28.11.11

Ketawa, bukannya susah pun.

#tumblr

kadang kadang aku termenangis juga sebelum tidur. but, i have to be strong no matter what. nothing is permanent  :')

21.11.11

Terpaksa lah menipu.

hikhik, assalamualaikum semua.

dua hari yang lepas (19.11.11) kiteorang buat surprise birthday party untuk kawan kiteorang yang birthday nya dua hari lepas (17.11.11). kenapa semua nya dua hari lepas ni ? errrr

sebab masa birthday dia tu, kiteorang ada projek kelas dekat rumah anak anak yatim. mana ada masa oii nak plan itu ini. so, kiteorang pun bercadang lah nak buat surprise tu lepas balik dari program rumah anak anak yatim tu. habis cite


banyak betul dugaan weh nak jalankan surprise ni. memang serius banyak. sampai nak menangis kiteorang semua. klimaks dugaan tu bila tiba waktu tayar kereta orang yang kita nak surprisekan ni meletop. TAU TAK MELETOP ! phewww, terduduk lah kejap.

habis semua plan kena tukar. tu pandai pandai lah kan siapa yang part kena berlakon tu. hiks. party ni siap ada hicom bagai  -.-  guests semua kiteorang jemput yang mana rapat dengan birthday girl tu je. nanti ramai ramai lari ah pulak bajet kan. hihi

k. tak tau nak cite cane ni. buat kronologi ah senang. zzzzz // macam pulak ada yang nak baca  -.-


lantik hicom, senaraikan guests, beli barang, buat persiapan.
|
pergi tempat yang dirancang, tayar kereta meletop. pheww
|
ubah plan.
|
elin sakit, room mate dia berlari pergi bilik ezzati, nak bagitau ezzati.
|
dengan gelabah, ezzati pergi tengok elin. elin nangis nangis. macam sakit teruk  -.-
|
ezzati call sana sini cari kereta sebab kereta dia ada dekat kawan(masa ni dia tak tau tayar kereta dia dah meletop)
|
nasib baik syiffa ada kereta. ezzati papah elin. nak bawa pergi klinik.
|
syifa kata nak jumpa kawan dekat main hall. ezzati marah. kan kawan dia tengah sakit. haha
|
doraemon, room mate ain ihsan dapat call kata syiffa jatuh. haha
|
ezzati bertambah gelabah. sampai dia terduduk weh sebab cuak kawan dia dah dua orang sakit.
|
ezzati lari pergi depan pavi, UTP macam dalam cerita hindustan. terkejut kiteorang. gelabah cari tempat.
|
syiffa nangisss. tak boleh bangun bagai. ezzati lagi cuak !
|
dia siap nak papah syiffa dah weh. haha
|
SURPRISE !!!!!

lepas tu mula lah terharu terharu bagai. haha. serius plan ni jadi gila. si ezzati tu langsung tak tau apa apa. lawak gila bila duduk ramai ramai and cerita balik pasal kejadian ni semua.


yang tak boleh blah siap ada hicom bagai tauuu. by the way, ni birthday party yang paling mahal kiteorang pernah buat. phewww, demi kawan  :')



daripada rancangan ni, memang nampak ezzati sayang gila gila kawan dia. tau cuak bila kawan dia sakit. selama ni buat tak reti je dalam semua benda. semua buat main main. haha. padan muka hang.

lepas habis makan makan, ada lah game bagai. uno muslimah laaa, belon belon laaa, eh tu je. tak boleh main sampai lewat malam. kita kan perempuan. hehe  -.-

end up dengan saya blik dalam keadaan putih baju seluar tudung penuh dengan tepung tapi hati gembira. wohooo


 

walau macam mana malas pun nak taip entri, paksa jugak diri ni. sekurang kurangnya, ada memori yang tercatat dalam blog ni masa foundation year :')

bai.

16.11.11

Ini normal.

Assalamualaikum.

Err, rasa macam lama gila tak post apa apa entri. bukan macam, tapi memang. susah betul lah bila tak fokus ni. semua jadi macam huru hara. dah rancang itu ini, tapi keadaan yang tak mengizinkan. nak buat macam mana..

#tumblr

Cuti mid sem untuk semester dua ni pun dah habis beberapa hari yang lepas. macam biasa, cuti mid semester kita 4 hari je termasuk sabtu ahad. blergh, tapi bersyukur la. nasib baik ada cuti Hari Raya Aidiladha yang jatuh pada hari ahad. so, hari isnin pun cuti laaaa. hikhik, akhirnya, total cuti semua sekali, 10 hari. ok letteww.

Tuan blog ni merancang nak blogging sampai lebam lah kan cuti 10 hari tu, sekali bila sampai Melaka, pergh pergh, monitor, modem jadah wifi internet telefon rumah semua tak boleh guna. sebab beberapa hari sebelum tuan blog ni balik Melaka, hujan ribut petir guruh macam taufan terjadi pada waktu malam. (weh, ayat apa ni ? zzzz -.-' ) ye ah kan, sekarang kan musim hujan. Tronoh ni pun selalu jugak hujan petang petang, sampai basah lencun kena mandi hujan bila balik kelas. hmm

Terpaksa lah cari alternatif lain kan nak maksimumkan penggunaan cuti tu. heh, tapi memang terisi habis pun. balik Melaka, ada kenduri, raya lagi, ada sembelih sembelih lagi, dengan mama, adik adik kena keracunan makanan lagi, dengan mak long yang tiba tiba kena tahan wad, dengan ASSIGNMENT yang menimbun, dengan keluar jumpa kawan lama. pheww, memang penuh betul jadual  -.-' eleh, normal ah tu.

Balik Melaka pergi interview penggali kubur lagi. zzzzz. assignment English 2. hmm. sabar je lah kan.

#tumblr

Ni lepas mid sem break, lagi lah sibuk. test test test. quiz quiz quiz. assignment assignment assignment. rasa macam kejap gila masa ni berlalu. masih terasa macam semalam aku nangis sikit dekat mama sebab kena balik U balik. pa pe tah. haha. normal ah kan.

Perasaan nak blogging blogging tu macam off ah bila dekat hostel ni. ada banyak je cerita. life, kawan, projek, masa, perasaan. sebenarnya macam macam laaaa. tapi asyik bertangguh sebab buat kerja lain. macam sekarang ni, paksa jugak diri update blog. hewhew

..
..

Waiiiii, lupa. ada kelas malam. duhhh, btw, ai aktif gilew gilew (haha) dekat twitter. meh cari @FadhilahMn


Tak ada conclusion bagai semua. bai.

3.11.11

I miss ...

... your early morning message just to make sure that i wake up for subuh.

 
chaotic
#TechiesIntern (2) #WW (27) About Me (9) Contest (2) Dapur (10) Dear Diary (35) Dua (5) Family (11) Final Year (2) Foundation year (25) Love (3) Melaka (5) Nuffnang (2) Pentingkah (5) Resipi (4) Seks (3) Songs (16) Tagged (8) Tanya (4) TechiesConvo (1) Terkini (19) Tiga (5) Tips dan Informasi (19) UTP (22) UTPclassof2015 (1) UTPGraduation (1)
© 2011; Blog Budak Fadhilah | Edited by: Fadhilah Mn | Powered by Blogger

My Ping in TotalPing.com Blogged.my Creative Commons License