31.1.09

tunjukkan aku..

start//10:57pm


Lirik Lagu Tunjukkan Aku

Musik dari jiwa
Lagu dari hati
Cerita sepurnama
Canda dan menangis

Belum ku selami
Caturan terjadi
Lelah dipukul badai
Apa mungkin terlerai?

Oh…

*Soalan tersendu
Balas hampa bisu
Tuhan, tunjuk sesuatu
Apa dia yang satu itu?

Tunjukkan aku
Tunjukkan aku

Chorus:

Apa bisa ku cinta
Kamu seperti mana
Aku dicinta kamu?
Aku dijaga kamu?
Atau kamu terlalu
Indah buat diriku?
Beda dari diriku?
Aku pun tak menahu

(Repeat *)

(Repeat chorus 2x)

Aku pun tak menahu
Aku pun tak menahu

Apa bisa ku cinta?
Apa bisa ku cinta?
Apa bisa ku cinta?

Tuhan, tunjukkan aku


lagu ni saya blh layan sampai dekat sepuluh kali
sebelum tidur...
lirik dia amat mendalam..
hik3~
mungkin lagu ni dah ramai yang tahu...

tapi saya ttp nak buat entry ttg lagu ni gak...

first skali saya denga lagu ni,,,
dekat blog kak myra...
nak tanya takut...
then biarkan je lah...

tiap tiap hari gi blog dia dengar lagu ni dulu dulu..
kih3~
sekarang blog dia dah tukar lagu lain...

lepas tue,,,
bila dia dah tukar lagu lain,,
tak dapatlah saya dengar lagu ni lagi...

tak pe...
then,,,
saya balik kampung jumpa sepupu...
tukar tukar lagu...
terjumpa lak lagu ni...
apa lagi...
saya rembat lah...

jadi tiap tiap hari sebelum tidur saya akan
dengar lagu ni..
sangat best okay...

30.1.09

ntah,saya pun tak tahu...

start//8:47pm


ahhhh,,,,
bingung..

kepala saya rasa macam nak meletop sekarang ni...


akhirnya siap gak nota sejarah bab satu..
bab satu sahaja okeyh...
bab dua belum lagi...


essay tak siap lagi...
nota agama tak siap lagi...

pening...pening...

sehari suntuk saya duduk kat rumah siapkan nota
sejarah yang panjang berjela tue...
tak keluar g mana mana pun..
lagipun sekarang nie mmg tak ada mood nak
bersuka ria...

kenapa perlu adanya kerja sekolah???
cuba korang semua bg tahu saya..
saya tak faham lah...
kalau dah kata cuti,,,
cuti je lah...
hehe
ni tidak,,
payah ada kerje sekolah pulak...
nnnyampahhh betul...



akhirnya buku log puteri islam saya sudah siap..
tapi baru lima peratus...
haha
lima peratus jer...
ok lah tu kan...

menyilau habis warna buku tu...
P.I.N.K
tu lah warna buku log puteri islam...
haha

masa balut buku tue teringat kat kak irine...
kak irine kan peminat fanatik no satu warna pink...
hehe

tgk lah hasilnya...
hehe
mmg tak ada kerje langsung...

esok,,,
saya ingat,,saya nak siapkan homework saya..
tu pun kalau blh la...

nak siapkan semuanya...

ni la padahnya,,
asyik tangguh tangguh kerje..
padan muka...

apa apa pun,,
...............................
..............................
....................................
................................
............................
.................................
...............................
......................................
.................................





.......................................



ntah la,saya pun tak tahu...


nota kecik:otak saya sedang
bercelaru masa taip entry ni..
saya bingung dan rindu pada
seseorang...
ye,,
ni lah kenyataannaya..






