nenek ohh nenek | Blog BudakFadhilah

11.4.09

nenek ohh nenek

start//9:04pm


*cik abar[mama]
*nenek[nenek saya]
*ami[busu]
*nurse[safawie]

situasi 1;
mama:ada apa call?
sape ntah:nenek sakit.
mama:nanti cik abar datang.

situasi 2;
mama:mak dah pergi klinik?
nenek:dah.
mama:jum duk rumah abar.
nenek:tak payah la.nanti ayam itik sape nak jaga?
mama:biar orang sebelah jaga.

situasi 3;
mama:mak makan la sikit..
nenek:tak ada selera.nanti muntah.
mama:makan jugak.nanti mak lambat sihat.
*nenek makan sikit. lepas tue uwekzzzz.. muntah.

situasi 4;
mama:ami,,pujuk la mak makan.dia tak nak makan.
busu:bagi phone pada emak.
nenek:mi,,balik la nak.mak sakit.
busu:nanti ami balik.
*busu duduk kat pulau pinang esok pagi busu sampai.

situasi 5;
saya tak ada di tempat kejadian.hanya mendengar dan meneliti sahaja.
busu:kita pergi hospital ye mak.
nenek:tak payah la.
*busu macam nak nangis.
nenek:ye la.mak pergi.

situasi 6;
kteorang adik beradik:hye nek.
nenek:abah mana?
saya:keje le nek.

mata saya melilau tiada arah tuju. then mataku terhenti pada susuk tubuh seorang nurse lelaki.. wakakakakkakakkakka..hensem gila. comel. tengok je kat dia. nak tau apa terjadi? sambung baca lagi.

situasi 7;
mama:mak dah makan?
nenek:dah.semalam mak bagi safawie bekal yang kau bawak tue.
saya:nenek bagi dia?
nenek:a'ah..
*terpegun seketika.bhahahhahahahhahaha...

situasi 8;
nurse[safawie]:nenek ok?
nenek:ok.
nurse:meh saya basahkan tuala tue.
nenek:terima kasih.kau orang mana nak?
nurse:sabah nek.
*lepas tue saya tak tahu la..tak de ditempat kejadian. tapi yang pasti, seisi suai kenal pun berlangsung.


tau tau je, nenek cakap, abang ni anak angkat nenek tau. budak baik. itulah, inilah. wakakakakakaka. segan gila saya. abang tue sengih je. tapikan,,, abang tue memang comel, n soft spoken. ye la kan. kalau tak tak kan dia jadi nurse. dak nenek pulak siap bagi dia bekal lagi. nenek kata kesian dia, dia duduk asrama. lepas balik ni nanti nak kene masak. nenek bagi ar bekal yang kteorang bawak tue. cam tu pulak ea.


abang tue lak bukan main lagi layan dak nenek. bhahahahahhahaha. siap 'ajak ajak ayam' dak nenek ikut dia balik sabah. siot gila. dak nenek pulak, bukan main segar duk hospital. ada orang layan semua. bagi makan ubat. sebab tue sihat. masuk hari ni, dah dekat seminggu jugak lah nenek duduk hospital.

tak pe, duduk lama lama nek. saya pun semakin rajin datang hospital. bukan nak nengok nenek pun. nak nengok abang hensem. hahahahahahahhaha. bangang. tengok ar pic abang ni. gambar curi. bhahahahahahaha... ampun~~~











kerje jahat. terima kasih sebab baca entry yang sememangnye tak berfaedah ni. nampaknya entry ni macam menunjukkan sedikit kegatalan saya. hehehehehe. tak de maknanya. main main je lah. bulan enam nanti dia dah balik sabah. tengok, saya tahu tau. nyiahahahahahahah. nak tamatkan cerita ini.tamat sudah.



p/s:gatal gila minah ni.
p/s/s:tak peduli.suka hati la kan apa aku nak buat.

p/s/s/s:sory pada sesiapa yang kenal abang ni yerk. jgn marah.

10 comments:

fezaL Mohd said... Reply to this comment

anda minat dea erkkk.!!!
haha

Purplelito said... Reply to this comment

a'ahh.cute2!wahhaa.

nur fadhilah said... Reply to this comment

fezal
mmg pun.
wakakakakka..
:P

nur fadhilah said... Reply to this comment

zana
mmg cute kan....

:D

Siti.Mohalisa said... Reply to this comment

haha die hnsem +cute ah kak
muka innocent je
btw gmba ni candid ke tak?sbb die mcm tau2 je org nk tngkp gmba die

nur fadhilah said... Reply to this comment

siti
hehe.mmg cute.
dia ta taw la deq..
kan da cakap ni gambau curi..
hik3~

:P

Nur Asfarena Abd.Aziz said... Reply to this comment

he's really cute.
huhu.

nur fadhilah said... Reply to this comment

Nur Asfarena Abd.Aziz
tahu tak apa..
hehe

Siti.Mohalisa said... Reply to this comment

seriously,gmba ni tak layak dipanggil 'candid' sbb clear gila gmba ni !

nur fadhilah said... Reply to this comment

siti
nengok ar sape yang snap..
hik3~

:P

#TechiesIntern (2) #WW (27) About Me (9) Contest (2) Dapur (10) Dear Diary (35) Dua (5) Family (11) Final Year (2) Foundation year (25) Love (3) Melaka (5) Nuffnang (2) Pentingkah (5) Resipi (4) Seks (3) Songs (16) Tagged (8) Tanya (4) TechiesConvo (1) Terkini (19) Tiga (5) Tips dan Informasi (19) UTP (22) UTPclassof2015 (1) UTPGraduation (1)
© 2011; Blog Budak Fadhilah | Edited by: Fadhilah Mn | Powered by Blogger

My Ping in TotalPing.com Blogged.my Creative Commons License