30.10.10

Jadual SPM 2010



pergh, seram sejuk sekarang ni. doakan saya.

8.10.10

solat hajat.

salam semua.

nah, saya nak share sikit panduan melakukan solat sunat hajat. ada banyak versi yang saya jumpa dan diajar. tapi ini yang paling ringkas. INSYAALLAH, apa yang kita harapkan akan termakbul.

mohon dengan sepenuh hati, berusaha, dan tawakal.

Imam Ahmad meriwayatkan dengan sanad shahih dari Abu Dardak bahawa Nabi saw bersabda: "Barangsiapa berwudhuk dan menyempurnakannya, kemudian bersembahyang dua rakaat dengan sempurna, maka dia diberi Allah apa saja yang diminta baik cepat ataupun lambat."
  • mulakan dengan niat.


Sahaja aku sembahyang sunnat hajat dua rakaat kerana Allah Ta'ala

  • Selepas membaca al-Fatihah, dalam rakaat pertama baca surah Al-Kafiruun 10 kali.
  • Rakaat kedua baca Al-Fatihah dan selepas itu surah Al-Ikhlas 10 kali.
  • Selepas salam, sujud lagi sekali,dan dalam sujud tersebut baca,

10 kali
10 kali

10 kali
  • selepas selesai bacaan 30 kali ini, barulah minta apa yang dihajati.

ini sahaja yang saya dapat kongsi. ayat ayat tersebut ihsan pak cik google. cara solat hajat ni yang saya tahu daripada ustaz. banyak yang saya jumpa bila google, panjang panjang doanya. so, ni yang paling ringkas kut. terpulang pada masing masing.


oh, buat lah solat hajat ni semalaman, tiga atau tujuh malam. berturut turut pun tak apa.

jangan lupa doakan saya juga. heeeeeeeeee,


p/s:berpeluh google ayat ayat tu. tak apa. ilmu dikongsi bersama.

geram nye tengok Blackberry Torch tu. =.='



#TechiesIntern (2) #WW (27) About Me (9) Contest (2) Dapur (10) Dear Diary (35) Dua (5) Family (11) Final Year (2) Foundation year (25) Love (3) Melaka (5) Nuffnang (2) Pentingkah (5) Resipi (4) Seks (3) Songs (16) Tagged (8) Tanya (4) TechiesConvo (1) Terkini (19) Tiga (5) Tips dan Informasi (19) UTP (22) UTPclassof2015 (1) UTPGraduation (1)
© 2011; Blog Budak Fadhilah | Edited by: Fadhilah Mn | Powered by Blogger

My Ping in TotalPing.com Blogged.my Creative Commons License