19.12.12

Dah dekat sangat dah ni.


The most hectic semester. Semester yang semua subjek ada assignment yang memerlukan group. Semester yang semua subjek memerlukan presentation untuk coursework marks. Semester yang hari hari keluar bilik sebelum pukul 8 pagi. Semester yang hampir setiap hari balik bilik dah nak petang. Semester September 2012 sebagai first year second semester student. Penat.

But, hei, dah nak final dah pun. Perlulah aku jayakan semester ni dengan jayanya masa final nanti.

Study week=4 hari. Midsem break=4 hari. Sem break=a week. A semester= 3(+/-)months. Hampir 1year 8months tak rasa cuti yang betul betul cuti. So yeah, cuti 4 bulan tu tak lama mana pun. Harap aku akan manfaatkan cuti 4 bulan tu betul betul nanti.

Esok, presentation project WAD, jumaat, test 2 DCN and assignment terakhir, presentation project DIM. Semoga Allah permudahkan segala urusan aku. amin.

2.12.12

Fix You - Coldplay


Fix You - Coldplay

When you try your best, but you don't succeed
When you get what you want, but not what you need
When you feel so tired, but you can't sleep
Stuck in reverse

And the tears come streaming down your face
When you lose something you can't replace
When you love someone, but it goes to waste
Could it be worse?

Lights will guide you home
And ignite your bones
And I will try to fix you

And high up above or down below
When you're too in love to let it go
But if you never try you'll never know
Just what you're worth

Lights will guide you home
And ignite your bones
And I will try to fix you

Tears stream down your face
When you lose something you cannot replace
Tears stream down your face
And I...

Tears stream down your face
I promise you I will learn from my mistakes
Tears stream down your face
And I...

Lights will guide you home
And ignite your bones
And I will try to fix you


Boleh dikatakan minggu minggu terkahir semester ni minggu yang paling hectic, paling stress, paling hati kacau. Ditambah lagi dengan dah hampir tiga minggu lebih tak balik Melaka tengok muka mama abah, masuk bilik sendiri, lagi lah aku mudah menangis.

Emosi tak menentu. Hati jadi over sensitive. Memang payah. Sendiri yang pujuk hati sendiri. Sendiri yang tenangkan diri sendiri. Sendiri yang tepuk bahu sendiri. Sendiri yang lap air mata sendiri. Payahnya rasa. Tapi ingatkan kata kata mama, hmm, aku kena lah kuat. Kejap je ni. Susah dulu, senang kemudian. Aku cuma harap orang sekeliling yang ada ni, faham aku. Tapi kita pun manusia. Masing masing jaga lah hati masing masing, tu pun dah cukup.

Tolong lah alert dengan perasaan orang sekeliling. Tolong.
#TechiesIntern (2) #WW (27) About Me (9) Contest (2) Dapur (10) Dear Diary (35) Dua (5) Family (11) Final Year (2) Foundation year (25) Love (3) Melaka (5) Nuffnang (2) Pentingkah (5) Resipi (4) Seks (3) Songs (16) Tagged (8) Tanya (4) TechiesConvo (1) Terkini (19) Tiga (5) Tips dan Informasi (19) UTP (22) UTPclassof2015 (1) UTPGraduation (1)
© 2011; Blog Budak Fadhilah | Edited by: Fadhilah Mn | Powered by Blogger

My Ping in TotalPing.com Blogged.my Creative Commons License