29.1.09

kali ni~~

start//9:50pm


yihaaa....
entry kali ni saya nak gunakan kata
ganti diri 'aku'...
sbb apa???
bkn sbb nak itot org okeyh....

entry kali ni saya rasa lbh menjurus kepada monolog
dalaman..
yeah...
terserlah diriku sbg anak seorang guru BM..
ahakss~~

mari mulakan monolog dalaman diriku ini...
ini adalah apa yang aku rasa straight je dari hati aku
kepada papan kekunci yg aku tekan tekan ni...

tak ada belok belok okeyh...
haha



aku rasa aku ni sudah bengong...
kenapa???

tiba tiba aku rasa addmath lebih senang daripada
matematik moden..
betul kah apa yang aku rasa ini????

tp inilah yang aku rasa ketika aku siapkan homework
aku tadi...
sapa setuju dgn apa yang aku rasa ni???

mesti ada di antara kamu yg baca entry ni akan kata..
'ek eleh budak ni,,baru chapter one da kata senang..'
haha
mesti punyalah...

tp itulah pandangan pertama aku bila blaja chapter one bagi
addmath dan matematik moden..


masa aku taip entry ni,,
aku masih rasa otak aku berpinar pinar disebabkan,,
membuat nota sejarah yang tak nak siap siap tue...

aku benci sejarah!!

daripada aku form one aku tak suka sejarah..
mungkin sbb tue lah,,
PMR sejarah aku 'b'...

tak da perasaan ttg subjek ini...

bila tanya tanya orang,,,
semua cakap sejarah itu menyeronokkan..
seronok sangat ke???
bosan tau..

kalau aku bicarakan hal ini kat mama,,
mesti mama membebel panjang lebau...
sbb,,,
mama cikgu sejarah..
hehe


sebenarnya aku pun tak taw apa yang aku ngarot
kat entry ni...

aku tgh blurr lagi ni...
otak da tepu...
dan aku tak tahu apa tujuan aku taip entry ni...
aku cuma mahu ekspresikan sahaja apa yang terlintas
di minda dan hati aku ni ajerk...

kalau senyap je,,,
sure sure aku blh jadi gila...

haha
tak nak jadi gila...

---------------------------------------------------------------------

aku rindu kawan kawan gurls aku...
'weyh,,bila nak macam dulu dulu lagi???'

aku mmg betul betul rasa ........... duk kat klas
sekarang nie...

cuba korang bayangkan....
betapa susahnya aku nak mintak tlg dorang,,
inform aku apa homework yg cikgu bagi
masa aku tak ada kat kelas...

ni yg aku geram ni...
apa kejadah nya buat taklimat pengawas time
waktu kelas..
kalau tak pegi kene marah...
bila pergi,,aku tak tahu apa pun homework yg cikgu bagi.

da empat hari cuti,,
baru aku tau homework...
tak ke bangang???

aku mmg tak ada no nak contact budak budak
kelas tue...
cuma ada dua tiga org je...

aku call,,
hp tutp..
baik tak payah ada hp...
baling dalam lobang taik lagi bagus...

mesej,,
lagi la tak dibalasnya...

sampai aku give up...
aku biakan je buku buku yang aku bawa balik...

nasib baik aku ter'jumpa budak lelaki yang satu
kelas dgn aku time nak hantar adik aku g rumah
kawan dia..
baru la aku tahu apa homework yang cikgu bagi...

tak ke melampau namanya..
aku da la mmg tak reti nak kawan kawan dgn org ni..
kalau org tu mulakan,,
mungkin aku akan kawan dgn dia..

tapi,,
sumpah aku tak reti berkawan..
setakat cakap hai hai je blh la...

dgn kawan kawan blog pun sama...
dalam blog je korang nampak aku cam peramah..
tapi,,,
kemungkinan besar
bila aku jumpa korang,,,
aku akan jadi seorang yang pendiam dan akan diam saja..
malu seperti bunga yang digambarkan dalam gambar di atas.
hak3~

tp itulah aku...

aku rasa macam aku ni da membebel terlebih panjang lak..

apa apa pun,,,
apa yang ada di hati aku,,
sudah 80% terluah..
puas...


