30.9.09

minta ampun,

start//9:40pm

assalamualaikum.

ta boleh nak update, membebel, merepek
panjang panjang.
sebab saya memang tak ada masa.

intipati ayam entry saya,
pendek je ok.

doakan saya semoga saya sentiasa sihat dan dijauhi
penyakit yang merbahaya dan sangat ditakuti
kaum hawa ok.

sangat ditakuti ! =.='

takut nie.

dah tue je.

terima kasih.

byebye.


p/s:tak de maknanya mengada ngada mintak simpati.
hanya minta doa yang ikhlas sahaja. hik3~

28.9.09

bermula seperti biasa.

start//5:41pm

ok. ok.

kepenatan dan kesedapan.
wakakkakakkakaka..

I Feel Better Than James Brown by Kozology (away here and there ;-)

akhirnya saya dapat pujuk mama untuk melantak.
mmmmuahhh.. sayang mama ! :P

sekolah berjalan seperti hari hari biasa.
tiada yang menarik.
kecuali tidur.

saya masih diulit mimpi yang sangat indah ye.
harap maklum.

tiada siapa yang dapat kejutkan saya,
kecuali saya sedar diri.

tunggulah lagi dua atau tiga hari.
baru saya sedar diri kut.

final exam !
dua minggu lebih daripada sekarang.
OMG, terseksalah jiwa dan batinku.
terseksalah jiwa dan ragaku.
tolong !

ceyyttt, tak da nye orang mati jawab exam.
HEHE


tersentak seketika apabila mendengar tentang
kematian anak murid mama.
sebab demam panas kut.
dan yang paling kesian,
pagi raya dia dah tiada.
dalam tidur dia meninggalkan dunia.

ngeng~!
walaupun saya tak berapa kenal kakak tue,
saya tetap rasa kesian dengan family dia.
AL-FATIHAH

..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..

saya takut lah nak jawab paper tiga yang tak
pernah saya jawab untuk subjek pure sn nie.
apa agaknya yang saya nak jawab nanti ?

tak nak ada warna merah lagi.
tak nak ada 9G lagi.
sedih gila tengok slip result kalau wujud 9G tue.

saya ni memang poyo gila.
but, saya peduli apakan. HEHE.

ayat tergantung ok.

byebye


p/s:tadi cikgu masuk kelas dengan cuaca cedung.
tak puas raya lagi kut. HAHA

p/s/s:cedung = cerah + mendung !


27.9.09

masih bermimpi,

start//8:17pm

entry ni ditujukan untuk diri sendiri dan
para pelajar yang sama seperti saya.


ESOK SEKOLAH !


homework,
ciput je yang saya buat.

disebabkan cuti selama seminggu,
saya langsung tak buat homewrk.

habislah pecah berderai segala formula yang
terletak dalam kepala otak saya ni.

mak aihh,
saya cuba buat kerja rumah addmath tadi,
satu soalan pun saya tak jawab.
blur gila.

but,
saya tahu sebenarnya saya boleh buat.

tak pe.
slow slow,
kene kembalikan semula ingatan saya.

lebih baik,
saya berhenti di sini daripada meneruskan
entry yang langsung tak berfaedah ni.

lebih baik,
saya buat homework saya tu.

lebih baik,
saya kata byebye.

jadi,

byebye.


p/s:entry ni nak lepaskan tekanan.
p/s/s:bajet macam ada orang yang macam saya. =.='


26.9.09

masih dalam pertimbangan.

start//9:19pm


The World's Meanest Weighing Scale by dubbie

tittle di atas bukan mengenai berat badan
saya yang dah lama tak ditimbang atau berat
badan siapa siapa ok. HEHE

sebenarnya, saya sedang mempertimbangkan
sesuatu.

saya rasa macam nak tukar url blog.

but, naaahh..
sayang url blog ni.
http://budakfadhilah.blogspot.com


plus plus nanti akan menyusahkan saya jugak an.

TAPI,
kalau saya nak tukar, saya nak tempek
url apa pulak ea.


dah jadi satu kijaan lak nak memikirkan alamat
blog. haisshhh..

