31.5.09

masa tak boleh di undur

start//10:59pm


bila saya tengok video ni macam nak tergelak je.
haha
masa form 3.
2 minggu sebelum PMR.




tukang rakam : chia shing

'semunya hanya menjadi memori'


29.5.09

keputusan nyawa kerana...

start//4:54pm


assalamualaikum...
AKHIRNYA...

Green Plastic Ninja vs. Ed by Walcho


saya online kembali....
nak tahu kenapa saya hilang dekat dua minggu??
sebab saya budush...
haha
tapi tak pe.
saya dapat tumpukan pada EXAM.

sebenarnya,
saya ingatkan tenet da gila tak blh online,
RUPA RUPANYA
username tak betul.
hahahahha
sila gelakkan ok.

179/365 ~ You know how to make me feel so small by kimrose...


jadi selama dua minggu lah saya kegianan.
nak online tak bolah.
mama pun tak nak layan.
bila dah habis exam baru mama call org tm net ni.
bhahahahahahahaha

bikin kemaluan jer...
cam bodoh.

ok ok..

tutup kes sengal lagi bangang nie.

saya akan sambung membebel mungkin malam ni.
lepas balik tucen addmath !!
bebel panjang kut..
hik3~

maklum la,,
dah lama tak tekan tekan keyboard nie.
malam nie saya tekan sampai tak boleh tekan..
okies...

byebye.



p/s:panas siot cuaca sekarang nie..
adehh....
akhirat lagi panas..jadi,, jangan
mengeluh...




12.5.09

bantu membantu

 start//10:35pm


when I can feel. by shannooners

awak, awak semua.
saya tahu awak semua mesti hevat sejarah.

boleh tulung bg tips//nasihat//cara
untuk bagi saya lebih memahami sejarah??

saya dah buntu gila.
hahakss~~


.terima kasih.
[masalah utama: PELUPA]


p/s: kalau buleh,dgn kimia kimia sekali yer..

10.5.09

mama saya

start//9:17pm



heh.
baru berkesempatan buat entry..

bangun pagi pagi terus balik kampung.
petang baru balik melaka.
uruskan nenek nak hantar kat rumah pak long,
malam baru sampai rumah.
masak pun tidak.
beli bungkus je la.


'ma,selamat hari ibu'
senyap je.
'picit mama kak hari ni.'
heh

macam lah sebelum sebelum hari ni saya tak
picit mama kan..
hak3~

mama, mak, mummy, ibu, ummi.
sama je maksud perkataan perkataan nie.
saya guna mama.
hehe

sebenarnya bagi saya,
tiada hari ibu pun.

sebab tiap tiap hari saya peluk cium mama.
ahhhhh..
wangi...
ngeheeeee~~

percaya atau tidak?
saya masih macam budak umur sepuluh tahun.
tapi dengan mama je la ye.
dengan orang lain saya berkelakuan
seperti budak enambelas tahun la.
heeeee...

rambut saya pun masih ditocangkan mama.
saya masih lagi seperti budak kecik.
hik3~
sebab tue hari ibu atau tidak,
bg saya sama je.

ntah.
macam tak ada yang special je hari ibu nie.
hehe
'bodoh la kau fadhilah cakap macam ni.'
tp ni la yang saya rasa.
no hipokrito.

nak cakap saya anak mak pun cakaplah.
memang saya anak mama pun..
hehe
tak peduli pun sape sape nak ejek.




mama masih buatkan saya milo.

tiap tiap malam jenguk saya kat bilik.

kadang kadang mama bantal peluk saya.

tiap tiap hari mama butangkan baju saya sebelum pergi sekolah.

balik sekolah mesti share something.
tak ada yang akan disorokkan.

mama jugak still sikatkan rambut saya.

bila saya nangis, peha mama saya tekupkan muka saya.

bila saya sakit, sudah tentu mama yang jaga.

mama juga penasihat saya.

mama jantung dan nadi saya.

mama juga ratu hati saya.

mama lah segala galanya bagi saya.

------------------------------------------------

tiada ibu yang sanggup tengok anak dia susah.

tiada ibu yang benci anak dia.

tiada ibu yang rasa anak dia membebankan.

tapi kita sebagai anaknya?
tepuk dada, tanya akal fikiran.


kat sekolah semua orang cakap mama garang.
tapi kalau student yang rapat dengan mama,
mesti cakap mama gila gila++sempoi.
hak7~

hura hara doe.
sekepala dengan saya n adik beradik.
boleh terkencing sakit perut kalau
gelak gelak atau buwat lawak sesama.
hehe




mama,
kakak sayang mama sangat sangat.
SELAMAT HARI IBU.

kepada ibu ibu yang ada di dunia nie,
HAPPY MOTHER'S DAY.
tiada ibu tiadalah anak.
tiada anak tiadalah ibu.
sama sama saling menghargai.
jasa ibu tiada pengganti.


p/s:saya juga sayang abah saya.

