Terpaksa lah menipu. | Blog BudakFadhilah

21.11.11

Terpaksa lah menipu.

hikhik, assalamualaikum semua.

dua hari yang lepas (19.11.11) kiteorang buat surprise birthday party untuk kawan kiteorang yang birthday nya dua hari lepas (17.11.11). kenapa semua nya dua hari lepas ni ? errrr

sebab masa birthday dia tu, kiteorang ada projek kelas dekat rumah anak anak yatim. mana ada masa oii nak plan itu ini. so, kiteorang pun bercadang lah nak buat surprise tu lepas balik dari program rumah anak anak yatim tu. habis cite


banyak betul dugaan weh nak jalankan surprise ni. memang serius banyak. sampai nak menangis kiteorang semua. klimaks dugaan tu bila tiba waktu tayar kereta orang yang kita nak surprisekan ni meletop. TAU TAK MELETOP ! phewww, terduduk lah kejap.

habis semua plan kena tukar. tu pandai pandai lah kan siapa yang part kena berlakon tu. hiks. party ni siap ada hicom bagai  -.-  guests semua kiteorang jemput yang mana rapat dengan birthday girl tu je. nanti ramai ramai lari ah pulak bajet kan. hihi

k. tak tau nak cite cane ni. buat kronologi ah senang. zzzzz // macam pulak ada yang nak baca  -.-


lantik hicom, senaraikan guests, beli barang, buat persiapan.
|
pergi tempat yang dirancang, tayar kereta meletop. pheww
|
ubah plan.
|
elin sakit, room mate dia berlari pergi bilik ezzati, nak bagitau ezzati.
|
dengan gelabah, ezzati pergi tengok elin. elin nangis nangis. macam sakit teruk  -.-
|
ezzati call sana sini cari kereta sebab kereta dia ada dekat kawan(masa ni dia tak tau tayar kereta dia dah meletop)
|
nasib baik syiffa ada kereta. ezzati papah elin. nak bawa pergi klinik.
|
syifa kata nak jumpa kawan dekat main hall. ezzati marah. kan kawan dia tengah sakit. haha
|
doraemon, room mate ain ihsan dapat call kata syiffa jatuh. haha
|
ezzati bertambah gelabah. sampai dia terduduk weh sebab cuak kawan dia dah dua orang sakit.
|
ezzati lari pergi depan pavi, UTP macam dalam cerita hindustan. terkejut kiteorang. gelabah cari tempat.
|
syiffa nangisss. tak boleh bangun bagai. ezzati lagi cuak !
|
dia siap nak papah syiffa dah weh. haha
|
SURPRISE !!!!!

lepas tu mula lah terharu terharu bagai. haha. serius plan ni jadi gila. si ezzati tu langsung tak tau apa apa. lawak gila bila duduk ramai ramai and cerita balik pasal kejadian ni semua.


yang tak boleh blah siap ada hicom bagai tauuu. by the way, ni birthday party yang paling mahal kiteorang pernah buat. phewww, demi kawan  :')



daripada rancangan ni, memang nampak ezzati sayang gila gila kawan dia. tau cuak bila kawan dia sakit. selama ni buat tak reti je dalam semua benda. semua buat main main. haha. padan muka hang.

lepas habis makan makan, ada lah game bagai. uno muslimah laaa, belon belon laaa, eh tu je. tak boleh main sampai lewat malam. kita kan perempuan. hehe  -.-

end up dengan saya blik dalam keadaan putih baju seluar tudung penuh dengan tepung tapi hati gembira. wohooo


 

walau macam mana malas pun nak taip entri, paksa jugak diri ni. sekurang kurangnya, ada memori yang tercatat dalam blog ni masa foundation year :')

bai.

4 comments:

model pakaian muslim wanita said... Reply to this comment

wow great post thanks.

Fadhilah Mn said... Reply to this comment

:)

Ahmad Zaki said... Reply to this comment

Assalamualaikum...

Dalam gambar yang pertama tu.., botol ubat batuk ke botol minyak gamat?

Banyak aktiviti ye... :-)

Fadhilah Mn said... Reply to this comment

wslm.

haha, tu botol minyak gamat.

#TechiesIntern (2) #WW (27) About Me (9) Contest (2) Dapur (10) Dear Diary (35) Dua (5) Family (11) Final Year (2) Foundation year (25) Love (3) Melaka (5) Nuffnang (2) Pentingkah (5) Resipi (4) Seks (3) Songs (16) Tagged (8) Tanya (4) TechiesConvo (1) Terkini (19) Tiga (5) Tips dan Informasi (19) UTP (22) UTPclassof2015 (1) UTPGraduation (1)
© 2011; Blog Budak Fadhilah | Edited by: Fadhilah Mn | Powered by Blogger

My Ping in TotalPing.com Blogged.my Creative Commons License