27.11.08

tagged III

adoyai....
saya ditagged lagi....
kali ni oleh cik dbah yang sengal....
hehehehhehehehhhhheh.....
jgn marah yer cik dibah...

1.name one person who made you laugh last night?
::: adik adik ku yang tersayang...[ish,,,betul ke saya cakap nie???]

2.what were you doing at 0800?
:::8 pagi..............atas katil lagi tgh membongkang..heeeeeee....

3.what were you doin 3o minutes ago?
:::tgk muka mama atas meja makan.....[wah gitu]..hahahahahahahha...

4.what happened to you in 2006?
:::ntah...malas nak ingat balik...ngee~

5.what was the last thing you said out loud?
:::woi!!ko nie ngigau ar...hahahhahahha....ni cakap kat adik saya time dia tido bilik saya malam tadi...

6.how many beverages did you have today?
:::ntah....tak tahu...heeeeeeeee..... :P

7.what colour is your hairbrush?
:::blue......

8.what was the last thing you paid for?
:::xde...xde....duit saya tak pernah keluar tapi masuk je...hehehhehe...

9.where were you last night?
:::kat ruang tamu tgk tv macam orang buduh untuk tggu hujan berhenti sbb nak online...lalalallal~

10.what colour is your front door?
:::colour dark brown gitu...

11.where do you keep your change?
:::kat mana mana saya suka..hahahhaha...

12.what's the weather like today?
:::jap...g tgk jap...hurm,,,pagi yang mendung...

13.what's the best ice-cream flavour?
:::vanilla...lepas ni nak ajak mama g mc donald lah...teringin nak makan eskem..

14.what excites you?
:::tggu hp ku kembali ke tangan ku.....heheheheheh...

15.do you want to cut your hair?
:::xnak...baru rambut ni nak panjang...biarkan dulu..ngeh3~

16.are you over the age of 25?
:::nope...saya budak umo limabelas..yeah...

17.do you talk a lot?
:::tak kut..bila perlu baru cakap...tp kalau datang angin mmg sampai x blh berenti ckp..hehehhh..

18.do you watch the O.C?
:::apakah???

19.do you know anyone named Steven?
:::ada..ada...budak form 4 kat sekolah saya...wwwawawawwa... :D

20.do you make up your own words?
:::kadang kadang yer..hahahhahaha...

21.are you a jealous person?
:::yup...tapi tak keterlaluan..masih blh dikawal..heeeeeee.... :P

22.name a friend whose name starts with the letter A
::: A untuk adibah...wink...wink..

23.name a friend whose name starts with the letter K.
::: Khairul budak toncet...hahahahahahahah...

24.who's the first person on your received call list?
:::ntah...tak tahu....

25.what does the last text message you received say?
:::ntah...tak hingat...hp ku di kedai lah..

26.do you chew on your straw?
:::nope...

27.do you have curly hair?
:::xde...rambutku lurus occay...hhahahahahah... :D

28.where's the next place you're going to?
:::ntah...belum tau lagi..

29.who's the rudest person in your life?
:::ntah,,,xde kowt...semua ok ok jerk..

30.what was the last thing you ate?
:::nasi goreng yang mama buwat...shedap... :)

31.will you get married in the future?
:::ntah...tak tahu...mungkin yer... :P

32.what's the best movie you've seen in the past two weeks?
:::ntak...tak hengat...

33.is there anyone you like right now?
:::xde..xde..

34.when was the last time you did the dishes?
:::baru semalam..ngee~

35.are you currently depressed?
:::yes...yes...

36.did you cry today?
:::nope..air mataku begitu berharga..*ceh..hahhahahahah..*

37.tag 5 people who would do this survey.
:::fyfah
:::frahynx
:::yasmeen
:::syazana
:::eeqa

25.11.08

apabila...

bgn pagi jerk lepas mandi mandi semua saya teruslah menghadap novel...
tbe tbe bersin tak sudah sudah...
macam haper jerk...
dah sah la saya nie selsema...



eeeeeee............
xsuka selsema sbb nanti selalu bersin....
mana x selsema nye...
tido tak guna selimut...
aircond bukak...
lepas tu kipas bukak gak...
sejuk giler...


tp masa tido mana sedar...
tido mati...
hahahahahhahahah...

sekarang hadap la selsema ni dgn sabar...*ceh,,macam blh sabar*
makan ubat..
tiada dalam kamus...
tak suka ubat...
heeeeeeeee.... :P

[xsuka obat]

dalam dua tiga hari ok lah kot...
harap harap cepat elok...
tak sanggup selsema lama lama...
*tgh tahan bersin*

