23.3.09

rumusan semalam.

start//4:58pm


Refuse/resist by SofiDofi


post ni patutnya keluar semalam..
tapi tak sempat nak update..
hik3~

nak komen tentang cuti yang tak berapa cuti
kali ni..
hehe

cuti kali ni tak best sebab ada tetamu..
kene melayan tetamu...

cuti kali ni tak best sebab kene pergi sekolah
tiap tiap hari..
konon konon mau practice...
setiap hari daripada pukul lapan sampai duabelas..
letih.penat


cuti kali ni tak best sebab kerje sekolah melambak..
kononnya sebagai bekalan..
tak mahu otak berkarat..
katanya..
hak3~


cuti kali ni tak best sebab tak pegi jalan mana
mana pun..
hanya terperap dekat rumah dan sekolah...


cuti kali ni tak best sebab hanya balik kampung sahaja..
macam dah tak ada tempat lain nak pegi...
kalau pergi berkelah pun ok gak an..
tapi tak de pun..

cuti kali ni tak best sebab abah dengan mama kerje..
tak da masa yang terluang untuk saya..
ngahahahaha..
ayat macam siot..
haha


puas hati dapat luahkan..
puas ke??
heeeeeeeeeeee.. :P


[006/365] All You Can Do Is Smile 1.6.9 by daniela//amaya


semalam tiba tiba abah ajak balik kampung..
kene pergi gak...
kang kalau tak ikot bising..
jadi dengan lemah longlainya saya pun ikut..
ngeh3~


kerje sekolah separuh dah siap..
yang lain baru hari ni nak siapkan..
haha
pemalas betul..

tak kisah...
tak kene marah pun...
cuma kene bebel dengan mama je..

minggu depan ada exam lagi..
takot...

perkataan exam ni akan saya sebut setiap kali
saya buat entry untuk mengingatkan saya..
haha
tarikh makin dekat..

Exams !!!!! by QiYaDiYa

apa apa pun,,
saya sedang berjuang sedaya upaya..
ecececece...
hanya doakan saya sahaja..

terima kasih..


noa tecik:muzik aku dapat 60% je..
hampas betul.benci.sedih.




20.3.09

jahat.

start//8:47pm


SMILE by magda.indigo

aku jahat..
haha
memang pun..

korang tahu tak sepatutnya aku kat mana sekarang...???

sekarang aku sepatutnya tgh duduk menghadap
sir dalam kelas tuition addmath..
tak pun aku tgh selesaikan soalan addmath yg
sir bagi...
hehe

tapi hakikatnya sekarang aku tengah update blog..
taip entry baru...
beritahu ttg perbuatan aku yang tak sepatutnya...
haha


aku saja diamkan..
hari isnin hari tue aku lupa nak pegi..
hari jumaat ni patutnya ganti..
tapi aku malas..

aku saja tak ingatkan mama...
nyiahahahahahha..

tapi aku rasa tak de la jahat sangat kan..
hik7~


aku penat la..
dariada pagi sampai tengah hari sambung petang
sampai sekarang,,,
aku asyik menghadap kerje rumah je...

korang tahu apa hasilnya???

baru 30% siap...
haha

padan muka kau FADHILAH..
tangguh tangguh lagi kerje...
heeeeeeeeee :P


tak pe..tak pe...
NANTI aku siapkan...
nguahahahaha
pemalas..



19.3.09

terhegeh hegeh

start//9:20pm




sekarang
insan bernama NUR FADHILAH baru
terhegeh hegeh nak siapkan homework
dia yang melambak lambak tue...

menyesal pun dah tak guna..
haha



17.3.09

dapat lagi.

start//9:59pm



cakap tak serupa bikin..
kata nak tido..
haha

tak apa lah..
biar saya publishkan dulu entry ni..
hehe







nampak pic di atas..
saya dapat award ni from adibah..
pada hari isnin..
bertarikh 16.3.2009..
lengkap segala butir..
hehe



anda boleh rujuk di entry ini ye untuk
mengetahui dengan lebih lanjut lagi tentang award
nie....


malas nak berucap panjang..
ecececece..

saya mahu serahkan award ini pada
::kak irine
::syazana
::afifah


apa apa pun,,saya sayang kawan kawan saya..
kalau boleh saya nak jugak jumpa dowang..
ahakss~~


terima kasih adibah..
:]



nota tecik::pada mereka yang
namanya tertera di atas,,sila
ambil ye award nie..terima kasih..




