31.12.08

selamat tinggal....

start//10:20pm

bye bye 2008...
selamat datang 2009..
lagi beberapa jam jer tahun baru bakal menjelma...
apa lah agaknyer yg akan jd pada tahun depan..
apa pula azam saya tahun ni...???

saya ni sebenarnye tak de azam azam ni...
kalau berazam tp tak laksanakannya tak guna jugak..
hangat hangat tahi ayam jer..
jd saya hanya akan buat apa yg termampu..

tp kadang kadang sebagai manusia,,
saya juga mempunyai angan angan dan cita cita...


apa azam dan cita cita saya???
itu hanyalah antara diri saya sahaja..
tak de yg istimewanya nak bg tahu org lain...
biar je la diri saya sahaja yg tahu..

semasa saya menaip entry ni,,
saya tak blh fokus la..
budak budak mat rempit ni bising gila..
ntah apa yg dibangga kannya pun saya tak tahu..
kang da terbaring kat atas jalan baru padan muka..

bak kata mama tadi,,
'cuba g tunggu kat wad kecemasan,,mesti ramai
budak motor accident..'
haha

sedar tak sedar dah limabelas tahun lebih saya hidup..
macam macam jugak yg saya dah rasa...
haha..
ada manis,,pahit
dan lain lain lagilah...
tp berubahnyer tidak..
saya rasa macam sama jerk tiap tiap tahun..
hehe

dan paling saya tak blh lupa adalah dikhianati
kawan sendiri......
rasa rasanya susah nak lupakan..
biarlah masa yg menentukannya...

2008....
tahun yg mencabar...
hari pertama sekolah jer da malang...
tapi ada yg gembiranya...
hidup ni kan mmg warna warni..
bak pelangi..
kalau kosong jer tak best la pulak kan...

hik3~
agak agak berulang tak insiden hari
pertama sekolah tahun 2008 pada 2009 ni...
eeeeeeeeeeeeee...
taknak..taknak..
malu giler...
dah..
tak mo ingat lagi...

oh ye...
dikesempatan ini,,
saya juga nak minta maaf jika penulisan saya dekat
blog ni ada yg terasa hati//tersinggung//apa apa pun je lah..
tp rasa rasanya takde kot..
hehe
[mandai mandai jer]
apa apa je lah kan...
janji saya dah pun minta maaf..

jum buka buku baru..
buang yg keroh,,ambik yg jernih...
saya juga sedang berusaha melupakan
kejadian kejadian yg susah saya nak terima..
tp bukan melupakannya terus..
ia juga akan menjadi panduan hidup pada masa akan datang..

nanti nak tidur,,
mesti saya teringat balik apa yg saya da buat
tahun 2008 ni...
sekarang ni mmg susah giler nak tido...
jd secara tidak sengaja
apa yg saya da buat sepanjang hari//tahun
akan saya ingat kembali..

kadang kadang blh gelak sorang sorang...
meleleh air mata tak tentu pasal...
aduhaiii..
hidup....hidup....




alamak...
otak dah beku...
lidah dah terkelu..
da tak tahu nak taip apa lagi..
apa apa pun,,
saya nak ucapkan pada rakan rakan
saya di alam maya ni,,
tak kira lah yg jauh ataupun dekat,,

SELAMAT TAHUN BARU 2009

semoga azam atau impian korang bakal tercapai...
untuk mereka yang bakal menduduki SPM tahun hadapan,,
kak irine//kak myra//kak qieqie//kak eyka
dan sapa sapa lagi lah,,
gud luck yer....
saya sentiasa doakan kejayaan rakan rakan saya..
:]


nota lutut:
thanx kak myra and
kak qie2 sudi call saya..
saya amat menghargainye.
lepas ni call lah lagi...
hehe..
nota otak sendiri:meleleh air mata
taip entry ni...teringat result saya
balik..BM 'B'...
arghhhhh...



HISTERIA

start//10:13pm

kecewa tetap kecewa...
wayang ttp wayang..
hari ni mama ajak g tgk wayang..
jd ikut je lah..

citer ni ok ok je kot...
takut mmg takut...
tp mcm mendatar jer..
hik3~

adalah jerit jerit sikit...
peduli apa saya org pandang pandang..
haha
persetankan mereka semua...
yihaaaa...

hak3~
dah la...
ada entry baru lagi ni...
jap yer....
tgh menghasilkannya..

