26.10.12

Vanila Coklat - Kenangan Hidupku (Geisha)

Jika ku hadir untuk disakiti
Biarlah ku pergi jauh dan sendiri
Tanpa ada kamu siapa pun di sini ku menangis

Kebodohanku telah anggap dirimu
Kan baik untukku butakan hatiku
Kau pergi begitu saja tak ku tahu, ku tlah layu

Mungkin karnaku terlalu mencintaimu
Ku terluka

Chorus

Ke mana ku berlari
Ke mana aku kan pergi
Ku cintai namun benci
Caramu mencintaiku

Kebodohanku telah anggap dirimu
Kan baik untukku butakan hatiku
Kau pergi begitu saja tak ku tahu, ku terluka

Ulang chorus

Biarlah ku simpan
Menjadi kenangan hidupku

Ulang chorus 2x

Ku cintai namun benci
Caramu mencintaiku

Tahu tak aku pergi buang tebiat tengok balik drama Vanila Coklat. Apesal tah. Padahal cuti kejap je pun. Cuti untuk AidilAdha. Bukan lama mana pun. Lagu ni sangat.... Tapi tu ah pasal. Aku boleh tergerak nak layan drama ni balik. Boleh lah feeling feeling sikit. Tengok pelakon hensem Aiman Hakim Ridza tu dengan Izara Aishah tu. haha. Indahnya ciptaan Allah. isk

Sebenarnya ada tiga test lagi weh. TIGA. Baru sudah dua je pun. Biasa lah, midsem break dah dekat.

Salam AidilAdha.

source: google
Daripada Aisyah r.a Nabi Muhammad s.a.w. telah bersabda yang bermaksud: "Tiada suatu amalan yang dilakukan oleh manusia pada Hari Raya Qurban, yang lebih dicintai Allah selain daripada menyembelih haiwan qurban. Sesungguhnya haiwan qurban itu pada hari kiamat kelak akan datang berserta dengan tanduk-tanduknya, bulu-bulunya dan kuku-kukunya, dan sesungguhnya sebelum darah qurban itu menyentuh tanah, ia (pahalanya) telah diterima disisi Allah, maka beruntunglah kamu semua dengan (pahala) qurban itu." (Riwayat al-Tarmuzi, Ibnu Majah dan al-Hakim)

10.10.12

Perkongsian : Maut

Mati Accident Kematian Pergi
source: google image
“Allah humma haw win ‘alai na fii sakara til maut”
Ya Allah, permudahkanlah kami menghadapi sakaratul maut.

Sekadar peringatan bersama.

3.10.12

Be strong.

source; facebook
Di pertengahan minggu yang ketiga, aku dah mula rasa pressure untuk semester ni.
I just have to be strong and everything will be okay.
#TechiesIntern (2) #WW (27) About Me (9) Contest (2) Dapur (10) Dear Diary (35) Dua (5) Family (11) Final Year (2) Foundation year (25) Love (3) Melaka (5) Nuffnang (2) Pentingkah (5) Resipi (4) Seks (3) Songs (16) Tagged (8) Tanya (4) TechiesConvo (1) Terkini (19) Tiga (5) Tips dan Informasi (19) UTP (22) UTPclassof2015 (1) UTPGraduation (1)
© 2011; Blog Budak Fadhilah | Edited by: Fadhilah Mn | Powered by Blogger

My Ping in TotalPing.com Blogged.my Creative Commons License