24.11.08

sebenarnya,


sebenarnyer,
pasal blog saya ni mama dengan adik adik tak tau pun.*ceh*

sebab tu perkataan blog atau pun perkataan yang sedara mara ngan blog di Cegah dan di Larang sama sekali di frenster saya.

if ada komen komen yang ada perkataan blog di frenster saya, cepat cepat saya delete
sebab

Tak Nak,,,Tak Mahu,,
Tak Hingin adik adik saya tahu tentang kewujudan blog ni.
kalau dowang taw mesti mulot dowang gatal gatal nak bg tahu mama....

jd,,blog lah tempat saya habiskan masa.

konklusinya,

perkataan yang berkaitan blog saya dilarang sama sekali wujud kat dalam frenster saya..


::::blog ni je la rahsia saya yang mama tak tahu sampai sekarang..
::::antara mama ngan saya tak pernah ada rahsia, phewwww

23.11.08

??????????


AKU BOSAN!!!!






cmana nak hilang kan bosan????


tagged II

kali ni saya ditagged oleh kak farah iaitu blogger yang saya baru kenali tapi xkenal sangat...
hhehhehehehhehehehehe.....
:mNo:

1. What is the relationship of you and him/her?
->kawan kawan+best sajer....[adibah]
:22:

2. Your 5 impressions towards him/her?
->kawan yang sehati
->kawan sejiwa
->kawan yang memahami
->kawan sekepala
->chanteq

3. The most memorable things he/she had done for you?
->erm...................

4. The most memorable things he/she have said to you?
->sayang kamoo sendat2 lah...hehehehehhehehe...

5. If he/she become your lover, you will…
->apakah??????

6. If he/she become your enemy, you will…
->xkan la sampai jdi musuh...erm...

7. If he/she become your lover, he has to improve on…on his/her
->wut da.......

8. If he/she become your enemy, the reason is...
->curang...hahahahhahahah

9. The most desirable thing to do on him/her is?
->nak fikir

10. The overall impression of him/her is…
->dia kawan yang paling besh...sayang kamoo erat erat lah...hhehehehhehe...

11. How do you think the people around you will feel about you?
->ntah..tak taw..tak ambik taw..tak kisah...

12. The character of you for yourself is?
->saya ni sengal gak kadang kadang...heeeeeeeeee :P
tp sengal bertempat occay...

13. On contrary, the character you hate of yourself is?
->saya penakut...huahuahuahua..

14. The most ideal person that you wanna be is?
->xde 3x~ suka diri skang..

15. For the people who likes you, say something about them.
->sayang kamoo jugak...ngeh 3x~

16. Ten people to tag:
->cik dibah
->kak irine
->kak myra
->kak qieqie
->fyfah
->sape
->sape
->nak
->buat
->buatlah
hehehehehehhehhehehe.....
:16:

17. Who is no. 2 having a relationship with?
->g tanya kakak tu sendiri...ngee~

18. Is no. 3 a male or a female?
->female lah...hadoiii...

19. If no. 7 and no. 10 were together, would it be a good thing?
->ntah...

20. How about no5 and no8?
->seorang gurl nama afyfah yang baik hati yang baru kukenali..heeeee..
no 8 x taw..

21. What is no. 1 studying about?
->baru lepas PMR sama,mcm saya...

22. Is no. 4 single?
->ntah...tak tahu pulak n tak pasti...

23. Say something about no. 6
->mana saya taw...

sape yang kene tag tue....
buat la dgn kegigihan...
hehheheheheh...
sape sape yang nak buwat pulak,,,dipersilakan lah..
jgn malu malu...
ngee~
:girl_4:

:minimo_05:

22.11.08

ish 3x~...


tak taw apa nak cakap...:puteh_15:
apalah nak jd dengan sepupu sepupu aku ni...
da malas nak masok campo...
hurmmm....

arghh..
buwat sakit kepala jer fikir...
biakan je la nak jd apa pun..

asalkan aku tak jadi macam diorang!!
minta dijauhkan YA ALLAH...

aku,aku,,, dia,,,dia...

sudah,sudah,sudah,sudah,sudah,sudah.......
jgn fikirkan lagi...
biarlah takdir yang menentukannya..

*kalau sepupu aku baca ni,,,
mampos kene maki..
ahhh,,,lantaklah..
suka hati aku nak cakap apa...
ini blog aku...
tempat aku berkata-kata..*


[sekarang tiada mood...]
[sedih+kecewa+simpati+rasa terbeban ]

:(

Makanan bujang tom yam campur dan telur dadar.

ngeh 3x~
:bofu_31:
ni lah hasilnya tadi saya memasak.
sowilah kalau comot skit makanan tu.
malas nak cantik cantik kan.
asal shedap sudeyyyh.
ahhahahahhahaha.