[tersenyum]


28.1.09

aku!!!!!!!

start//1:59pm


aku tension lah!!!!!!!!
keje sekolah addmath sangat pening...
aku rasa aku da dapat jawapan...

tp!!!!

bila tgk jawapan yg betul salah pulak...
aku bengang gile...

tp aku suka buat addmath ni...

tension...tension...

ni lah masalah aku...
kalau aku da dapat jawapan tapi salah,,
aku rasa macam nak kiamat je...
nyiahahahahaha...
bangang..

da bengong jadinya aku nie....
byk gile lagi homework tak siap...

sejarah nota bab satu dengan dua...
nota biology bab satu dan dua..
latihan fizik...
latihan math mod...
nota agama..

buku log tak siap lagi...
carta kelab pun tak siap lagi...
alamak......

penat seyh...
dpd pagi sampai sekarang ni aku asyik buat
addmath tapi tak siap siap...

ada sape sape sudi bantu aku???



25.1.09

ku merindui...

start//8:47pm


saya merindui dia...
[hanis]

dan
dia juga...
[farahin]


mereka lah teman saya tika suka dan duka...
dua dua dah tinggalkan saya...
dua dua g sekolah yang sama lak tue..
haha

kebetulan..

hanis baru beberapa minggu pindah sekolah...
dan farahin lak da lbh tiga tahun saya tak
bersekolah sama dengan dia...

tapi saya dan dia masih berhubung...
bertanya khabar..
tanya pasal kawan kawan lama..
gosip gosip di sekolah kami..
haha
tanya itu dan ini...
macam macam lagilah...

rindunya nak duk borak borak sama dengan dia...

hanis pun sama..
pergi tanpa jumpa saya dahulu...
tak sempat katanya...
betul atau tidak,,,
saya pun tak tahu...
hehe

kalau la dorang baca blog ni...
[tapi saya rasa tak..]
[sbb blog ini rasia..]
[haha]


saya cuma nak bg tahu,,,,
aku sayang korang...
jgn lupakan aku sudah...


waaaaaaaaaaaaaa....
sedih nya...


nota kepala:saya juga sayang
kawan kawan yg bersama saya
sekarang ini...harap korang
begitu juga...


tambahan:entry ini menyatakan
apa yang terpendam di hati saya...


17.1.09

nak....

start//8:55pm


nak.................
nak.................
nak..................

nak..................
nak T.I.D.O puas puas malam ni..
haha
sabtu ku telah diragut oleh pihak sekolah..
kalau sekolah sampai kul duabelas,,
blh tahan lagi...
tp....
ni dak....
sampai dua empat puluh..
ikut jadual biasa lak...
kepala hotak dia....
sekolah lain balik awal awal,,
sekolah ni balik macam biasa lak...
ni la susahnya sekolah sebelah jabatan pelajaran..

mmg melampau..
pastu kene g meeting pengawas la pulak..
mmg tak rasa hari sabtu betullah sabtu ni..
ahaksss~~~

tp mama ada sebagai pengubat jiwa..
haha
balik je sekolah...
duk rumah jap...
pastu klua pi jusco...
makan makan jap..
and shopping..
hehe
pegi beli buku rujukan semua lah..
pukul tujuh setengah baru le balik..

tp kan...
mmg sumpah,,
hari sabtu ni rasa macam bukan hari sabtu...

rasa macam isnin la pulak..

apa apa pun...
nak tido puas puas malam ni...
kalau tak bangun terus pun ok gak...
nanti jgn lupa bacakan yassin untuk saya..
erm......

hak3~
kemerepekan sudah bermula...



nota lengan:da lama rasanya
saya tak mamam mcd ngan KFC.







rindu rinduan gitu...tapi,,,,,
saya ttp berpegang pada prinsip
saya untuk boikot barangan mereka.
kesian lol bila tgk berita.....








nak meleleh air mata kadang kadang...
bersyukurlah dgn kehidupan kita di
negara yang aman damai ni...
doakan lah mereka di sana...
AL-FATIHAH..
ALLAHUAKBAR!!