30.12.08

terima je la...

start//8:56pm



hurm....
da tgk kan pic kat atas tue...
jadi terjawab lah pertanyaan kalian semua..

yer..
saya tgh sedih+kecewa...
bila baca jer sms mama masa kul sebelas,,,
rasa macam nak nangis jer...
tp tak blh...
nanti abah nampak//adik adik nampak malu..
jd senyap and buat bodoh je la..

malam td sebelum tidur,,
awal awal abah da pesan...
abah kata abah tak nak tengok saya nangis lagi..
abah nak tgk saya gelak..
haha
nta pe pe je...
kesudahannya,,
nangis tak...
gelak pun tak...

saya blh terima kalau sejarah saya 'B'..
tp BM saya pun dapat 'B' gak...
mmg sedih gile vavy..
selama ni saya tak pernah dapat BM 'B'...

tp da tak ada rezeki....
nak buat cmana...
kene terima gak...

mampos saya nanti naik sekolah kene
jawab soalan soalan cikgu..
ye la...
mama saya cikgu BM...
ketua panitia lagi...
pastu anak dia BM 'B'...
malu...

nasib baik pagi td saya tak g sekolah...
mama yg tlg ambikkan result..
kalau tak,,,
mesti dah meleleh kat sekolah...

tak pe lah..
hidup kene teruskan...
lepas ni kene hadap SPM lak...

dan
TAHNIAH
pada mereka yg berjaya mendapat keputusan yg cemerlang...
pada yg bersedih mcm saya,,
kene la terima seadanya...
itu yg kiter termampu...


nota tangan:adibah,,,
tahniah yer.. :)

29.12.08

entry ini....


start//11:50pm

ok....
entry ni TIADA kene mengena dgn yg hidup//yg tak
berapa nak hidup//yg tak hidup dan yg wujud kat
muka bumi no hokeyyhh...
hik3~~
dapat mende ni ada kat satu laman web...
da lupa...
sbb mende ni saya peram sbg draft..
huk3~~
rasa rasanya da ramai kot pena tgk mende alah ni...
tak pe lah...
teruskan sahaja...


Apakah beza antara anjing peliharaan dan pemiliknya?


Jawapan:ɐɥɐɥɐɥ ɐzǝq ɐpɐ ʞɐʇ

tu saje..
byebye...
!!GUD NITE!!

masih takot dgn keputusan esok...

blergh.

start//8:24pm



yup
.. saya tgh berdebar debar giler ni...
takut pun ada...
takut kecewa buat kali kedua...
tak nak menangis lagi sbb kecewa macam dulu...
haisshhhhh...

apa lah agaknye result saya yer...
takut nak memikirkan...
tp saya da buat dgn bersungguh sungguh da...
itu je lah yg saya termampu...

tension gak..
sbb kalau result tak ok atau tak seperti
yg diharapkan mesti mama saya malu...
tu yg susahnya satu sekolah dgn mama ni...
adoooiiiiiiii...

takpe lah...
redha kan jer ye tak kalau dapat result tak ok..
da tue yg mampu saya buat...
apa apa pun tunggu esok...

da dua malam saya tak blh tido...
pukul empat/lima pagi baru rasa nak tido...
risau giler....
hurm....
apa apa je lah..
kalu ok alhamdulillah..
kalu tak da nasib badan...

dan tak lupa gak,,,
korang korang semua jgn la lupa untuk
doakan saya...
semoga result saya spt yg saya harapkan...
aminnnnn...

oh ye...
rasa rasanya belum terlambat lagi untuk saya
ucapkan pada mereka yg seagama dgn saya

..SELAMAT MENYAMBUT MAAL HIJRAH 1430..


Firman Allah S.W.T,
” Sesungguhnya Allah tidak akan merubah
nasib sesuatu kaum, sehingga mereka mengubah keadaan
yg ada pada diri mereka sendiri.
Dan apabila Allah menghendaki keburukan
terhadap sesuatu kaum, maka tidak ada yg dapat menolaknya,
dan sekali-kali tidak ada pelindung bagi mereka selain DIA”
(Surah Al-Ra’du, 11).


jum lah kiter bukak buku baru yerk...
dan hijrah kan lah diri anda dari yg kureng baik ke baik
dan saper saper yg rasa dia tue baik teruskan lah yer...
hehe..

