27.2.09

apa entry ni ea...

start//8:05am


nyiahahahaha...
patutnye sekarang saya ada kat sekolah dan
sedang belajar mod math...
haha

malas gila nak pi sekolah..
kang kul dua da kene g sekolah balik...


jadi penyudahnya,,
pagi tak yah g sekolah...
kang kul dua baru pegi...


baju baju belum siap kemas lagi...
kejap lagi la kot baru nak kemas...
eleh...
tiga hari jer kat sana....

aktiviti pun ok ok je kot...
nasib tak ada aktiviti fizikal yang lasak lasak sangat..
setakat flying fox dan abselling saja...
hik3~


insyaALLAH ok kot...
amin....amin.....



adehhhhhhh...
saya sudah tak tahu nak taip apa...
dah lima minit tgk je komputer ni...
otak sudah blur...

pagi pagi buta lagi,,,
otak belum panas...
ahaksss~~


jadi,,,
saya tamatkan di sini saja yer entry ni...
semoga saya boleh bergumbira di camping tue..
kih7~


23.2.09

apa apa pun.....

start//6:22pm

sebenarnya,,,
saya tak tahu nak update apa...
hehe

saje saje je gedik gedik nak update...
tak de cite apa apa pun...
esok ada sukantara...
masa untuk lari lari...
haha

org lari seratus meter,,lontar peluru,,lompat tinggi,,
tapi saya lain...
saya lari rumah...
haha

bermulalah misi budak jahat..
hak3~
ngok ngek betol....

penat seyh...
malam kang ada tuition lagi...
kerje sekolah tak siap lagi...
balik tuition baru buwat lah.....

otak saya ni letih sangat...
daripada pagi,,asyik belajar je...
petang adalah waktu untuk saya rehatkan kepala
hotak saya yang serabot ni...
sebab tue saya online...


bila mama membebel tengok saya online,,,
tue lah jawapan saya...
hehe


apa apa pun,,,
hak3~
saya mau stop sekarang...
nak siapa siap..
jap lagi kene pegi kelas....
arghh,,,
kelas addmath KEGEMARANKU....
ahaksss~


nota tecik:sir,,i love u larh!!
wakakakkakakakka...




21.2.09

sedap...

start//8:30pm


haha
menikmati ini...
di laksa shack...
mmg sedap.....
harga pun tersangat lah sedap...

kalau beli kat pasar malam blh beli empat bungkus
laksa...
tp teringin punya pasal..
mama pun layan kan jer...
hik3~

kalau ajak abah ni,,
sure sure abah sekel kepala saya...
hak3~
jd kalau nak mamam kat sini ajak mama je...
abah tak yah ajak...
haha


nota tecik:saya sedang ke'tension'an
buat latihan add math dan math mod..



perlu bantuan...
ada sesiapa yang sudi tak???


20.2.09

bye bye lagi...

start//4:14pm


bye bye...
ayat tue la yang saya katakan pada
kawan kawan saya sebelum balik rumah tadi...
dorang dapat sekolah teknik...
jadi dorang akan pindah....

hehe
byebye semua...
semoga korang berjaya di sana...
adeh,,,,
semua orang tinggalkan saya...

--------------------------------------------------

result exam saya????
alhamdulillah...
semua lulus...
hehe

lulus je la...
tak de la cemerlang sangat...
ok ok sajer....

-----------------------------------------------------

saya sangat lah busy sekarang ni...
homework banyak....
tuition lagi...
malam ni ada tuition akaun pulak...

adeh,,,
nak belajar punya pasal...
saya pergi jugak...

susah sikit sekarang tak apa...
jangan susah di kemudian hari....


tp tulah kan...
sebagai seorang budak perempuan yang normal,,
kadang kadang rasa macam tertekan la jugak...

plus plus,,,
saya sekarang dalam keadaan tak sihat...
saya dah lupa lah apa doktor cakap pasal darah saya..

malas nak fikir...

bila sakit makan ubat..
tak de ubat tahan je lah..
kalau tak tahan,,
cakap dengan mama...
nanti tahulah mama apa nak buat...

buat apa lagi????
jumpa doktor lah...
hehe

-------------------------------------------------

hujung bulan ni,,,
ada kem lagi...
kat tempat yang sama lak tue...
kali ni kem pengawas sekolah pulak...

cikgu ni macam tak ada tempat lain pulak...
kene paksa...
benciiiiiiiiiiiiiiiii....
saya tak mau pergi...
saya tak sihat la....

da tue,,,
cikgu boleh cakap saya lembik???
ek eleh,,,
bukan sengaja nak sakit....
da penyakit tue nak datang,,,
nak buat cmana...
ngok la cikgu ni...
adoiii...