8.1.09

khamis..

start//4:23pm


yahoooo...
ari ni dah hari khamis...
tak sabar nak tunggu hari sabtu..
haha
tak nak g sekolah...

pada waktu sekarang saya masih menyesuaikan
diri kat dalam kelas 4A yg perasan bagus tue...
[hengat aku nak sangat masuk kelas ni???]
kene paksa taw..

hehe
kerja sekolah dah mula berlambak lambak...
tiap tiap hari balik petang..
penat nye..
ya ampunnnnn...
tp nak buat cmana...

dah nama pun sekolah...
mesti lah penat...

ahhhhhhhh...
rindunya dengan kawan kawan saya yang dulu..
budak budak Muzik..
semua da berpecah..
pindah sekolah la,,pindah kelas la,,
nta mana mana lagi lah dowang tercampak..
saya pun tak tahu...

tugas sebagai seorang pengawas makin lama
makin ringan..
kalau kene tegur tue,,
buat buat tak faham sudah...
lalallalalalalal~~~

dan saya juga sudah jarang ber'online..
nanti mama marah..
hik3~
patuh pada arahan tue...

tp kadang kadang curi curi online gak...
hehe
bosan taw kalau tak ada internet ni...

setakat ni,,,,,
subjek subjek yg ada dalam aliran sains
ni saya masih blh terima..
harap harap sampai lepas SPM lah saya blh
terima pelajaran pelajaran ni dgn senang..
tak nak nanti saya menyesal dikemudian hari...

sekarang ni saya lebih banyak memerhati dan
meneliti dpd berkata kata...
ye la...
da nama pun sorang sorang..
nak cakap dgn budak lain pun bukannya ada topik...
lagi lagi dorang ni talam dua muka..
susah nanti kalau terlepas cakap..

dan lepas dengar mama berleter malam tadi,,
nampaknya saya kene lah terima...
tetap dekat kelas tue...
blaja sorang sorang pun tak apa..
asalkan saya belajar dan kejar cita cita saya...

dah tak nak bazir air mata sbb tak suka dgn
environment yang baru nih..
nak tak nak saya kene hadapinya gak..
haha

kadang kadang rasa macam bodoh gak,,
sbb pasal mende nih pon saya blh down...
tp tu lah saya...
saya ni mmg macamni sikit...
ngada ngada ke???
eh...
tak lah...

saya bukan ngada ngada.......
saya cuma cerewet//cengeng dan saya susah nak
sesuaikan diri dgn suasana baru....
kawan kawan saya pun tak ada lah ramai mana...
saya ni mcm anti sosial skit...
hehe

suasana baru???
yep..
suasana baru di mana apabila mereka
yang tak pernah sekelas dgn budak
bukan Melayu selama tiga tahun,,
budak perempuanlah terutamanya,,
tiba tiba satu kelas dengan pelbagai
kaum lain[cina,,india]..
dorang ni kecoh nak mampos...
menyampah...

tak biasa satu kelas dgn budak budak cina,,
pastu nak marah marah...
'ko hengat dorang senyap jer???'
'dorang pun ada mulot la..'

saya bukannya nak menyebelahi
budak budak cina
ataw india...
saya ni org Melayu..
tp saya tak senang dgn sikap
budak budak perempuan tue...

mereka ni tak open minded langsung..
bila org nak menjawab apa yang cikgu tanya,,
dorang kutuk kutuk belakang..
'ek eleh,,ko tak taw...diam diam sudahlah..'
'org nak jawab pun ko nak marah???'
kalau tak suka,,pi blaja kat sorang sorang!!

haha
mesti korang korang yang baca apa yg saya
taip ni tak faham...
tak pe lah...
biar saya sorang je yg paham..
hehe


nota otak:lama lama saya
mesti blh biasakan diri
dgn keadaan yg macamni..
chaiiyokkk!!!chaiiyok!!!


3.1.09

sekolah ohh sekolah..

start//8:31pm

haissshh...
perkataan sekolah mula menghantui diri saya...
sebenarnya mood sekolah belum wujud
dalam diri saya lagi...
sangat malas//menyampah//takut
nak pi sekolah...

tak tahu kenapa..
tp itulah yg saya hadapi sekarang...
dua hari terakhir cuti sekolah ni saya gunakan
dgn sebaik mungkin..
apa maksud saya??
ye...
saya berehat dan tidur sahaja..
hehe

tp itulah yg saya lakukan siang tadi...
buku buku sekolah semua da ada dalam beg..
sebenarnye nak gi sekolah
jumpa kawan...
tp.......
tulah,,macam yg saya cakap td...
penat//malas//bosan//menyampah
mungkin dah mula muak dgn tugas saya sebagai
seorg pengawas...