TAKUT!!!!!!!!

28.12.08

tak tahu nak kata apa.

start//8:45pm


hurm....masih dalam keadaan terkezut and mamai lagi...kenapa????bacalah yer story saya sampai abis ok...smalam petang dalam kul empat camtu,,family saya bertolak nak ke pasir gudang untuk g kenduri yg makngah saya buat..on d way nak pi pasir gudang,,singgah kg saya kat muar untuk hantar ubat atuk..sebelum g uma atok,,pi makan grg pisang lak..hehe..dalam kul enam camtu baru bertolak g pasir gudang...


perjalanan lancar...semuanya ok..tak ada masalah..abah drive ke pasir gudang kali ni tak ada berhenti berhenti kat perhentian mana mana macam biasa sbb takut lambat sampai..majlis tue start lepas isya'..then dalam pukul tujuh empatpuluhlima camtu baru sampai rumah makngah...duduk baca yassin..then makan...lepastue duk lepak lepak dgn sepupu tgk tv jap...hehe..





dalam kul sebelas abah da panggil..nak balik melaka lak...then,,nenek ikut la kteorg balik melaka..perjalanan still macam biasa...berhenti jap dekat perhentian Machap untuk minum minum skit..pastu,,dalam kul satu abah keluar kat tol pagoh....TIBATIBA dalam kul satu setengah camtu abah kata da mengantuk sangat...actually da dua kali tukar tukar driver ni...kalau abah ngantuk mama la yang drive..then abah pun stopkan la kereta kat tepi jalan...mama kuar la from kete nak tuka tempat duduk ngan abah...

saya macam biasa la..tidur..ika ngan aina pun sama..tp saya juz tido tido ayam jer...then tibe tibe lak mama jerit..mama kata 'KERETA !! KERETA !!' saya pun apa lagi..pandang la belakang..tp tak sempat toleh lagi,,,saya dengar satu dentuman yg kuat giler..bergegar kete...ika ngan aina da jerit jerit kat belakang tue..bukannya jerit apa...dia pi maki abang tue.hahahahha..meh baca apa yg dia maki..'BODOH!! KAU BUTA KE ADA KETE??? NAK MAMPOS??? SETAN!! BODOH!! BEBAL!! BANGANG!!' macam macam ayat keluar...

pastu saya cepat cepat la keluar...ruparupanya ada motor yg da langgar belakang kete...abis bersepai cermin belakang..kaca berterabur sana sini...ika ngan aina da kene kaca..sbb tidur kat sit belakang..cepat cepat tarik ika ngan aina keluar..abang abang kat situ cakap le relax relax..relax kepala otak hang !! sengal !! kaki ika da berdarah darah kene kaca...saya dengan nenek tak kene apa apa sbb kteorg tak duk belakang sekali...

budak lelaki tue tak apa apa sebab dia pakai topi keledar..nasib baik !! kalau tak mmg da ter sembelih da kepala dia dgn cermin belakang kete ni...nak tahu kenapa dia blh langgar belakang kete saya??? sbb dia pi tata kawan dia dekat tepi jalan tu...cam bahlul jer...pastu makcik makcik kat situ keluar le..bersihkan luka luka kat badan adik saya dgn abang tue..gigi abang tue patah jer...yg lain tak ambik tahu lak..

then,,,tak sampai sepuluh minit polis datang..kawan kawan abang tue pun datang..ramai siot..dekat dua puluh org..maklumla,,abg tue kan duk kat situ..hehe..

da cakap cakap,,,abah call paklong...dalam kul dua pagi camtu paklong ngan epul datang..dua kereta...kteorg sampi rumah dalam kul dua lebih camtu..mama ngan abah pi buat report...pastu balik drive la kete yg da hancus tapi tak berapa hancus tue..hehe..