16.3.09

happy sangat

start//8:34pm



yeee....
saya happy sangat...
nampak pic kat atas tue??


nyiahahahahha..
rasa nak menjerit.
BM saya sebenarnya 'A' selepas disemak semula..
alhamdulillah...


walaupun 7A je,,
saya tetap bersyukur.

mula mula,,
tue dah pasrah dah..
kononnya.
sebab tak ada surat balasan pun ttg semakan semula
saya tue..

tapi petang tadi masa abah nak pegi kerje,

abah kata ada surat..
ika yg ambik n bukak surat tue dengan mama..

bila tgk je result tue,,
kteorang menjerit n ketawa dekat depan pintu pagar...
nyiahahahahaha..
macam hape je...

apa apa pun,
saya happy sangat sangat..

alhamdulillah.
berbaloi RM30 buat semakan semula..
hik3~


saya terfikir macam nak menjerit bg tahu je yg BM saya 'A'
kat kawan kawan atau cikgu cikgu atau orang orang yang
sindir dan ejek saya dulu masa result saya keluar
sebab BM saya 'B'!!!

tapi dosa an.
biakan je la
haha



masih ingat yang semalam saya cakap kawan abah nak
datang rumah???
dorang dah pun sampai melaka tengah hari tadi...


petang tue dorang ajak keluar...
saya ngan adik adik sebagai penunjuk jalan tak bertauliah..
ahaksss~~~


kteorang cuma pergi menara taming sari dgn eye on
malaysia jerk...
hik3~
keluar pun dah petang,,
tempat tempat tue je lah yang sempat pergi...
ngeheeeeee~


perbelanjaan di tanggung penuh oleh kawan abah tue...
ye la..
anak dia pun sorang jer.
so kteorg ni cuma memeriahkan je.
kononnya...
hak3~

kat bawah ni ada la seciput picture yg saya dgn adik
snap..
hehe



[budak ni anak kawan abah..]
[comel ark???]
[tembam]
[budak itu sebelah kiri okeyh]





konklusinya,
saya sangat happy.

bukan sebab saya jalan jalan..
TAPI
sbb result saya..
muahahahahahahha

alhamdulillah...

15.3.09

dilema

start//9:17pm


150 • 365 :: COnFUSeD by ~ maitexu ~


dalam dilema..
saya dipaksa manyertai dua pertandingan..

pertandingan pantun//pertandingan perbahasan


saya tak tahu lah nak ikutkan ke tak nak..
kalau debat ok lagi..
tapi pantun tue..


debat ni pun tak sure lagi...
masih dalam pertimbangan..

saya ni da la penakut sikit...
tergagap gagap nanti..
entah.
saya tak tahu...

tapi saya nak masuk pertandingan pertandingan tue..
cuma saya takut dan tak yakin...
takut gagap//gugup//terkejal//tergamam nanti...


ada apa apa nasihat untuk saya tak??


bila fikir fikir balik,,
saya rasa tak yah la masuk dua dua pertandingan...
exam pun dah nak dekat...


eeeeeeeeeee...
entah lah..
malas nak fikir...


ada sape sape nak bagi pandangan tak???



6.3.09

bye bye nyit...

start//3:55pm


ngeh7~
padan muka nyit...
dia kene duduk dekat nursery selama beberapa hari..
kah3~


nape kteorang nak letak dia kat sana??
sbb kteorang nak pi bercuti..
hik3~


tak kan nak bawak dia pulak an...
bawak balik kampung yang perjalanannya satu jam
setengah pun dah huru hara...
tak kan nak bawak dia g jln yang perjalannya mengambil
masa mungkin empat jam atau lebih..
lagi huru hara karang...

sekarang nyit sedang bermanja manja dgn dak ika..
haha
tidur bawah ketiak ika...
eeeeeeeeeeee.....

apa apa pun letak nyit kat klinik tue bukannya percuma...
kene guna fulus gak...
tak pe la...
asalkan kteorang bahagia..
haha

lepas ni confirm nyit bertambah gemuk...
sbb kat sana dia akan terlebih makan punya...
hehe
gasak kau le nyit...


lepas ni giliran saya untuk bermanja manja dgn nyit...
ish3~
belai belai skit sudeyhhh...
tak de maknanya lebih lebih...
dia pun dah ada makwe...
kah7~
si putih...
menyemak je...


lepas ni gak,,
si putih akan kes'ekor'an selama beberapa hari..
haha
apa apa ntah ayat saya ni...



apa apa pun,,
esok saya nak bersuka suki..
haha


nota tecik:lupakan sebentar homework..