tp tugas saya as pengawas bukannye berat pun..
saya hanya seorang juru audit semasa dalam badan
pengawas...
tak pun saya dah mula menyampah bila ingat
balik budak budak pengawas yg asyik mengendeng
dgn cikgu untuk dapatkan jawatan...
entah....


apa apa pun....
perasaan saya ttg sekolah bukanlah tujuan utama
entry ni wujud....

saya sekarang sedang keliru...
nak ambik kelas sn atau kelas akaun..
kalau mama,,,
mama suh saya ambik kelas sn then ambik sub
tambahan akaun...
blh ke saya???
ntah...
kalau abah,,
abah kata ambik kelas sn...

then,,
tanya pendapat dgn org yg rapat dgn saya,,,
dia suh ambik kelas akaun...
alasannya sbb saya ni tak yakin dgn subjek sains..
dia tak nak nanti saya susah susah study subjek sains ni..
ye ker???

ntah...
saya minat akaun..
tp tulah...
mama suh ambik kelas sains gak...
arghhh...
keliru...keliru.....

mana satu ek???
kalau biar pihak sekolah yg tentukan,,,
da tentu tentu saya kene campak dalam kelas sains...

subjek sains adalah subjek yg paling saya tak yakin...
dan
subjek sejarah adalah subjek yg paling saya tak suka...
dan
saya juga minat gila math...
suka kira kira...
ahaksss~

jd apa patut saya buat ek???
hati saya plak berkata kata...[apa apa nta ayat]
ikut kata mama...
tp...
blh ke saya????
sanggup ke saya????

ntah...
tunggulah nanti da naik sekolah....


1.1.09

kan da kene~~

start//11:09pm


hehe..
baru jap tadi da kene dengar abah
berleter...
tgh sedap sedap baca blog org tibe tiber abah panggil.

abah:kakak!!

saya:yer..apasal??

abah:duk sini..abah nak cakap..

saya:jap le bah..

abah:cepat le meh sini.duk sini.abah nak cakap.

saya:apasal bah??

abah:kakak ni dah besar..dah nak masuk enambelas tahun..
jangan jadi macam budak kecik lagi..da la akak ni
anak sulung...abah sekarang ni tak nampak akak
belajar cara yg betul..asyik main main jer.....
sepatutnyer 6A tue bukan result akak..abah dgn mama
ni cikgu taw....abis tue anak dia macam ni...
macam mana ni kak......??????

saya:*senyap jap*ala..nanti owang belajau ler...

abah:ni dah form four..thn depan SPM..abah nak kakak
study betul betul...tak ada main main lagi..faham??

saya:ye la..ye la...

abah:esok esok jgn cakap abah ni tak ambik tahu
pasal pelajaran anak dia..abah tak moh
anak anak abah cakap camtu...abah senyap
senyap ni abah tau apa yg berlaku..

saya:*senyap lagi*

abah:abah sekolah kg je..blh berjaya..ni da sedia
kan kemudahan macam macam tak kan
masih tak blh nak berjaya..dengar tak apa
abah cakap ni??

saya:dengar...

lepas tue apa lagi...
saya blah ar..
hadap pc...
hak3~

sebenarnya abah jarang giler cakap dgn
anak anak dia camni...
abah ni jenis yg tak kisah...
dia akan terima jer apa yg anak die mampu buat..
tapi kalau abah taw yg anak dia blh buat
tp saja buat buat tak blh,,,habis la kene leter...

saya juga kadang kadang pernah tak mo
cakap dgn abah sampai dua tiga hari...
sbb saya tak puas hati biler abah marah saya
pasal adik adik...

tp....
saya tahu abah sayang kteorg...
kadang kadang kalau mama merajuk sbb
abah ter'marah ataw apa pun,,
saya dgn abah le tukang gelakkan mama..
haha..
kelakar...