abis badan badan ni lemah gemalai..terperanjat le dok...da dua kali accident...tp kali ni paling teruk...abah kata...'bende da nak jadi nak buat cmana'..masa kejadian tue aba cool jer..tak marah marah pun..siap tanya abang tue ok ke tak...pening kepala otak saya...and nasib baik gak lah nenek tak apa apa...nenek tue da la sakit jantung..nasib tak terkojol...

malam tadi saya tido kul empat pagi....bangun kul satu setengah..hehe...sakit wooo badan badan ni...petang tadi kemas kemas kan kereta...buang kaca kaca semua..penat !! da settle semua...abah kata...ingatkan nak pi bercuti tp da jd camni nak buat cmna..haisshhhh...

hurmmm...ni jela yg sempat saya storykan...masa kat tempat kejadian tue rasa nak tergelak pun ada..kelakar..hehe..mengong !! tp kan ppuan ppuan kat situ mmg teruk la...kawan kawan abang tue la yg teruk..ppuan ppuan kat situ hisap rokok...main kad porker..mmg gila arhh.....tp kat situ kawasan kg...biasala..budak kg....tak taw mana asal usul dowang..agak agaknya no ekor pun dowang main...

[ambik kau..berterabur kaca]
[JEL1204]

[tgk la kawankawan budak lelaki tu..mmg tak malu!!]
[ko hengat badan ko tue cantik sangat ker???]
[badan kucing haku lagi hot!! bodoh!!]

[menyemak je jantan jantan tue semua]
[siap blh gelak gelak lagi]
[mmg bodoh betul]

[kene soal siasat..]
[haha]
[tata lagi kawan kau..bongok!!]

[ni tgh ambik gambar kejadian..]

[tgk lah berapai ramai kawan kawan dia..]
[da la macam harem..]
[mcm cilaka jer..!! ]

[ko tgk pun da tak guna]
[da bersepai da cermin kete tue..]
[kau blh ganti ker???]




[penat mengemas]
[esok baru hanta workshop]

cukupla sampai sini je...mau stop..nak tido..da ngantuk..syukur tak ada apa apa yg teruk berlaku...aminn...lepas ni susah skit nak ajak mama kluar...da fobia katanya..haishhhh..apa apa je la...

oh yer....

RESULT NAK KELUAR...TAKUT...
DOAKAN SAYA DAPAT 8A YE !!


[pemandangan yg tak berapa indah 'water city'
dari rumah saya]
[haha]
[tak ada keje]


26.12.08

Wedding dekat Dewan Sri Siantan Putrajaya.

start//8:21pm

hurmmmm..tak tahu nak mulakan cmana...semalam ok ok jerk..tak ada yg menarik....penat...kene marah.kene marah dgn abah...semuanya gara gara da lambat nak pi majlis tue..sebenarnya abah kata nak bertolak dpd melaka dalam kul lima tp sebab sepupu saya jd lambat skit.. perjalanan pun tak berapa lancar sbb hujan lebat gila sepanjang perjalanan...


sampai kat dewan pun lambat setengah jam..ni semua pasal sepupu saya yg leceh dan lembab..tak suka betul..nak saing org,,pandai pandai la bajet masa..ni tak..meleceh jer keje...

wedding tue kat dewan sri siantan kat putrajaya..punyalah susah nak cari..sampai sesat.sebab sesat lah saya kene marah.menyampah.macam lah seratus peratus salah saya..bukannya saya duk kat situ..haisshhh...tp bila sampai kat dewan,,semua buat macam tak ada apa apa..hehe..sampai lambat..jd kene duduk meja belakang sbb majlis dah mula...sepatutnyer kalau family mmg ada tempat khas..tp da sampai lambat..nak buat cmana kan...

keseluruhannya majlis tue ok ok jer..majlis sepupu kepada pengantin ni yg dulu lagi best...makanannyer pun ok ok gak...paling tak sedap tapai eskem dia..ntah kenapa kali ni tak sedap plak..biasanya sedap.hehe..byk komen lak...tp yg paling best dpt coklat toblerone..haha..tiga paket lagi..best...hik3~

saya mmg suka nengok kak aida ni..da le cantik...pandai lak tu...muka cam cine..haha...sekarang dier keje apa ntah..tak ingat lak..hehe...dia jumpa suami dia ni kat mekah masa buat umrah ngan family dia...best ek jumpa jodoh kat tempat yg baik baik ni...semoga berkekalan la yerk...

