apa masalah saya ni? | Blog BudakFadhilah

4.4.09

apa masalah saya ni?

start//2:45pm


Screaming girl, 5 times on the wall by jX Stencils

rasa macam nak jerit kuat kuat.
bingung saya fikirkan apa sebenarnya masalah saya.

setiap kali nak exam,,
perkara ni lah saya takut..
study bagai nak rak dekat seminggu,,
tidur lewat lewat tapi,
bila exam,
samua yang saya study terbang melayang.


sampai menggigil gigil,berpeluh peluh
tangan saya bila buat exam.
penat saya memerah otak ingat
balik apa yang saya study.
kesudahannya,
saya buat je apa yang termampu.


masa nak jawab addmath,,
lagi la saya rasa macam nak nangis.
bila kene buat latihan atau kerje rumah,
punya lah rasa macam senang..
bila exam,,
mende senang pun saya boleh LUPA!
apa masalah saya ye?


kalau addmath tue masih boleh main buat je,,
kalau subjek yang kene ingat ingat tue macamana
saya nak buat..
mana boleh main tulis je..
macam kimia,bio ngan sejarah..


pening.penat
bila fikir fikir apa masalah saya,
saya pun tak dapat nak cari jawapan.

cuba bayangkan,
saya dah baca nota tue dekat berhari hari,
sampai sebelum lima minit exam mula pun,
saya baca lagi.

bila cikgu dah edarkan kertas jawapan,
saya boleh tak ingat apa yang saya baca.
apasal lah lembab sangat otak saya...
sebelum sebelum ni tak de pun jadi macam ni.

sad girl out by whidbychick

saya perasan mende ni jadi,
bila jawab exam bulan pertama haritu..
ingatkan biasa je,
sebab masa exam arytu,
saya main main...

tapi bulan ni punya exam pun
boleh jadi macam tue.
saya tak ingat step step nak buat soalan tue.
formula formula dalam kepala hotak saya
macam dah kene padam..
segala fakta fakta yang saya ingat pun hilang.


APA MASALAH SAYA?


mood:tension,macam nak nangis.



4 comments:

fezaL Mohd said... Reply to this comment

study smart wehh
jangn hard

k.

fjie said... Reply to this comment

rilek2 dlu..
gabra pnye pasal..
sume lngsng bersepai..

nur fadhilah said... Reply to this comment

fezal
ok.ok

thanx..

:)

nur fadhilah said... Reply to this comment

fjie

mungkin kot gabra..
haha

akan cuba bertenang nanti..
hik3~

#TechiesIntern (2) #WW (27) About Me (9) Contest (2) Dapur (10) Dear Diary (35) Dua (5) Family (11) Final Year (2) Foundation year (25) Love (3) Melaka (5) Nuffnang (2) Pentingkah (5) Resipi (4) Seks (3) Songs (16) Tagged (8) Tanya (4) TechiesConvo (1) Terkini (19) Tiga (5) Tips dan Informasi (19) UTP (22) UTPclassof2015 (1) UTPGraduation (1)
© 2011; Blog Budak Fadhilah | Edited by: Fadhilah Mn | Powered by Blogger

My Ping in TotalPing.com Blogged.my Creative Commons License