Sleepy Chilly Icebat by Photo David

saya pening lah.

tapi, ni soalan pada diri saya,
kenapa perlu saya tukar url blog saya ni kan ?


OMG, susahnya jiwa ni.
pening !! pening !!
*menjerit dengan suara halus.


p/s:otak saya dah berkarat nak buat homewrk.
semua soalan mengambil masa berjam jam
untuk dijawab. TOLONG !


25.9.09

nak ! nak ! nak !

start//10:03pm


mama,
nak makan steamboat.
nak makan steamboat.
nak Johnny's Steamboat.

Johnny's Steamboat_02 by babydeardear2


Johnny's Steamboat @ BB Plaza KL_02 by babydeardear2

kali neh betul betul kempunan.
baru sebulan lepas makan steamboat.
satu hari sebelum puasa. HEHE

tekak ni terasa nak makan steamboat.
sedapnya,
nak mixed dessert.

sedapnya, sedapnya.


tak berjaya pujuk abah.
mama pulak, kalau abah tak nak pergi,
mama tak nak bawa kteorang. HEHE

sekarang baru betul meroyan.

tiga tiga orang tak nak makan nasi yang
mama masak sebab abah tak mahu bawa
pergi makan steamboat.
HAHA

mengada ngada gila.
but sape peduli kan. :P

esok, pujuk mama dengan abah lagi.


24.9.09

idea please ?

start//10:23pm

ngeng~!

malam malam macam ni saya terasa
macam nak meroyan. HAHA
nak lempang orang.
sesuka hati saya je nak lempang orang. :P

#99: hardly hanging in there... by assbach


hari ni ex-student mama datang rumah.
baru nak keluar, dah tak jadi.

lepas tue kawan kawan adik pulak datang.
tak boleh keluar lagi.

bosan gila ni..

rindu pada kawan kawan.
rindu kerusi meja sekolah. HAHA
saya tipu !

homework tak siap lagi.
berlambak lambak kerje rumah.
cikgu ni memang tak bertimbang berat rasa betul.

cikgu sedap je raya,
student kene buat homework.

erk, kalau ada cikgu saya TERbaca blog ni.
matilah nanti. HEHE

berbalik kepada keinginan saya tadi.
serius ni, saya nak lempang orang. HAHA
sape sudi pinjamkan muka ? erk,


ada kereta terbenam dekat parit depan rumah saya.
kesian. saya hanya mampu lihat. lihat. dan lihat.
HAHA. gila kejam.

2578-lada - car splashing water on road (Bulgaria) by loupiote (Old Skool)

sape suh sengal sangat tak lock kereta lepastu,
drive sambil bawa budak,
lepastue budak tue terbukak pintu dan nak jatuh,
lepastue dia panik,
lepastue dia tertekan minyak,
lepastue dia dapat sambut budak tue,
lepas tue kereta dia masuk parit. HAHA

berapa banyak LEPASTUE la.

dah lah.
malas nak story panjang.
tutup kedai.

byebye

p/s:otak dan jam nenas !


23.9.09

orang beraya, saya ?

start//11:21pm


alhamdulillah.
kenyang. HAHA

baru habis jalan jalan sekitar rumah.
jalan sama family dan jiran yer.

tak da nye dapat jalan jalan dengan kawan.

mula mula jiran sebelah datang.
kasi makan laksa sudah. nasib dah siap masak.

sebelum tue abah dah kata nak pergi rumah
rumah jiran yang dekat.
jalan kaki je.



dah jiran sebelah datang, kteorang pun join
jalan sekali.
pergi lagi sebuah rumah.

pastu pak cik tue pun nak join juga,
jalan lagi pergi rumah lain. HEHE

lima rumah je yang sempat pergi.
dah pukul sepuluh.



pekejadahnya nak datang raya rumah orang
pukul sepuluh lebih. redah je. HEHE

kenyang. semua rumah suakan makanan.
kene juga makan. karang kalau tak makan,
tak elok pula. rezeki jgn ditolak.
musuh jangan ditarik. :D


duit raya ?
lima rumah, limabelas ringgit.
ok lah tue.