family akak ni semuanya happy go lucky...kalau jumpa dowang mmg akan gelak gelak je la...mak kak aida ni saya panggil cik nani...mak cik nani ni bekerja as pengarah jabatan alam sekitar...kalau ada apa apa hal ttg alam sekitar sila rujuk beliau..haha...kak aida ni kecik kecik da duk jepun..saya mmg suka lah ngan family dowang...

cukup sampai disini saya memuji muji..pepe hal pun family saya lagi best..kih3~ ermmmm...da tak taw nak citer pe lagi lah...tgk je lah gambar gambar yg sempat saya snap ni...tak byk..sbb saya tgh moody kene marah ngan abah...dengan perangai sepupu saya yg meleceh...dgn perangai dua ekor beruk tu...menyampah..mmg macam beruk..

ok lah..ni pic nyer...

[perkahwinan NOR AIDA dan NORWEEN]

[antara barang hantaran...]

[ni lah menunya..]
[kenyang habis..]

[makanan yg tlh dimakan..]
[ahakss~]

[tapai aiskrim perisa strawbery..]
[blh tahan lah..]

[ketika majlis berlangsung...]
[kteorg duk meja belakang...susah nak snap pic..]

[ni plak bapa saudara pengantin memberi ucapan]
[datuk dr. ramly]
[baik+sporting gile pakcik nie]


[dalam ni ada coklat...]
[hehe]

[tgk ni..siap berkaraoke..]
[haha]

[nak pi potong kek lak..]

[suap kek sikit kat saya]

[potong kek yer..]

lepas habis majlis dalam pukul sepuluh lebih,,terus balik melaka..sampai rumah dalam kul dua belas lebih kot...ntah...tak perasan lak..sbb da ngantuk..sampai rumah,,tuka uniform tido terus melepek kat atas katil...tiber2 tak sampai sepuluh minit lelapkan mata..adoooiiii...sakit perut la pulak....sampai dua kali bangun g melepas apa yg patut..nasib baik toilet dalam bilik..kalau kat luar rumah tak ke naya..haha...lepas tue sapu minyak cap kapak[gunalah untuk keselesaan anda],terus selubung dgn selimut...

dalam kul empat pagi camtu terbgn lagi...sebab sejuk sangat...pastu off aircond tidur balik...sampai la pukul sebelas..baru bgn..hehe...esok maybe nak pi JB lak..g uma mak sedara..buat kenduri doa selamat..tu pun pergi kalau abah tak malas..kalau abah malas,,tak de la jawabnyer....

penat da taip panjang panjang..nak stop la...ok...kat bawah ni ada iklan yer..nengok lah...haha..

21.12.08

jap ek~~


start//11:32pm

yup...itu adalah card yg di passkan oleh kak fateen
iaitu pemilik asal kad ni kepada syazana..
kemudian zana telah passkan kad nie kepada saya lak...
thanx zana...

kad ni harus di beri kepada sepuluh org lagi member blog yg lain...
and....
korang buatla post ttg card ni ok...
ble baca card nie...
teringat tahun 2009 yg bakal menjelma..
apalh yg akan terjadi plak ek pada tahun tu...
adakah saya akan berubah???
atawpun org lain yg akan berubah??
tak pun persekitaran yg akan berubah???

ntah..
saya hanya manusia biasa..
tak tahu apa akan berlaku pada masa hadapan...
nantikan 2009 dgn penuh debaran dan azam yg baru...
menaip perkataan azam ni,,,,,
saya belum fikir lagi apa azam saya..

haishhh..
mungkin akan ada entry baru ttg azam saya...
MUNGKIN...
tak tahu lagi..
nantikannye lah ok...

dengan ini,,
saya nak passkan card ni kepada;

-fyfah
-kak myra
-kak qieqie
-kak nani
-kak fyra
-yasmeen
-kak farahynx
-kak eyka
-kak yana
-raihan



Stik dan kentang putar.

start//8:59
ehem...ehem....
malam ni saya online lambat skit sbb memasak
mende alah ni...
apa mende???
namanya stik lada hitam...
ahakss~

