12.9.13

Kalau tak sekarang, bila lagi.

Well, hi dear blog.

Marilah berhijarah ke cara penulisan masa zaman zaman aku mula mula blogging dulu. Dedulu aku tak pernah persetankan siapa yang baca, apa yang di baca, dan kenapa di baca. Makin jadi tua, makin aku peduli benda benda tu semua. Dan makin mati blog ni. Tak fun untuk aku menulis lagi. Rasa tersekat.

Aku dedikasikan penulisan penulisan yang seterusnya khas untuk hati aku. Puas. Layout, header segala content, bila rajin lah aku modify. Bosan dah aku hadap.

Sebagai manusia normal, perasaan nak jadi baik, bagus, berbanding dengan sesiapa mesti ada. Tak pun, bandingkan dengan diri sendiri yang semalam dan yang akan datang. Mesti nak jadi lebih baik daripada semalam. klise

Itu yang apa kita wish. Tapi buat nya tidak kan. Masih dengan sikap procrastinate nya, takut takut, malu, dan blablabla lagi. Ye la. Tu aku. Tapi, tu dedulu kot. Kot. Tak pasti. Aku rasa lah.

Untuk buang segala sikap tu, demi nak jadi lagi bagus daripada semalam, selalu selalu la bagi soalan soalan ni dekat diri sendiri:-
1) kalau mati kejap lagi dalam macam mana? Kan dah tak sempat.
2) boleh dapat lagi ke peluang macamni?
3) dah cuba ke belum?
4) kalau esok kiamat macam mana?
dan seterusnya yang difikirkan relevan.

Kita semua hidup bermatlamat sebenarnya. Cuma kita sedar dengan tak sedar. Sedih tengok kalau ada orang orang yang hilang arah ni. Sebenarnya semua pun bermula dengan attitude. Sebenarnya lah.


Ahhh aku sebenarnya nak peringatkan diri sendiri. Sambil sambil tu, aku nak lah kugak ingatkan orang lain jugak walaupun diri aku ni pun takde lah bagus mana.

Ajak orang lain buat kebaikan. Buat benda benda yang bermanfaat. Jadi lebih baik daripada semalam. Perasaan tu best sangat. Cuba lah.

Kalau tak sekarang, bila lagi kan :)

Yang sebenarnya, aku menaip tanpa tujuan. Rasa nak menaip je. Tu je.

10.9.13

Miley Cyrus - Wrecking Ball - Bogel tak bogel.

Hello.
Hekhek, walaupun baru up entri beberapa jam yang lepas, aku rasa nak update lagi blog ni. Saja untuk tambah archieve blog dillasm.com ni. So yeah.

Am going to write about Miley Cyrus - Wrecking Ball.

Tahu tak betapa ketinggalan nya aku sebab dah berapa lama tah lepas kejadian Miley Cyrus twerking jadah tu semua masa konsert MTV VMA tah ape tu, baru lah aku tengok sendiri video tu dekat youtube. Sibuk sibuk study untuk final exam, take five aku pegi tengok video Miley tu. haha. Mengucap sekejap.

Ok. Tak yah nak komen sebab bukan sape nak tau apa aku nak komen pun. Tapi, macam banyak kemusykilan. Tak kan lah masa buat rehearsal untuk konsert tu dia buat lain dari yang lain. Masa rehearsal pihak penganjur bagi pulak perform cenggitu rupa. Eh tak tau. So biarkan. Tapi macam eww sangat perform macam tu depan berapa puluh ribu orang tah. Satu dunia tengok. Malu jadi perempuan macam tu -.-'

So yang terbaru, aku baru tengok video Miley Cyrus - Wrecking Ball yang baru je release ni kot. First time tengok, aku rasa sedih nak termenangis sekali. Boleh? Banyak banyak kali tengok baru macam eww. Sebab macam dah jadi video penari bogel yang rebel gila gila ke apetah. But who knows. Apa yang disebalik berlaku. Dah tengok, tu dah. Senyap je. haha

Kenapa nak termenangis. Sebab macam kesian. Kesian apesal tah. Aku rasa lah kan, mana ada perempuan suka suka nak jadi semurah macam tu. Bogel sana sini. erk. kkkkkk

Nah video. Tengok sendiri.

"Wrecking Ball"

We clawed, we chained, our hearts in vain
We jumped, never asking why
We kissed, I fell under your spell
A love no one could deny

Don't you ever say I just walked away
I will always want you
I can't live a lie, running for my life
I will always want you

I came in like a wrecking ball
I never hit so hard in love
All I wanted was to break your walls
All you ever did was wreck me
Yeah you, you wreck me

I put you high up in the sky
And now, you're not coming down
It slowly turned, you let me burn
And now, we're ashes on the ground

Don't you ever say I just walked away
I will always want you
I can't live a lie, running for my life
I will always want you

I came in like a wrecking ball
I never hit so hard in love
All I wanted was to break your walls
All you ever did was wreck me
I came in like a wrecking ball
Yeah, I just closed my eyes and swung
Left me crouching in a blazing fall
All you ever did was wreck me
Yeah you, you wreck me

I never meant to start a war
I just wanted you to let me in
And instead of using force
I guess I should've let you win
I never meant to start a war
I just wanted you to let me in
I guess I should've let you win

Don't you ever say I just walked away
I will always want you

I came in like a wrecking ball
I never hit so hard in love
All I wanted was to break your walls
All you ever did was wreck me
I came in like a wrecking ball
Yeah, I just closed my eyes and swung
Left me crouching in a blazing fall
All you ever did was wreck me
Yeah you, you wreck me
Yeah you, you wreck me

lirik:http://www.azlyrics.com/lyrics/mileycyrus/wreckingball.html

Kena mula balik.

Serius aa. Rindu nak blogging macam dulu dulu. Asyik bertangguh je bila nak update. Sebab asyik busy je. See, alasan yang sama. Busy memanjang. sighhhh

Aktif dekat twitter dengan instagram je pun. Bila lah boleh mula blogging balik macam dulu dulu.
#TechiesIntern (2) #WW (27) About Me (9) Contest (2) Dapur (10) Dear Diary (35) Dua (5) Family (11) Final Year (2) Foundation year (25) Love (3) Melaka (5) Nuffnang (2) Pentingkah (5) Resipi (4) Seks (3) Songs (16) Tagged (8) Tanya (4) TechiesConvo (1) Terkini (19) Tiga (5) Tips dan Informasi (19) UTP (22) UTPclassof2015 (1) UTPGraduation (1)
© 2011; Blog Budak Fadhilah | Edited by: Fadhilah Mn | Powered by Blogger

My Ping in TotalPing.com Blogged.my Creative Commons License