Aishiteru Cinta Melody | Blog BudakFadhilah

6.5.11

Aishiteru Cinta Melody

setahu saya Aishiteru tu maknanya I LOVE YOU. tapi kenapa yang video dari youtube ni dia tulis maksud Aishiteru ialah menunggu ? errr, saya pun tak faham. tak pe tak pe. pedulikan. hihi

macam biasa, saya suka kan layan sinetron sonetron ni sampai jadi emosi. ni sinetron terbaru lepas Kejora dan Bintang. memang tak puas hati ah episod akhir Kejora dan Bintang tu. emosi habis. haha

sekarang, usha sinetron Cinta Melody lah pulak. sebab utama nak tengok sinetron ni ialah, Randy Pangalila. nak tengok dia berlakon je. tapi tengok episod pertama je saya dah emosi. eh, hampir semua sinetron yang saya tengok sebenarnya memang meng-emosikan lah   =.='

oh, ni OST Cinta Melody disertakan dengan lirik sekali;



Aishiteru - Zivilia
Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
Saat ku harus bersabar dan trus bersabar
Menantikan kehadiran dirimu
Entah sampai kapan aku harus menunggu

Sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
Hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
Kadang kuberpikir cari penggantimu
Saat kau jauh disana

[*]
Walau raga kita terpisah jauh
Namun hati kita selalu dekat
Bila kau rindu pejamkan matamu
Dan rasakan a a a aku

[**]
Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
Terhapus ruang dan waktu
Percayakan kesetiaan ini
Pada ketulusan a a ai aishiteru

Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
Entah penantianku takkan sia-sia
Dan berikan satu jawaban pasti
Entah sampai kapan aku harus bertahan

Saat kau jauh disana rasa cemburu
Merasuk kedalam pikiranku melayang
Tak tentu arah tentang dirimu
Apakah sama yang kau rasakan

Back to [*][**]

Satu sendiri pikiran melayang terbang
Perasaan resah gelisah
Jalani kenyataan hidup tanpa gairah
Owu..wo..o..

Lupakan segala obsesi dan ambisimu
Akhiri semuanya cukup sampai disini
Dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
Kumohon kau kembali

Kimita tuokukitemo
Kiminoi shuaguaratala
Shiniteruyo shiniteruyo

Back to [*][**]

Wo wo wo..
Wo wo wo..a a ai aishiteru


- sumber

first time dengar dah rasa macam jatuh hati dengan lagu ni. boleh pulak kaaan. hihi

koleksi lagu lagu lain yang tak berapa nak banyak yang saya suka yang saya boleh ingat ada di sini. heh,

bye.

10 comments:

Dauspozi said... Reply to this comment

Best lagu nih, aku baru je dgr semalam.. hoho.. btw, nah link download lagu Aishiteru: OST Cinta Melody

prinCe arCher said... Reply to this comment

finally dapat jugak carik lagu nie..thanks tuan tanah=)

pasal tajuk lgu tu..maybe dia nak tujukan pada seseorang kot...hakhak

Fadhilah Mn said... Reply to this comment

Dauspozi//
best kan. hihi
ohh, thanksss.

Fadhilah Mn said... Reply to this comment

prinCe arCher//
hihi, sesama.
a'ah kut. dia memang nyanyi untuk seseorang.

syamimi said... Reply to this comment

kalau nubhan nyanyi lagu ni mesti best....ada ala2 suara nubhan...

Fadhilah Mn said... Reply to this comment

errr, boleh kut nubhan. hihi, tapi nubhan tu nyanyi semputt je. :P

nurul afika said... Reply to this comment

salam ziarah ^__^

suka lagu nie !!! heeee

cik faez said... Reply to this comment

lagu nih best . tp xberapa berkenan la . sbb dia mix dgn jepun . cam lain je dgr ..

Fadhilah Mn said... Reply to this comment

nurul afika//
kaaan. lagu ni macam sweet :)

Fadhilah Mn said... Reply to this comment

cik faez//
agak laa. tapi citarasa org berbeza beza. hihi

#TechiesIntern (2) #WW (27) About Me (9) Contest (2) Dapur (10) Dear Diary (35) Dua (5) Family (11) Final Year (2) Foundation year (25) Love (3) Melaka (5) Nuffnang (2) Pentingkah (5) Resipi (4) Seks (3) Songs (16) Tagged (8) Tanya (4) TechiesConvo (1) Terkini (20) Tiga (5) Tips dan Informasi (20) UTP (22) UTPclassof2015 (1) UTPGraduation (1)
© 2011; Blog Budak Fadhilah | Edited by: Fadhilah Mn | Powered by Blogger

My Ping in TotalPing.com Blogged.my Creative Commons License