:puteh_26:

[ni la tom yam yg siap dimasak..
ayam ayam dilitupi dgn sayur sbb saya letak byk sayur..]

[senang je nak buwat kalau ada pes..heeee.. :P]
:crazypanda:
[campurkan ramuannya occay]

[masak sampai telur ni masak...ngee~]

[siap untuk dimakan...yummy]

yang penting adik adik saya kata sedap.
:girl_4:
:serves:

21.11.08

tagged I

sya telah ditagged buat pertama kali oleh cik zana...
ngee~
akan cuba seday upaya buwat ini tagged...
hehehehehehe...

1.apa nama penuh korang?
=nur fadhilah binti mohd noh

2.jenis hp yang korang pakai?
=nokia 5610 xpress music....yiiihaaaa.... :P

3.body cover hp korang warne apa?
=hitam+merah...

4.apa kenangan pahit korang waktu ngan hp ni?
=ntah...xde lagi kowt...sbb baru belii x sampai sebulan...ehehehehhe...D

5.ada x perancangan nak beli hp lain?kalau ye,hp model apa pulak?
=perancangan??oh no,,no,,no,,no...kalau cakap ngan mama nak beli lagi mampos kene
leter...heeeeee.. :P

6.pada pendapat korang,hp ni apa kegunaan nye?
=pada hemat saya,,,,[wah ayat,,heeee],,,hp ni untuk eratkan silaturrahim dengan orang yang
jauh supaya nanti xde la rindu rindu...*ayat budak skema*

7.apa yang korang x puas hati ngan hp korang?
=saya cukup x puas hati dgn hp ni sbb baru beli 2weeks da ROSAK...sengal punya hp..ni mesti
keje kawan kawan saya yang godeh hp tu time saya g toilet kat sek...ish..ish..ish..ish..ish...[saya
gurau jer :P]


8.kali terakhir anta msg kat orang bila?siapa?
=xingat sbb phone tu kat kedai.repair le...

9.berapa kali hp korang jatuh?ceritakan dengan ringkas..
=mana penah jatuh,,sbb saya jaga dia mcm buah hati saya...ceh..

10.waktu korang jawab soalan2 neh, kat mana hp korang?
=kat kedai le...sedih siot..

11.bila start pakai hp?
=sejak dpd darjah 6..hadiah UPSR la katakan..hahahahahha... :P

12.ada x orang cemburu ngan hp korang tu?kenapa agaknya?
=xde...xde...sbb dorang semua baik...[ye ke baik?ntah...jawab sendiri]

13.berapa byk hp dah korang guna?
=jap eh...nak kiran...erm...4 je.. :D

14.korang blh hidup x tanpa hp?
=rasa rasa nya tidak...kalu xde hp rasa mcm sunyi je hidup...ni pun tgh sunyi ar ni...hp tiada
disisiku...*sedih*

15.snap pic korang dgn hp kesayangan korang..
=alamak..permintaan ini xdapat den nak penuhi..hp xde kat saya...jd tgk je la pic hp tu yang di
download oleh saya from internet..heeeee. :P



*tagged ini mengingatkan saya dengan hp saya...[sedihhh]

hp,,cepatlah ok...


sape² nak buwat ini tagged sila silalah...
rajin rajinkan diri anda...
ngeh 3x~




17.11.08

dak NYIT

hey...hey...hey...
kali ini saya rasa ingin berbicara tentang kucing saya..
ngeh3x~
saya ada seekor jerk kucing...
act,,,nama betul dia JIMMY...
tp........nama manja dia nyit...
hehehehehhehehe..
kerje dia asyik tido dan makan jer...
kucing ni dah byk kali sakit tp umur nya masih
panjang...
penyakit paling teruk yang dia penah kene ialah
demam kuning...
sampai 4hari duk wad....
betul taw...xtipu...
hehheheheheheheheh.....
dak nyit ni gak pena operation sbb luka yang amatlah teruk...
ni semua pasal betina...
tp itu dulu sebelum dimandulkan....
skarang dia x macam dulu lagi...
sebab dia sudah dimandulkan...
skang dia da duk kat uma je...
tp kadang² dia kejar gak kucing betina...
agak² da penat dia stop la...
hehhehehehehheheh...
nama pun jantan...
mende yang dia paling x suka adalah MANDI...
tp dia harus mandi..
jd seminggu sekali adik saya lah yang tukang mandikan kucing ni...
orang yg plg kucing ni suka ikut sudah tentulah mama...
sbb mama yang rajin layankan dia...
kucing ni leceh skit,,,dia x makan ayam/daging..
dia hanya makan ikan rebus n frieskies sahaja...
hadoii...leceh betul...
tp saya x dapat bayangkan kalau dia mati..
ni lah kucing yg pertama kteorg bela...
syg sangat² taw...