----------------------------------------------------

minggu ni saya punya hobi baru lagi...
haha...

sekarang saya da ketagih main mende alah ni...

permainan ni dicetuskan oleh kawan saya..
da main sekali,,,
rasa macam best lak....
balik sekolah terus ajak mama g JJ...

haha
mama lak,,
layan kan jer....

jadi sekarang,,
bila saya tension tension buat addmath atau math mod,,
saya hadap mende alah ni lah...
hehe

ni link untuk mengetahui dengan lebih lanjut lagi tentang
game ni...
klik sini ye wahai kawan kawan..

----------------------------------------------------------

terasa panjang pulak saya membebel....
mau stop dulu....
nak siap siap...
lepas ni nak keluar gi melaka mall lak..
haha

tak ada kerje lain la pergi sana...
shopping...
hik3~



16.2.09

tittle???

start//5:35pm



sesungguhnya,,,
addmath itu macam taik!!
biology itu macam jamban!!
physics pulak macam belacan!!
math mod macam lalat!!

aku tak tahu apa dah jadi!!!
aku blur bila tengok kertas soalan...

tp,,,
aku akan cuba terima walau apa jua result aku nanti...

betul kata kakak kakak yang ambik pure sc ni,,,
bila study mmg nampak mudah...
tapi bila exam mmg susah nak mampos...

blank terus kepala hotak aku...

apa plak soalan yang akan keluar esok yer???
ntah...
aku pun tak tahu...

nak study sekarang...
nanti menyesal....


15.2.09

rasa kecut..

start//9:03pm


tiba tiba malam ni aku rasa kecut pulak...
esok exam....
baru terhegeh hegeh nak bukak buku...
lantak lah...
aku terima je result aku nanti..
mungkin...

time aku nak study ni lah ada orang atau lbh bagus
aku panggil setan agaknya yang datang mengganggu aku..
miscall,,mesej...
macam tak ada kerje lain....
perangai mmg macam lahanat betul...
aku nak belajar la setan...

terus hp tue aku off letak bawah bantal...
bila hati da geram geram,,
terus tak boleh belajar...
hadap je la blog ni kejap....

esok ada paper addmath,,bio,,math mod,,physics...
semuanya subjek yang aku suka kecuali bio...
ya ALLAH...
bantulah hamba mu ini...

kerje sekolah pulak,,,
jangan cakaplah..
menimbun...
ni semua homework time aku tak ada kat sekolah...
apa boleh buat..
aku kene lah jugak buat...


aku rindulah nak balas balas komen dengan kak irine,,,
adibah dan kawan kawan yang lain...
tapi tak ada masa...
bila agaknya yer masa nya akan tibe...
adeh.....
menanti..


mungkin blog ni akan jarang di update lagi...
vitamin M sudah mula menyerang...
MASA dan MALAS...
tapi...
mungkin lah...


kalau dah bengang,,sedih,,happy,,atau apa apa je lah,,
blog ni lah tempat aku meluahkan apa yang aku rasa...



7.2.09

yg ke seratus~

start//10:09pm


masa tgk godek godek blog,
baru saya perasan...
entry saya dah ada sembilanpuluhsembilan.
ini yg ke seratus.
hehe

itu pun nak kecoh.
tp pedulik apa saya kan.
kan.......
hik3~

tak sabau pulak nak tunggu hari isnin...
majlis perlantikan pengawas.
akhirnya.
haha

tp saya tak mahu hari selasa menjelma...
kalau boleh lah...
sbb hari tu da kene pi kursus...

cakap je lebih...
haha
tp barang barang nak g sana semuanya baru beli tadi..
hak3~
takut dan excited...
bengong betul lah...

hehe
nanti bila balik dpd kursus mesti byk nota dan
homework yang saya kene selesaikan.
haisshhh,
tp tak pe.
sbb lepas tue exam.

tatot wooo nak exam...
hehe

apa apa pun,
kalian semua janganlah lupa mendoakan saya ye...
semoga saya berjaya dalam ujian pertama saya ni..
dan juga,
semoga saya selamat pergi dan balik dpd kursus yang
TERPAKSA saya hadiri ni.
hehe

