.5.11

Cara tenangkan hati.


bila hati rasa tak tenang, rasa tak selesa, mood sengal sengal ubi, rasa nak marah je, rasa nak melalak secara tiba tiba, rasa tak sedap hati, rasa nak ketawa dan menangis secara serentak,

saya akan layan ;
TUMBLR
menurut Mr. K juga, tumblr adalah salah satu tempat untuk mendapatkan semangat. betul weyh. saya mula ber-tumblr sejak akhir tahun 2009. tapi mula aktif lepas habis SPM hari tu.
memang kalau rasa nak kata kata semangat atau nak tenangkan hati, saya akan buka tumblr. kadang kadang tak memasal juga boleh gelak sorang sorang bila tengok gif atau quote yang ada dekat situ. dekat tumblr juga dapat cuci cuci mata tengok gambar yang dapat menenangkan jiwa. heh

TWITTER
twitter merupakan medium yang terpantas bagi saya. baca timeline twitter boleh buat saya hilang stress tauuu. macam macam berita ada. ekekeke, kekadang ada yang tweet benda benda yang kelakar, sedih, blablablabla. dekat twitter saya boleh rasa macam macam perasaan bila baca tweet orang lain.

andd kekadang dekat twitter tu kita boleh kenal seseorang tu macam mana. saya rasa saya belum menjadi #tahitwitter lagi. sebab kalau terlampau melayan perasaan, timeline twitter pun saya malas nak usha.

bila dah syok layan perasaan dekat tumblr dan twitter, mulalah blog ter-abai. kesian www.nufaa.com neh. hihi, ada je entri yang jadi draft tu haaa, tapi idea boleh pulak mati tengah jalan. so, biarkan je lah. errr,


ok lah, ada lagi tak cara lain untuk tenangkan hati yang tengah (tak tau nak gambarkan macam mana) ni ?
kalau ada, meh lah share dengan saya.

errrr, kalau tak nak share dengan saya, tak apa lah  -.-'

bye.

gambar - tumblr

4 comments:

syAzAnA said... Reply to this comment

sokong dua2 niee. memang release stress!

shidee said... Reply to this comment

hai.. nice blog.. beautiful picture.. i love it..

if you have time come to visit my blog http://shidee08.blogspot.com/
do not forget to follow me..

thank you..
hehee..=)

Fadhilah Mn said... Reply to this comment

syAzAnA
kaaaan. hihi, ada cara lain tak ?

Fadhilah Mn said... Reply to this comment

shidee//
thanks. :)

#TechiesIntern (2) #WW (27) About Me (9) Contest (2) Dapur (10) Dear Diary (35) Dua (5) Family (11) Final Year (2) Foundation year (25) Love (3) Melaka (5) Nuffnang (2) Pentingkah (5) Resipi (4) Seks (3) Songs (16) Tagged (8) Tanya (4) TechiesConvo (1) Terkini (19) Tiga (5) Tips dan Informasi (19) UTP (22) UTPclassof2015 (1) UTPGraduation (1)
© 2011; Blog Budak Fadhilah | Edited by: Fadhilah Mn | Powered by Blogger

My Ping in TotalPing.com Blogged.my Creative Commons License