[tgk je la stik ni ek..]
[tak de coleslow..]
[malas nak buat]
[leceh]
[makanan ni saya yg buat sorang taw..]
[tak de bantuan..]
[haha]

kenapa tbe tbe saya masak mende ni??
sbb saya teringin lah..
haha..
mcmana blh teringin???
sbb saya tertengok kat tv...

kebetulan kat rumah mmg ada bahan
bahannya...
jd apa lagi...
saya pun peraplah daging tue....
da la masa tue tgh bosan gile vavi...
dak abah dgn mama plak tido je..
biasa lah petang petang ahad...
nak rehat...
haha......
biarkan je la..
haha

dalam kul lapan camtu barulah buat
kentang putarnya..
and masak daging tue..
sedap..

abah:sedap ek kakak buat..lepas ni blh bukak restoran.
saya:*senyum*sedap ea bah???
saya:nanti owang buat lagi..

haha..
kembang jap...
jap ek..
nak kempiskan balik...
ok...

kebetulan masa tue mama buat air [jus durian belanda]..
ermmm...
menyedapkan lagi hidangan saya malam nie..
haha..
durian belanda yg fresh lagi..
baru dipetik kat kebun belakang rumah saya..
hehe..
sangat lemak dan manis rasanya...
hik3~

lepas makan makan saya pun mengonline kan diri nie...
tgk frenster,,
xde pe pe...
tgk myspace,,
lagi lah tak ada apa apa....
bosan la pulak....

teringin nak tgk cite HISTERIA..
tak taw la bile dapat tgk...
besok kene bgn awal awal gak...
nak pi bli buku sekolah la pulak...

oh sekolahku....
kau nantikanlah kedatangan ku..
ahakss~~
haha....

[kat blok ni la kelas saya]
[dan kat blog ni la ada macam macam mende yg berlaku]
[kenangan]
haha..
lawak...
bile ingat balik masa first time masuk sekolah ni...
sudah...sudah..
jgn ingat lagi..
huk3~

20.12.08

tagged VI



start//8:10pm



hey....
kembali spt sedia kala...
mau langsaikan hutang...
kali ni dpd kak fyra..
jdi inilah hasilnya...



LAST PERSON WHO:

1. Slept in your bed besides you?
[dak ika..dia tatot tido sowang sowang..hehe..]

2. Saw you cry
[da lupe bila..ahakss~]

3. Went to the movies with you?
[of coz dgn mama n dua ekor beruk tue..]

4. You went to the mall with?
[ngan mama+dua ekor beruk tue la..]
[dgn sape lagi..]

5. You went to dinner with?
[my family!!]

6. You talked on the phone?
[syira..]

7. Said 'I love you' to you and really meant it?
[tak de..takde..]
[geleng geleng..]

8. Broke your heart?
[blm ada lagi..hik3~]

9. Made you laugh?
[adik adik saya lah..]

WOULD YOU RATHER?

1. Pierce your nose or tongue?
[tidak!!]

2. Be serious or be funny?
[dua dua..]

3. Drink whole or skim milk?
[whole milk..ermmm..]

4. Die in a fire or drown?
[tak nak mati dgn dua dua cara tue..]
[nak mati masa sembahyang...voleyh??]

5. Spend time with your parents or enemies?
[parents la..]

ARE YOU...

1. Simple or complicated?
[ddua dua]

2. Gay?
[straight]

3. Hardcore?
[maybe..]

DO YOU PREFER. ..

1. Flowers or candy?
[candy]

2. Gray or black?
[black]

3. Color or Black and white photos?
[colour photos]

4. Lust or love?
[love]

5. Sunrise or sunset?
[dua dua voleyh??]

6. M&Ms or Skittles?
[m&ms]

8. Staying up late or waking up early?
[tak tido ok tak??]
[hehe]

ANSWER TRUTHFULLY !!

1. Do you like anyone?
[ntah]

2. Do they know it?
[tak taw]

DO YOU PREFER...