8.5.09

dia dah tak ada.

start//10:57pm

[last pic dia yang saya snap]


dia dah tak ada pun..
balik sekolah tengah hari tadi,
abah btau,
doktor call pagi n cakap nyit da 'tak ada'.

sedih gila.
macam tak caya.
bila doktor tanya nak bawak balik atau tak?
abah cakap tak payah.
biarkan je la doktor tue uruskan.

nanti tak sanggup pulak nak nengok.


pedih dah mata saya sbb air mata
asyik meleleh jer.
daripada tengah hari sampai la time buat
entry nie..
sedih sangat sangat.

dak adik lagi le.
menangis macam hape.
sebab dia sayang sangat sangat kucing tue.
dia yang jumpa kucing tue dulu masa kecik
dan bela nyit sampai besar camtue.
last last jadi camni.


actually,
doktor tak dapat detect dia sakit apa.
semalam masuk air,
tapi keadaan dia tak berubah.
doktor pun tak boleh nak buat apa apa.
pagi ni la dia last.

dah la.
dah tak larat nak cerita lagi.
saya mahu tidur.
esok kene pergi sekolah lagi.

when angels cry blood by LavaTwilight

7.5.09

sedih.

start//5:05pm



Sick as a Cat by Konohazuku Jared

dalam kesedihan.
dak nyit sakit.
sampai dah tak boleh bangun.
bg makan ubat pun dia tak nak.

masa kteorang g sekolah abah hanta dia
pergi klinik.
sekarang dia kene tahan wad.
masuk air semua.
hope dia panjang umo.
sedih.sedih



p/s:doktor pun cakap dia dah teruk !!


4.5.09

blurblur.

start//7:07pm



Color Me! by AgniMax


saya blur lah bila cikgu cakap,
'minggu depan exam ye !!'
apa???


mak datok nenek pak cik makcik semua...
dah la belum start study apa apa.
saya memang bengong !!


tak nak 9G tue datang lagi.
saya tak mahu.
malu gila babi !!
babi pun tak tahu malu !!


jadi,
untuk peringatan kepada diri saya,
tak mahu 9G datang macam dulu.


saya akan cuba sedaya upaya..

cuba sedaya upaya untuk tidak online.
cuba sedaya upaya untuk tidak buang masa.
cuba sedaya upaya untuk baca buku,
terutamanya SEJARAH.
cuba sedaya upaya faham kimia.
cuba sedaya upaya faham biology.
cuba sedaya upaya buat latihan addmath.
dan
banyak lagi la yang saya akan cuba
sedaya upaya-kan.


hanya satu pinta saya;

doakan saya.

And I lift my hands and pray to be only yours. I know now, you're my only hope. by Love, Loren


terima kasih.



p/s:parkinson terus badan aku !!



sebenarnya tarikh exam saya belum
tahu dengan lebih pasti lagi.
tapi yang saya dengar minggu depan.
minggu dekat dekat minggu depan kut.
hehe



3.5.09

kelembikkan

start//8:26pm


Miss Strange, I'm so sick... by x_мiss.anaxtesiia~x~melodııa_x  ❤


hari ni memang hari yang lembik buat saya.
tak larat gila nak jalan jalan.
hanya membongkang saje.

malam tadi,
pukul dua pagi sampai lima pagi saya tak tido.
sebab apa??
sebab saya kene cirit birit.
sakit perut.

keracunan makanan agaknya.
nasib baik kene muntah muntah.


rasa macam nak nangis je sorang sorang
dalam bilik tue.
malas nak kejut mama dekat bilik sebelah.

last last tahan sakit sorang sorang.

sampai sekarang masih sakit perut.
mama ajak gi doktor.
tapi saya tak nak.
sebab saya memang tak nak.
hehe


makan penadol termuntah.
bodoh betul saya.
tapi tu la hakikatnya,
saya tak reti telan ubat.

Reinvention by vespula

saya hanya tahu tahan sakit.

esok pulak,
tak sure lagi pergi sekolah atau tidak.
rasa macam tak larat.
tapi kene pergi gak.
homework tak buat lagi.
mampus.


baik saya off dan siapkan homework.

saya tak nak makan dekat rumah orang
kawen lagi.
sudah serik !!



p/s:byk siot homework..




#TechiesIntern (2) #WW (27) About Me (9) Contest (2) Dapur (10) Dear Diary (35) Dua (5) Family (11) Final Year (2) Foundation year (25) Love (3) Melaka (5) Nuffnang (2) Pentingkah (5) Resipi (4) Seks (3) Songs (16) Tagged (8) Tanya (4) TechiesConvo (1) Terkini (19) Tiga (5) Tips dan Informasi (19) UTP (22) UTPclassof2015 (1) UTPGraduation (1)
© 2011; Blog Budak Fadhilah | Edited by: Fadhilah Mn | Powered by Blogger

My Ping in TotalPing.com Blogged.my Creative Commons License