13.7.13

Ramadhan kembali.

Assalamualaikum.

Dah 4 hari berpuasa. So yeah, Selamat Menikmati Barakah Bulan Ramadhan kali ni. Malam tadi aku tiba tiba teringat arwah nenek. Tiba tiba. Tak pe la. Aku sedekahkan Al-Fatihah je.

Tahun ke empat tak dapat merasa air tangan nenek. Tak pe. Orang islam kena terima yang "Sesungguhnya kami milik Allah, dan kepada-Nya kami kembali. - Al-Baqarah:56"

Seperti tahun tahun lepas, apa je yang aku mampu nak muntahkan kata kata aku dekat blog ni kan. Makin dewasa aku rasa aku makin bisu. Mungkin atas sebab makin rasa insecure dengan orang sekeliling. Mungkin atas dasar mereka yang aku perasan dah treat life kita ni macam dalam satu "competition". Kalau competition atas nama yang baik baik, aku terima. Ini, yang tak masuk akal pun. Jadi, aku pilih untuk diam dan berasa kesian.

Mungkin boleh refer entri ni dan entri yang ini untuk kembali repeat apa yang aku mampu katakan bila Ramadhan datang.

Hari ini Ramadhan ke-empat, dan aku cuba hidupkan kembali blog ni. Dah dua bulan jugak aku tinggalkan blog ni. Sibuk yang amat. Padahal banyak benda yang berbuku buku nak cerita. Tak pe. Ada masa, aku hadap blog ni.

Ok.

SELAMAT BERPUASA.

"Rahsiakan ibadah. Biar jadi cerita manis antara kita dan Kekasih(Allah)" - @chikadior - 2013

#TechiesIntern (2) #WW (27) About Me (9) Contest (2) Dapur (10) Dear Diary (35) Dua (5) Family (11) Final Year (2) Foundation year (25) Love (3) Melaka (5) Nuffnang (2) Pentingkah (5) Resipi (4) Seks (3) Songs (16) Tagged (8) Tanya (4) TechiesConvo (1) Terkini (19) Tiga (5) Tips dan Informasi (19) UTP (22) UTPclassof2015 (1) UTPGraduation (1)
© 2011; Blog Budak Fadhilah | Edited by: Fadhilah Mn | Powered by Blogger

My Ping in TotalPing.com Blogged.my Creative Commons License