1. Sun or moon?
[moon..]

2. Winter or Fall?
[winter]

3. Left or right?
[kanan]
[ahaks~]

4. 10 acquaintances or having two best friends?
[10 acquaintances]

5. Sun or rain?
[rain]
[best]

6. Vanilla ice cream or chocolate ice cream?
[dua dua..hehe]

7. Vodka or Jack?
[apakah???}

ABOUT YOU

1. What time is it?
[8:34pm]

2. Name?
[nur fadhilah]

3. Nickname(s)
[dhilah...fad...]

4. Where were you born?
[atas katil hospital..]

5. What is your birthdate?
[15julai93]

6. What do you want?
[nak 8A!!]
[nak kaya]
[nak happy]

7. Where do you want to live?
[syurga]
[hehe]

8. How many kids do you want?
[ntah]

9. What would you want to name a girl?
[ntah]

10. What would you want to name a boy?
[tak taw]

11. You want to get married?
[nak...hehe...]

UNIQUE!

1. Nervous Habits
[jalan jalan sampai penat]

2. Are you double jointed?
[???]

3. Can you roll your tongue?
[blh kot..]

4. Can you raise one eyebrow?
[blh..]

5. Can you cross your eyes?
[blh kot]

6. Do you make your bed daily?
[nope]

8. Which shoe goes on first?
[dahulukan yg kanan dahulu la..]

9. Ever thrown one at someone?
[penah]

10. On the average, how much money do you carry with you?
[rm100]
[haha..ye ke??]

11. What jewelry do you wear?
[tak pakai..]

OTHER

1. Do you twirl your spaghetti or cut it?
[twirl]

2. Have you ever eaten Spam?
[apakah???]

3. Favorite ice cream
[choco top..]

4. How many kinds cereal are in your cabinet?
[ntah..]

5. What's your favorite beverage?
[kacip fatimah boleh??]
[haha]

7. Do you cook?
[semestinya]

IN THE LAST MONTH, HAVE YOU? (YES OR NO)

1. Had a b/f or g/f?
[no]

2. Bought something you didn't need:
[yes]

4. Sang in front of people:
[no]

5. Been kissed:
[yes]

6. Been hugged:
[yes]

7. Felt stupid:
[no]

8. Missed someone:
[yes]

9. Got drunk:
[no!!!!!]

10. Got high:
[no]

11. Danced Crazy:
yes,yes]

12. Gotten your hair cut:
[no]

13. Cried:
[yes]

14. Lied:
[yes]

15. 4 persons u wish to tag:
-sape
-nak
-buat,
-dipersilakan...


siap gak....
hehe...
lepas ni sape nak tagged saya,,tagged la ye..
terima kasih..

------------------------------------------------------------------------------------------------

selepas menaip entry semalam saya
berasa sangat lega..
tp mende da jadi..
nak buat macamana kan..
kenelah terima..
bukannya saya blh g bakar rumah dia..
hehe..
tp dia ada ke rumah???
ntah ntah tinggal kat tepi jln..
[tak baik saya cakap camni.. :P]

tp tu lah kan...
kenapa masih ada segelintir masyarakat MELAYU
yg masih kurang dgn adab dan sopan...
tak kira lah mereka daripada golongan profesional,,
atasan ataupun bawahan sekali pun...

bukannya susah untuk berkata baik baik...
kalau tak nak senyum pun cakap lah dgn nada yg sopan...
jgn nak herdik org sesuka hati...
saya sebagai manusia pun mesti ada kekurangannya..
tgk lah perkataan apa yang keluar bila saya
dalam keadaan marah...
semua manusia macam tu...


sebagai lelaki...
tak susah gak untuk sentiasa beralah dgn perempuan..
apalah salahnya...
ini akan menampakkan ke'gentleman korang tahu tak...
bila korang rebut rebut dgn ppuan,,,
tak kira lah rebut apa mende pun..
mcm parking ke,,barang ke,,,time nak tekan duit ke..
nampak sangat yg korang ni tak hormat kaum hawa ni...

dan tak da punya jatuh standard korang kalau
korang tolong kaum hawa ni...


bukannya saya nak cakap ppuan ni lemah...
tidak sama sekali..
tp kesabaran masih ada batasnya...
tak akan la kteorg ppuan nak tengking tengking
lelaki kat tgh th org ramai..
kang tak pasal pasal kene lempang ataupun makan penumbuk..

jd sebagai ppuan biasanya kteorg akan berdiam diri..
tp yg korang lelaki ni jgn la plak nak lbh lbh...

