19.5.15

Final Year Final Semester.

Tough start for final semester of the final year. I must survive no matter what.

Lama gila tak update blog ni. And now, rasa awkward... Too many things yang jadi sepanjang blog ni tak di update. Of course lah. Berapa bulan dah tak update. As usual, alasannya ialah busy. Skill nak update cerita best pun dah tak ada. Now, aku yakin tak ada orang yang baca blog ni lagi. So, boleh lah kot kalau aku nak membebel apa apa pun. Sebab tinggal diri aku sendiri je yang baca. Lulz

Semakin dewasa semakin banyak benda yang kita akan mula nampak. Everything. Sampai kadang kadang aku rasa hilang jiwa dalam keadaan menjadi semakin dewasa ni. Boleh hanyut teruk kalau salah langkah, salah buat keputusan. Aku masih bersyukur ada hamba hamba Allah disekeliling yang mampu tarik aku kembali, yang tak pernah berkira untuk tabur nasihat, pandangan, tak kira bila bila masa pun yang aku perlukan. Ya Allah aku bersyukur sangat.

I know that everything will takes time. Time will heal everything too. I have to find that thing. Aku nak hidup tenang. MasyaAllah rasa terseksa jiwa bila asyik rasa tak tenang je. Silap haribulan boleh jadi gila. Semoga di jauhkan lah.

Currently, aku masih busy struggle to go through semester akhir ni. Saat ni memang rasa macam macam dugaan datang bertimpa. Sampaikan aku boleh terluahkan rasa penat dengan cara yang tak sepatutnya. And I feel bad about it. Terlalu cintakan duniawi, sebab tu lah jadi macamni. I should aware yang aku mesti lah boleh lalui semua ujian ni. Sebab, Allah takkan uji hambaNya di luar kemampuan mereka. Allahu. Aku terlupa yang satu itu. Sampai kerap merungut penat dan susah.

Too many things happened. And maybe not all are meant to be shared with everyone. I don't know. Maybe it is just between me and Allah. Aku cuma hanya mampu doa semoga Allah permudahkan segala urusan dunia akhirat ku.
#TechiesIntern (2) #WW (27) About Me (9) Contest (2) Dapur (10) Dear Diary (35) Dua (5) Family (11) Final Year (2) Foundation year (25) Love (3) Melaka (5) Nuffnang (2) Pentingkah (5) Resipi (4) Seks (3) Songs (16) Tagged (8) Tanya (4) TechiesConvo (1) Terkini (19) Tiga (5) Tips dan Informasi (19) UTP (22) UTPclassof2015 (1) UTPGraduation (1)
© 2011; Blog Budak Fadhilah | Edited by: Fadhilah Mn | Powered by Blogger

My Ping in TotalPing.com Blogged.my Creative Commons License