just money and no beer? by s4ints


konklusinya,
saya penat.
kekenyangan.
tak boleh tidur.

byebye.


p/s:sape nak datang rumah, dijemput. tapi sms dulu. HEHE
duit raya memang disediakan ok. :P


pertama syawal.

start//11:37pm, 20090922


salam syawal semua.
baru berkesempatan untuk update blog.

errr,,
saya sebenarnya malas nak cerita banyak.

tentang satu syawal,
saya rasa semuanya sama je ngan korang semua.

salam mintak ampun,
melantak ketupat rendang,
beratur ambik duit raya,
tengok baju sape lawa,
tunggu orang tua balik sembahyang raya,
layan lagu raya.

dan, dan,
yang penting seisi fotografi.
hik~

macam macam kategori ada.

muka cam tuut. HAHA

cucu gadis.

cucu teruna.


orang ungu.

merah sedondon.


orang biru.

orang lelaki.

family hjh fatimah.


tak da lah mega mana pun,
biasa biasa saja.

ada lagi kategori yang tak de kat sini.
;menantu lelaki.
;menantu perempuan.
;cucu primary.
;cucu secondary.
HAHA. gile banyak pic.

bak kata sepupu saya, macam artis siot.
penat bergambar. autograf tak nak. HAHA


perancangan yang dibuat semuanya tak jadi.
perasaan bergembira di pagi raya pun lesap.
pakai ala kadar je.
tak de nak meriah meriah sebab tak de mood.

hari kedua baru best.

tapi pic pulak tak snap. HEHE
dalam kenangan saja.

banyak pic dekat camera sepupu.
malas nak minta. nanti dapatlah (:

mata dah layu.
sebenarnya baru balik dari muar.

mahu bermimpi dulu.

bye

17.9.09

you ni !!

start//5:12pm


assalamualaikum.
HEHE. saya malas update sebenarnya.
tapi tak mahulah nak biarkan sawang semakin
berkepuk dekat blog ni.

jadi,
saya pun updatelah.

ngeh~
alasan !
sebenarnya saya tak de story.
ada tu ada, tapi terlampau private. HAHA

ada perkara yang kita boleh share
dan ada perkara yang tidak.
ek eleh, bajet macam ada orang yang baca blog ni. :P

esok cuti !
yeay. dapat tido. :D
HEHE

persiapan raya yang sangat ringkas.
kuih semua tunjuk je.
tak ada yang buat.

tengok lah mood esok,
kalau terasa nak buat baru saya buat.
malas. macam biasa penyakit saya tue.

saya malas nak menceceh lagi.

perkara utama hanya nak sampaikan ucapan je.
TERpanjang lebau pulak.

ok.

SELAMAT HARI RAYA.
MAAF ZAHIR DAN BATIN.

saya memohon maaf pada mereka yang terasa
dengan perlakuan saya selama ni,
dengan tulus ikhlas, saya menyusun sepuluh jari.
harap anda juga bisa memafkan saya. amin.


[klik untuk copy]


p/s:dialu alukan untuk copy kad ta seberapa tu. (:


12.9.09

saya sedar,

start//8:58pm

hye hye.
rasa macam lama tak update.
erk, saya sebenarnya tak sihat.
bukan tak sihat apa.
biasalah orang perempuan.

Kids and Stress by Ecks Y Z

masalah mental dan hati tue kadang
kadang memang dah jadi penyakit saya.

kalau tanya pasal baju raya,
semua mesti cakap dah beli.

adik adik saya,
satu melaka dia dah pusing dengan mama shopping.


saya tidak.
satu apa pun saya belum buat.
bilik masih tak berkemas.
baju belum lagi dicari.
apa pun lah belum buat.

entah.
saya tak tahu kenapa.

saya bukan nak cakap pasal raya yer.

errrr, memang betul pun,
saya tak dapat menikmati sepuluh malam
ramadhan yang terakhir.
sedih.
T___T

ok.
stop pasal raya atau ramadhan.
itu bukan topik utama saya.


sejak beberapa minggu yang lepas,
saya mula sedar.
bila habis sahaja waktu kimia,
saya akan rasa stress yang teramat.


sampai satu tahap,
saya kene pergi toilet,
dan menghamburkan apa yang terbuku dihati saya.
malu lah nak meleleh depan kawan.
bila dah pergi toilet lama, diorang pun carilah.


