dua-tiga-empat-lima-enam | Blog BudakFadhilah

6.2.09

dua-tiga-empat-lima-enam

start//9:09pm

assalamualaikum.
lama dah rasanya saya tak tekan tekan papan
kekunci komputer ni taip entry...
cuba tengok tittle entry saya...
dua-tiga-empat-lima-enam..
itu haribulan lah...
saya sekalikan je lah yerk..
kih3~

sibuk yang amat....
homework plak melambak lambak menimbun...
paling tak tahan sekali tentulah
kerja sekolah addmath ngan sejarah...
addmath saya suka...
sejarah saya benci...
haha

hari khamis aritu,,,
buat pertama kali,,,
saya g kelas prinsip perakaunan...
ok ok sajer...
tapi pening sikit sbb saya budak baru yang
dah tertinggal dua kelas sebelum ni...
duduk kat kelas tue pun muka blur blur...
hak3~
kasihan...
apa apa pun,,,
saya akan cuba sedaya upaya pahamkan bende alah tue...
yeah...

minggu ni hampir setiap hari balik pukul enam...
mmg gile arh...
banyak sangat aktiviti kat sekolah...
tiap tiap hari ada kelas petang...
isnin da tentu balik lewat sbb mama meeting...
selasa kelas violin dan rumah sukan...
rabu koku..
khamis kelas teori muzik+gamelan n caklempong...
hari ni je free...
balik rumah,,,melantak kejap...
duduk tgk tv satu jam..
terus tertido atas sofa.
hehe

penat seyh seminggu ni...
lebih penat dpd minggu minggu lepas...
mmg penatlah...
ekekekekke...
waktu tidur pun jadi tak menentu....
balik malam sbb tuisyen...
tp hari isnin je la...
hari khamis petang...

jadi,,,,,
malam ni dan esok saya akan qada' kan tidur saya...
nyiahahahhaha...
katil,,,,
nantikan aku...

sekarang perasaan saya bercampur baur...
macam macam perasa ada..
masam,,manis,,,pahit,,,kelat,,,payau,,,
dan segala macam lah...
tapi,,,
perasaan major yg ada dihati saya sekarang ni excited
dan takut...
mungkin kot...

saya telah dipaksa mengikuti kursus kepimpinan negeri
melaka sepuluh haribulan nie....
saya tak mo pegi...
empatbelas haribulan saya ada exam...
tapi cikgu cikgu paksa saya...
cakap itu inilah...
mama lak ye kan je apa yg cikgu cakap...
saya ni kan pasif sikit,,,
jadi saya tak suka g kursus kursus camni...
lagi lagi da nak dekat exam...

cikgu ni mmg tak memahami langsung...
uwargggghhhhhh........
geram gile....


akhirnya saya akur gak....
pegi je la...
lagi pun kata nak kumpul sijil..
hak3~
kalau saya pegi kursus ni,,
sure sure esok saya akan shopping...
beli baju,,seluar sukan,,,tudung,,,
dan segala mende lagi lah...
haha

saya mmg camni kot...
kalau ada apa apa majlis atau kursus atau camping,,,
mmg saya kene cari mende baru lah..
tak kira walaupun sehelai t-shirt...
kadang kadang mama bising gak...
tapi saya buat pekak je...
sbb saya tahu mama akan beli gak...



erm....
tiba tiba,,,
saya tak suka biology pulak...
kenapa ek???
pelik gak saya sbb saya tak suka bio...
mungkin sbb kene membaca n mengingat..
ada sape sape setuju???
hehe


selamat tinggal gak kepada kawan kawan saya,,
yang akan pergi ke MRSM...
bye bye fifah,anna,aznil.
aku akan rindu korang lah...
haha

rasanya,,
saya ni dah terlebih membebel..
tapi wajarlah kan....
sbb ini seminggu punye cerita....
hehe
mau stop di sini...
esok esok akan saya update..
tu pun kalau vitamin M tak serang saya...
hehe


nota :jeles gak tgk kawan
kawan yg dapat MRSM ni...
tapi tue rezeki dowang...walaupun
sama result dengan saya...
:]



2 comments:

faqiha said... Reply to this comment

cumil je kucing tu :)

nur fadhilah said... Reply to this comment

ngeh3~
sbb tue ditempek dekat blog ni..
hehe
:P

#TechiesIntern (2) #WW (27) About Me (9) Contest (2) Dapur (10) Dear Diary (35) Dua (5) Family (11) Final Year (2) Foundation year (25) Love (3) Melaka (5) Nuffnang (2) Pentingkah (5) Resipi (4) Seks (3) Songs (16) Tagged (8) Tanya (4) TechiesConvo (1) Terkini (20) Tiga (5) Tips dan Informasi (20) UTP (22) UTPclassof2015 (1) UTPGraduation (1)
© 2011; Blog Budak Fadhilah | Edited by: Fadhilah Mn | Powered by Blogger

My Ping in TotalPing.com Blogged.my Creative Commons License