5.3.09

lupa plak...

start//3:03pm




Pinky: hmmm... let me think... by Kiwi_GaL

bila saya baru nak klik blog kawan kawan...
saya teringat pulak masa kat kem hari tue...
jum baca cerita saya..
hehe


kem ni ok ok jerk...


nak kata tak mencabar,,mencabar la gak...
nak kata mencabar sangat,,,tak boleh...
sbb kem ni adalah kem yang paling selesa dan best yang
saya penah pergi setakat ni...


semua aktiviti saya buat....
best taw...
wall climbing::flying fox::kayak::water confidence
semua saya buat...

.wall climbing.
susah nak buat..sakit tangan dgn kaki..tapi best...

.flying fox.
mula mula takut nak buat..tapi bila dah buat sekali,,
rasa macam nak buat berkali kali pulak..haha

.kayak.
biasa je kot..sbb saya mmg selalu berkayak...hehe^^
tp bila saya da lama tak buat,,rasa macam takut pun ada gak..

.water confidence.
aktiviti ni paling saya takut...air sungai tue da la dalam..
plusplus saya tak tahu berenang..jadi bila dia suruh terapung
atas air tue,,rasa macam nak terbalik plak...mmg terjerit
jerit la gak time ni...haha




dak mama pun buat semua aktiviti ni...
haha
klaka nengok mama buat wall climbing...
hak3~


saya kata kem ni kem yang paling selesa sbb,,
kat sana kteorang tidur kat dalam dorm...
makanan terlebih daripada cukup...
tempat mandi dgn sembahyang semua lengkap...
sbb tue saya kata selesa...


kene marah marah sikit dgn cikgu tue biasalah...
saper suruh budak budak jantan tue lembab...
kan dah kene tengking..
haha



tapi ada satu mende je yang saya tak puas hati kat sana...
budak budak pengawas yang mengada ngada++lembik...
sikit sikit sakit...

bukan sakit betul pun...
bila bawak g klinik,,,
tak de apa yang sakitnya...
bodo an dorang tue...
berlakon punya pandai...

dulu da pena wat hal sekali kat camping dekat cameron...
sekarang atas darat yang cuaca biasa ni pun dia
wat sakit lagi...
mengada gila...
rasa macam nak tampau je..
tapi sabar,,
anak orang tue...

lantak lah dia kan...
janji saya happy...
happy ke??
happy la gak walaupun budak tue satu group dgn saya..
hampeh betul...
haha


bila tiba malam kebudayaan,,
kumpulan saya kene buat tarian...
mmg cam tuuuutttt betul tau malam tue...
malu...
haha^^

ok lah...
cuba korang fikir...
dapat ke korang pikir nak buat step apa dalam masa dua hari
yang dipenuhi dgn aktiviti yang padat..
tak mungkin la kan...
jadi kteorang pun buatlah apa yang termampu...
haha

kumpulan kumpulan yang kene buat sketsa semua buat best...
ye la...
kan senang je...
sbb tue boleh buat....



apa apa pun,,,
kat sana byk la gak mende yang saya belajar...
kat sana jugak lah saya tahu,,
yang mana satu betul betul orang yang layak
saya panggil kawan...
dan
yang mana satu patutnya saya jangan kawan....


minggu depan ada lagi kem...
sepatutnya saya pergi...
tapi mama pulak tak bagi...
tak pe lah..
saya pun malas nak tinggal tinggal kelas lagi...
dah penat...
nanti asyik tak faham je memanjang...


lagi pun,,,
kemungkinan besar,,
lagi dua tiga bulan akan ada satu lagi kem..
hehe

tak sabar lak rasanya....


lupa plak,,
masa camping ni berjalan,,,
saya tak sempat ambik sebarang pic...
kamera tak blh bawak....


kalau lah kamera ada masa tue,,
mesti korang semua dapat tgk macamana
muka saya dipenuhi dengan 'masker' lumpur,,
tgk time saya telolong masa buat flying fox,,,
tgk betapa happy nye saya dgn kawan kawan kat sana,,
tgk muka saya penuh dgn tepung,,
badan basah kuyup,,
dan macam macam lagi lah.....
hak3~


itu semua satu memori yang akan tersemat dalam
ruang kepala otakss saya....



#TechiesIntern (2) #WW (27) About Me (9) Contest (2) Dapur (10) Dear Diary (35) Dua (5) Family (11) Final Year (2) Foundation year (25) Love (3) Melaka (5) Nuffnang (2) Pentingkah (5) Resipi (4) Seks (3) Songs (16) Tagged (8) Tanya (4) TechiesConvo (1) Terkini (19) Tiga (5) Tips dan Informasi (19) UTP (22) UTPclassof2015 (1) UTPGraduation (1)
© 2011; Blog Budak Fadhilah | Edited by: Fadhilah Mn | Powered by Blogger

My Ping in TotalPing.com Blogged.my Creative Commons License