OMG.
saya rasa macam saya antara budak
yang paling bodoh dalam kelas.
walaupun ternyata saya bukan !
*bukan nak cakap besar

tapi entah kenapa, itu yang saya alami.

sampaikan kawan baik saya marah
dengan saya sebab saya asyik kutuk diri sendiri.

tak boleh tahan macamni kalau berterusan.

saya rasa sangat stress dan takut untuk kelas kimia.
saya tahu saya boleh buat.

Scared Face by Vid'

tapi saya TAKUT !!

konpius gile macamni.

kalau lama lama biarkan,
saya memang boleh jadi gila.
saya tak nak !

dalam kelas kelas lain,
macam bio atau fizik,
tak de pun saya rasa macamni.

"Do one thing every day that scares you." by They.Call.Me.Doodlebug. {College Break}

bila tiba kelas kimia,
berpeluh peluh masuk lab.
huh.

tak tahu apa nak buat lagi.

saya hanya mampu berserah.


p/s:raya bila sebenarnya ni ?


7.9.09

penghargaan.

start//8:49pm


sebenarnya sudah lama teringin dan terfikir
nak buat entry penghargaan ini.

entry ni bukannya apa pun,
hanya mengucapkan jutaan dan ribuan terima
kasih kepada mereka mereka yang sudi membantu
dan menolong *erk, sama saya hasilkan blog ni.

bukan hasilkan kot,
tolong bagi tunjuk ajar lah senang cakap. HEHE

sampai saya puas hati dengan blog saya
sekarang ni..
blog yang simple, but ok lah. HAHA

gila geli budak ni !

neh,
saya nak ucapkan kepada mereka,
terima kasih daun sup. HAHA
walaupun mereka tak kenal saya,
tapi mereka masih sudi membantu. ngee~


sebenarnya saya tahu kak eyka sorang jer.

{ There are a million ways to say thank you ,, by ` B a r c a

yang lain tu saya cari sendiri, pastu jumpa.
wakakakakakkaka..

ni list blog tempat saya bertapa. HAHA
saya rela baca blog mereka daripada awal
sampai akhir.
demi mendapatkan sedikit nasi ilmu.
blog mereka mereka ni memang the best.

erk, ni je kot penghargaan saya. HAHA

bodoh punya entry.

but, terima kasih.


p/s:lagi best buat dengan idea kita sendiri.

p/s/s:blog i ada rupa blog sesiapa ke ?


sebelum tue,
sesiapa yang rasa rasa pernah tolong saya,
tapi saya lupa nak cakap terima kasih,
buleh lah ingatkan saya.
marah pun ok gak. tapi jgn lebih lebih.

saya takut. HAHA


eyh, kalau nak pergi blog mereka mereka tue,
klik je blog diorang.
saya dah sertakan link.


p/s lagi:i buntu nak update blog. :P


4.9.09

gatal.

start//11:16pm


lagi sekali.
tittle di atas tak ada kene mengena dengan
isi entry yang cinonet ni ok.

huk3~
sebelum tue,
hye.

sekarang saya garu kepala jer tengok orang
berperang dalam blog.

ouh,
sangat menakutkan jika berlaku salah faham
antara blogger yea.


ada ada masa,
kita akan menghadapi juga.

apa apa pun,
kene tenang dan sabar.
tak payah nak melulu maki hamun. *smile [=
saya tahu, cakap memang senang.

apa apa pun lagi,
biarlah kita buat sesuatu itu dengan hasil titik
air mata peluh kita ok.
tak ada maknanya kalau kita asyik buat sesuatu
yang orang lain buat.

kalau kita buat sendiri lagi puas hati.
betul tak ? betul tak ?

erm,
saya ni buat je entry macam ni.

entah entah ada orang jugak tak puas hati
dengan saya. HEHE
mana lah saya tahu kan...

secara langsung atau tak langsung,
saya TER-buat apa yang orang lain menyampah.

kalau tak puas hati, jum kita bersemuka
di dunia maya yang kecil ni ye. :P

saya sudah merepek.

tengok video ni.
best.
saya suka.



byebye.


p/s:selamat meneruskan puasa lagi.