-THE END-
popular sekejap kucing ni masuk dalam blog ni...

hobi dia ialah suka tido terkangkang...hahhahahahahaha
tp masa ni dia xterkangkang lak!!


....sayang nyit sangat sangat....

16.11.08

apalah nasib aku nie.....

apalah nasib aku minggu ni.....
apa yang aku buat semua nye x kene...
hp rosak,,,memori dalam cam hilang...
arghhhhh...BOSAN....
suwey betul....
hp yang baru aku beli 2 minggu yang lalu rosak!!!!
sengal punya hp...
bukannya rosak biasa² tp...............TERUK!!!
cina kedai tu cakap kurang² 2 minggu baru blh baik...
tp mungkin juga sampai 2 bulan...
arghhh...
apalah nasib aku...beli mahal² pun rosak...
nasib baik aku ada hp lain...
kalau tak mmg gatal le tangan aku x de hp....
sebelum tu aku awal² da cakap ngan mama jgn bg tahu abah pasal hp aku yg rosak tu...kalau x mampos kene marah....
nasib......nasib.....





jom ke story pasal camera aku lak...
aku bangun pagi seperti biasa.......
mandi........
sarapan........
tgk tv....
tbe² aku rasa macam nak tgk blk pic² yang aku snap smalam...
aku on je cam,,,,,,lepas tu.....................
..........
............
...........
..............
................
...........
..............
aku tgk semua pic yang ada dalam memory cam da hilang....
menggeletar jugak ar aku...
tp aku wat bodoh....
nasib baik jugaklah aku ada copy pic² sebelum ni kat comp...
kalau tak matila aku nak menjawab kat adik² aku mana pergi pic tu semua....
mama ngan abah,,,,,aku x btaw pun...sbb cam tu da jd mcm aku punya...
hhahahahha.....
jd kalau rosak ataw cam tu jd gila aku la yang kene tanggung...
buat muka selamba badak,,aku pun online...
nilah entry nyer...
apalah nasib aku....
sedih.........

ya allah kau lindungi lah hambamu ini dp dimarahi oleh abahnyer yang sampai skang x taw pasal hp aku yang rosak tu....sesungguhnya aku xnak dengar abah membebel...

kene blah dulu,,,mama da panggil nak pi rumah nenek...
saper baca entry ni doa²kan lah aku supaya aku x kene marah n supaya aku bernasib baik...
amin.......

14.11.08

Mungkin ada pertanyaan.



emailkan sebarang pertanyaan di;
budakfadhilah [at] gmail [dot] com

akhirnya

akhirnya saya ada blog sendiri.
dengan tangkas tanpa was² saya telah membuat
keputusan pada hari jumaat masa tengah hujan2
petus ni untuk buat blog.
hohoho :)


thanx to dbah sbb suruh sya buat blog ni.
sayang kamu lah.
ngee~

untuk kak irine,kak qie2 juga,
thanks gila sebab ajar saya..
lepass nie jangan lupa untuk ajar saya lagi...


NUR FADHILAH.
melaka.
limaBELAS.
emosional.
kurang sosial.
AGAKpemalu.
gila internet.
novel pengisi masa.
handphone peneman jiwa. 
abah ♥ mama


kalau tak suka baca blog saya,
it's ok

saya tahu saya tak secantik awak,awak, dan awak.
TETAPI,
sila hormat saya sebagai manusia.
saya bangga je jadi diri saya.

saya blogging untuk suka suka.
kalau ada yang patut ditegur, silalah tegur saya
secara private. terima kasih.

#TechiesIntern (2) #WW (27) About Me (9) Contest (2) Dapur (10) Dear Diary (35) Dua (5) Family (11) Final Year (2) Foundation year (25) Love (3) Melaka (5) Nuffnang (2) Pentingkah (5) Resipi (4) Seks (3) Songs (16) Tagged (8) Tanya (4) TechiesConvo (1) Terkini (19) Tiga (5) Tips dan Informasi (19) UTP (22) UTPclassof2015 (1) UTPGraduation (1)
© 2011; Blog Budak Fadhilah | Edited by: Fadhilah Mn | Powered by Blogger

My Ping in TotalPing.com Blogged.my Creative Commons License