6.2.09

dua-tiga-empat-lima-enam

start//9:09pm

assalamualaikum.
lama dah rasanya saya tak tekan tekan papan
kekunci komputer ni taip entry...
cuba tengok tittle entry saya...
dua-tiga-empat-lima-enam..
itu haribulan lah...
saya sekalikan je lah yerk..
kih3~

sibuk yang amat....
homework plak melambak lambak menimbun...
paling tak tahan sekali tentulah
kerja sekolah addmath ngan sejarah...
addmath saya suka...
sejarah saya benci...
haha

hari khamis aritu,,,
buat pertama kali,,,
saya g kelas prinsip perakaunan...
ok ok sajer...
tapi pening sikit sbb saya budak baru yang
dah tertinggal dua kelas sebelum ni...
duduk kat kelas tue pun muka blur blur...
hak3~
kasihan...
apa apa pun,,,
saya akan cuba sedaya upaya pahamkan bende alah tue...
yeah...

minggu ni hampir setiap hari balik pukul enam...
mmg gile arh...
banyak sangat aktiviti kat sekolah...
tiap tiap hari ada kelas petang...
isnin da tentu balik lewat sbb mama meeting...
selasa kelas violin dan rumah sukan...
rabu koku..
khamis kelas teori muzik+gamelan n caklempong...
hari ni je free...
balik rumah,,,melantak kejap...
duduk tgk tv satu jam..
terus tertido atas sofa.
hehe

penat seyh seminggu ni...
lebih penat dpd minggu minggu lepas...
mmg penatlah...
ekekekekke...
waktu tidur pun jadi tak menentu....
balik malam sbb tuisyen...
tp hari isnin je la...
hari khamis petang...

jadi,,,,,
malam ni dan esok saya akan qada' kan tidur saya...
nyiahahahhaha...
katil,,,,
nantikan aku...

sekarang perasaan saya bercampur baur...
macam macam perasa ada..
masam,,manis,,,pahit,,,kelat,,,payau,,,
dan segala macam lah...
tapi,,,
perasaan major yg ada dihati saya sekarang ni excited
dan takut...
mungkin kot...

saya telah dipaksa mengikuti kursus kepimpinan negeri
melaka sepuluh haribulan nie....
saya tak mo pegi...
empatbelas haribulan saya ada exam...
tapi cikgu cikgu paksa saya...
cakap itu inilah...
mama lak ye kan je apa yg cikgu cakap...
saya ni kan pasif sikit,,,
jadi saya tak suka g kursus kursus camni...
lagi lagi da nak dekat exam...

cikgu ni mmg tak memahami langsung...
uwargggghhhhhh........
geram gile....


akhirnya saya akur gak....
pegi je la...
lagi pun kata nak kumpul sijil..
hak3~
kalau saya pegi kursus ni,,
sure sure esok saya akan shopping...
beli baju,,seluar sukan,,,tudung,,,
dan segala mende lagi lah...
haha

saya mmg camni kot...
kalau ada apa apa majlis atau kursus atau camping,,,
mmg saya kene cari mende baru lah..
tak kira walaupun sehelai t-shirt...
kadang kadang mama bising gak...
tapi saya buat pekak je...
sbb saya tahu mama akan beli gak...



erm....
tiba tiba,,,
saya tak suka biology pulak...
kenapa ek???
pelik gak saya sbb saya tak suka bio...
mungkin sbb kene membaca n mengingat..
ada sape sape setuju???
hehe


selamat tinggal gak kepada kawan kawan saya,,
yang akan pergi ke MRSM...
bye bye fifah,anna,aznil.
aku akan rindu korang lah...
haha

rasanya,,
saya ni dah terlebih membebel..
tapi wajarlah kan....
sbb ini seminggu punye cerita....
hehe
mau stop di sini...
esok esok akan saya update..
tu pun kalau vitamin M tak serang saya...
hehe


nota :jeles gak tgk kawan
kawan yg dapat MRSM ni...
tapi tue rezeki dowang...walaupun
sama result dengan saya...
:]



#TechiesIntern (2) #WW (27) About Me (9) Contest (2) Dapur (10) Dear Diary (35) Dua (5) Family (11) Final Year (2) Foundation year (25) Love (3) Melaka (5) Nuffnang (2) Pentingkah (5) Resipi (4) Seks (3) Songs (16) Tagged (8) Tanya (4) TechiesConvo (1) Terkini (19) Tiga (5) Tips dan Informasi (19) UTP (22) UTPclassof2015 (1) UTPGraduation (1)
© 2011; Blog Budak Fadhilah | Edited by: Fadhilah Mn | Powered by Blogger

My Ping in TotalPing.com Blogged.my Creative Commons License