3.9.09

aku membunuh.

start//4:36pm


ehem,
tittle entry ini memang tak ada kene mengena
dengan apa yang nak dibebelkan ok.

kenapa saya macam ni ?
sebab saya bosan dan boring.

sebenarnya, mencurah curah idea dalam kepala
hotak pink yang kecik nie.
cuma tak tahu macam mana nak jadikan
idea tue nyata jer.
agak benak yer.


ok.
kalau macam tu,


,,
,,
,,
,,



tak ada apa apa lah.
saya tak tahu lah. macam sengal gila
entry nie. bodoh bodoh je.
buat habis tenaga betul. :P

ni ada beberapa pertanyaan yang berlegar
legar di stadium hang jebat kepala saya ni.

apa saya nak jawab kalau ada orang
bukan islam tanya macami ?


'kau solat lima kali sehari kan ?
kau tak bosan ke ?
dan, tuhan kau pun tak bosan ke ? '

Muslims in Málaga [06] Andalucía, Spain by Jan Sochor

saya mengambil masa untuk menjawab.
apa yang boleh saya nyatakan pada dia,

'solat lima kali sehari itu wajib bagi orang yang
beragama islam.'

saya bukan lah seorang bijak pandai dalam
bab bab macam ni. masih cetek lagi ilmu agama saya.
cuma, apa yang terlintas dekat kepala, itu
yang saya beritahu.

dan saya juga sedar,
saya belum menjadi seorang muslimah
sempurna.
kadang kadang jadi jahat jugak.


statement biasa ; semua manusia bukan sempurna.


so, di bulan ramadhan ni, jum kita tingkatkan
amalan bersama sama.


sebenarnya banyak lagi soalan yang kawan kawan
bukan beragama islam bertanyakan saya tentang
itu dan ini.

kadang kadang sampai tergagap gagap juga nak
menjawab semua soalan tu.

' kenapa you tak boleh salam dengan dia [lelaki] ?'

shake hands by gerritkomrij.de

' kenapa you all cakap babi tu haram ? '

'kenapa korang semua berpuasa ek ? '


balabalabalabalabala lagi..


walaupun saya dah bagi jawpan yang panjang lebau,
siap dengan contoh semua,
dorang mesti akan tanya kenapa dan kenapa.

penat tau nak menjawab.

kawan beragama lain;
'aku ada tanya sorang budak perempuan islam apa
yang dia rasa bila dia dilahirkan sebagai seorang
yang beragama islam. kau tahu apa dia jawab ? dia kata
dia tak suka dan benci. dia cakap kadang kadang dia
malu.'

perghhhh, malu seyh saya bila ada orang islam cakap
macam tue. terdiam seketika.
memang itu hak individu masing masing.



ok. saya malas nak cakap hal hal macamni lagi.
takut nanti tersalah bicara. :P



e'eh. baru saya perasan dah tigabelas hari
kita berpuasa. [=


apa apa pun, selamat berpuasa lagi.



p/s:virus mengantuk makin membarah.

p/s/s:
selamat hari jadi kak irine.

Happy 17th Birthday  To Me :D by jenni-hunllef


#TechiesIntern (2) #WW (27) About Me (9) Contest (2) Dapur (10) Dear Diary (35) Dua (5) Family (11) Final Year (2) Foundation year (25) Love (3) Melaka (5) Nuffnang (2) Pentingkah (5) Resipi (4) Seks (3) Songs (16) Tagged (8) Tanya (4) TechiesConvo (1) Terkini (19) Tiga (5) Tips dan Informasi (19) UTP (22) UTPclassof2015 (1) UTPGraduation (1)
© 2011; Blog Budak Fadhilah | Edited by: Fadhilah Mn | Powered by Blogger

My Ping in TotalPing.com Blogged.my Creative Commons License