dan...
yg paling saya suka,,,
abah ni suka memberi tapi sukar menerima...
shopping dgn abah mmg best..
sbb apa yg saya minta akan dikabulkan..
tp shopping dgn abah juga leceh...
sbb abah ni leceh le...
haha..


kalau nak pi shopping dgn mama,,
awal awal saya cakap..
'bah,,nak g bli barang..'
pastu hulur tangan...
then dapat lah duit...
tak byk,,skit pun jadilah..
hik3~

apa apa pun...
saya tetap sayang abah saya...
dari kecil sampai skang,,,
kalau saya sakit,,susah ataw pun sedih
semuanya abah taw..

dulu masa kecik2 saya selau sakit..
ingat lagi malam malam abah bawa g klinik
sbb muntah muntah..
tp sekarang tak de lagi dah...
dulu jer..
sekarang sehat ya ampunnnn...
haha

dah penat menaip...
kalau sya nak citer pasal abah saya ni,,
sampai esok pun belum tentu akan berhenti..
hehe

lastly nak cakap,,,
saya SAYANG gile abah saya..


nota lengan:perbualan antara
saya dan abah ada ditapis skit
skit atas sbb sbb tertentu..
harap maklum.



satu.satu.09

start//8:36pm


hey..hey...hey...
selamat datang 2009...
haha

hari ni sangat penat...
penat sbb shopping...
agagagaggaga...
hari ni cari kasut sekolah...
sebenanye da beli...
tp tibe tibe rasa macam kasut tue rupa
cipan jerk..

[mama,,nak kasut ni.....hehe]

ajak mama..
mama pun kata ok..
haha
nasib baik...

mula mula nak bli kasut jer..
sekali da nampak baju,,
beli baju....
pastu dak adik nampak kasut..
beli...

macam nak gila hari ni..
macam da tak ada hari esok je gamaknyer..
JJ amatlah sesak...
da macam sardin..


hik3~
esok da kene pegi sekolah...
tp malas...
jd ponteng duty...
mmg pemalas betul...

tak pe la...
sekali sekala jer...
tgk...
awal awal tahun da jd pemalas...
tp sebenarnya saya tak ada mood
nak menghadap muka muka cikgu dengan
budak budak pengawas lain...

arghhhh...
tak sanggup...
tp sekolah tetap kene sekolah..
kalau tak nak sekolah nak jd apa??
hehe

bak kata mama
'ni semua ada hikmahye...fikir positif...
jgn asyik yg negatif jer...'
haisshhhhh..
amat susah untuk saya lakukan itu...



wahahhhahah..
penaipan saya tergendala...
ada ular...
ular???
kecik jer...
ada kat depan rumah..

nasib baik kawan abah tolong...
hak3~
dan nasib baik saya tak kene patuk...
sebenarnye,,
ptg td lupa siram pokok pokok kat
sekeliling rumah...
takut abah marah punya pasal,,,
kteorg tiga beradik terus keluar siram pokok..

[kecik je kan,,sampai kawan abah kata,,
biar le die besau sikit,,blh jual...]
[giloxx~~]

ala siram ala kadar jer..
pastu masuk rumah balik nak hadap pc ni,,
then abah cakap ada ular la pulak...

haha
tp semuanya ok ok sahaja..

apa apa pun....
pada saya,,
pembukaan 2009 terhadap diri saya amatlah
baik sekali..
dan saya mengharapkan nnya agar berterusan..
amin...
amin...

nota lengan:serba sedikit
dah mula terima takdir...
pasrah..
[poyo benau]

#TechiesIntern (2) #WW (27) About Me (9) Contest (2) Dapur (10) Dear Diary (35) Dua (5) Family (11) Final Year (2) Foundation year (25) Love (3) Melaka (5) Nuffnang (2) Pentingkah (5) Resipi (4) Seks (3) Songs (16) Tagged (8) Tanya (4) TechiesConvo (1) Terkini (19) Tiga (5) Tips dan Informasi (19) UTP (22) UTPclassof2015 (1) UTPGraduation (1)
© 2011; Blog Budak Fadhilah | Edited by: Fadhilah Mn | Powered by Blogger

My Ping in TotalPing.com Blogged.my Creative Commons License