mmg da byk la insiden mcm ni berlaku kat kteorg..
mentang mentang lah kalau g mana mana
kte ni semua ppuan..
ye lah..
tak kan abah nak ikut je kteorg g mana mana kan...
hurm....

apa apa pun...
budi bahasa tu budaya kiter...
amalkan lah yerk..
jgn hanya taw melalak menjerit nyanyi lagu budi
bahasa budaya kiter tu..
hayati lah dan amalkannya..
:]

18.12.08

wayang time~

start//8:13pm


hik3~
hari ni mama masih dgn berbesar hati nak bawa
kteorg g membeli belah dan tgk wayang...
kali ni tgk citer yes man...
nape tgk yes man???
sebab mama nak tgk lah..
first first nampak iklan citer ni kat tv,,
mama terus kata...
nanti lapanbelas haribulan kiter g tgk wayang ea...
kteorg pun jawab ok je lah..
citer ni.............
blh tahan lawak gak ar...

masa tgk citer ni kat melaka mall,,
kat dalam panggung tu pun ada tak sampai
dua puluh org yg tgk citer tue...

jadi dapatlah tgk dengan tenang n blh gelak
dgn volume yg agak kuat sesuka hati nyer...
tp yang paling tak best ni,,,ada lah satu couple,,
couple ke ek???
saya tgk mcm da tua...
erm...
apa apa je lah...
da lah duduk kat sit belakang kteorg,,
pastu memekak mekak lak..
kalau nak berbual g blah dpd panggung tue...
menyampah~~~

lupakan pasal tu...
kat bawah ni ada serba sedikit ttgg cite [yes man]..

antara pelakon dalam citer ni ialah;
[Jim Carrey, Bradley Cooper, Zooey Deschanel,
Sasha Alexander, Karen Bankhead]

citer ni ttg kehidupan seorg lelaki yg bosan
sbb dia tak yakin pada diri dia...
apa yg dia nak buat semuanya takut...
satu hari tue dia ada buat perjanjian dgn ada seorang tue
untuk berkata ya kepada apasahaja dan walau dimana sahaja..
kalau dia kata tidak dia akan ditimpa malang..

erm,,,,
tu je la serba sedikit ttg citer tue yang saya blh citer..
hik3~

sebelum tgk wayang kul 3.45 nie....
saya ngan adik adik try la usha usha mama
nak g bli baju...
pujuk punya pujuk,,
dapat lah dua pasang baju dgn seluar..
kih3~
sekarang tinggal belum beli kasut jer...
da byk tgk kasut kat melaka mall,,JJ,,MP,,,
tp satu pun tak berkenan...
hurm....
blh bagi idea tak kat mana nak cari kasut yang
cantik cantik untuk g wedding dinner....

lepas tgk wayang kat melaka mall,,
terus g JJ lak...
pegi mcd..

motif utama g mcd adalah untuk makan prosperity burger
dan choco top..
ahakss~~


lepas puas melantak....
g popular plak...
da beli beli buku,,g singgah vincci lak...
nak tgk tgk kasut...
tiada yang berkenan di hati...

ajak lah mama balik....
besok mama kata nak pi cari baju sekolah lak...
haishh...
masih dalam suasana bercuti....
bgn lambat lambat...
kih3~
dengar jer sekolah...
rasa macam................
ntah...
tak tahu............

rasa happy pun ada gak..
da lama tak jumpa kawan kawan..
hik3~

apa perasaan korang semua ea bila dengar
perkataan sekolah??
tepuk dada,,tanya hati...
ekekekekkekekekekkee...


#TechiesIntern (2) #WW (27) About Me (9) Contest (2) Dapur (10) Dear Diary (35) Dua (5) Family (11) Final Year (2) Foundation year (25) Love (3) Melaka (5) Nuffnang (2) Pentingkah (5) Resipi (4) Seks (3) Songs (16) Tagged (8) Tanya (4) TechiesConvo (1) Terkini (19) Tiga (5) Tips dan Informasi (19) UTP (22) UTPclassof2015 (1) UTPGraduation (1)
© 2011; Blog Budak Fadhilah | Edited by: Fadhilah Mn | Powered by Blogger

My Ping in TotalPing.com Blogged.my Creative Commons License